Gutek1176 0 Napisano 2 Marca 2008 Poszukuję odbiorców obornika na słomie kurnik 1000m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 2 Marca 2008 Ja również szukam odbiorców obornika, którzy w zamian przywiozą słomę. 6 kurników po 1200m2. woj.podlaskie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brojler kurzy 0 Napisano 2 Marca 2008 Niestety nadchodzą ciężkie czasy Mieliśmy kiedyś układ z rolnikami wielohektarowymi , że dają słomę i odbierają obornik . Transport ich , robocizna nasza . Od zeszłego roku rolnicy doszli do wniosku , że koszt pozyskania i rozrzucenia obornika jest za wysoki więc taniej sztucznymi . Musimy więc słomę kupic , przywieźć i zmagazynować . Musimy obornik sami z kurnika wywieźć na plac i łaskawie prosić żeby ktoś zechciał za darmo go sobie oDebra1ć! No cóż przyjdzie kupić ze 30ha ziemi , wydzierżawić ją za odbiór i zagospodarowanie obornika . Jest szanasa , że słomę dostanie się za darmo! Taki "lajf" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cobbross 0 Napisano 2 Marca 2008 Moze powoli zrozumieja i docenia nasz obornik jak gaz znowu zdrozeje 30 procent i nawozy ktore i tak juz sa drogie jeszcze zdrozeja, a niektorzy nie maja na zakup nawozu bo jeszcze nawet nie otrzymali decyzij na doplaty a nie mowa o pieniadzach.A tu trzeba zakupic nawozy, zboze na zasiew bo juz marzec i wiosna blisko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian 24 0 Napisano 9 Marca 2008 ja kupuje obornik od niosek 70 zl za przyczepe kojejka taka ze 2 miechy trzeba czekac ale same odchody bez slomy ale u nas(okolice wloclawka )nie zbyt wiele kurzych ferm--zazdroszcze tym co slome daja a odbieraja obornik! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel68a 0 Napisano 9 Marca 2008 Dokładnie mam ten sam problem z obornikiem. Słome trzeba kupować a obornik zostaje i co tu z nim zrobić??może ktoś potrzebuje z Lubuskiego??proszę o jakieś pomysły na obornik od indyczki??ja myślałem aby tym palić w piecu ale trzeba specjalne piece i wcale nie jest to takie hop siup z tym;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasin 0 Napisano 10 Marca 2008 Nie wiem na ile to jest prawda, ale słyszałam, że mają wejść jakieś dodatkowe dopłaty dla rolników, którzy będą nawozić swoje pola naturalnymi nawozami.I mają być one nie małe. Jeśli to prawda to jest szansa, że po obornik pod fermami kolejki się będą ustawiać... Było by fajnie...Ale faktycznie jest to w tej chwili ogromny problem nawet jak ktoś ma tylko jeden kurnik. U nas to nie dość, że załadujesz im na przyczepy to jeszcze słyszałam głosy, że będą sobie kazali dopłacać do tego, że od nas zabiorą. ZGROZA!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy32 0 Napisano 11 Marca 2008 Tasin to co wy tam macie za farmerow okolice gorzowa wydawaloby sie wielkopolska jestescie do przodu ja tam gdzie nawozuje obornikiem drobiowym jest na kilometr roznica w lanie zboza nie mowiac o szczegolach pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 15 Marca 2008 na szczescie ja nie mam z tym problemu ,gdyz mam 40ha ziemi obornik stosuje jako nawoz pod pszenice i slome mam swoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp 0 Napisano 16 Marca 2008 ok. Żuromin po indykach 93kub@op.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp 0 Napisano 16 Marca 2008 Sprzedam lub oddam za słomę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szakal11 0 Napisano 29 Marca 2008 Nie ma to jak własne pole....i ciągnik do tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian235 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 PANOWIE,U MNIE UKLAD JEST TAKI-OD JAKIEGOS CZASU ODDAJE OBORNIK DO SKIERNIEWIC-PIENIAZKI PLYNA,UNIA SIE NIE CZEPIA O PLYTE OBORNIKOWA.ZA PIENIADZE ZE SKIERNIEWIC W BANKU DOSTALEM KREDYT NA PRASE I CIAGNIK JOHN DEERE,I PO 3 LATACH TAKIEJ WSPOLPRACY JUZ MI SIE ZWROCILY.A LATEM SAM JADE DO ZNAJOMEGO NA POLE-300HA,I ZBIERAM CALA SLOME.POLECAM TO ROZWIAZANIE,NAPRAWDE SIE SPRAWDZA!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 Sebastian te Skierniewice to jakaś firma , podaj namiary to może i my skorzystamy.pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian235 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 TO JEST INSTYTUT PIECZARKI W SKIERNIEWICACH.JUTRO WRZUCE ADRES BO JESTEM POZA DOMEM.POZDRAWIAM!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 dzięki Sebastian i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doktor 0 Napisano 14 Kwietnia 2008 Szanowni producenciTo co macie po odchowie to nie obornik tylko pomiot kurzy!!!!Wypadaloby wiedzieć co się ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Księżak 0 Napisano 3 Lipca 2008 Panie doktorze wydaje mi sie że pomiot kurzy otrzymujemy w przypadku utrzymywania kur niosek w klatkach (jest to sam kał, resztki paszy i pióra), obornik kurzy jest to chyba pomiot ze słomą.... Mam pytanie. Jaka jest zasada w wymianie słomy na obornik, czy 24 bele 120x120 na kurnik o obsadzie 14 tys. to dobra wymiana (teraz są upały więc podobno obsada jest mniejsza). Jakie proporcje sa u Was i ile ton jest po rzucie obornika.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajo 0 Napisano 18 Lipca 2008 Zainteresowanych prosze o kontakt pod nr 606782568 email luska22@op.plMałopolska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajo 0 Napisano 18 Lipca 2008 Za darmo pomiot kurzy!!!!!!!!!!!!!Zainteresowanych prosze o kontakt pod nr 606782568 email luska22@op.plMałopolska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doktor 0 Napisano 25 Lipca 2008 Niestety drogi kolego.Obornik jak to sie mylnie rozumie pochodzi z obory jak nazwa sama wskazuje natomiast z kurnika niezależnie czy to z klatek od niosek czy od brojlerów to pomiot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rysiu Ochucki 0 Napisano 26 Lipca 2008 Niestety drogi kolego.Obornik jak to sie mylnie rozumie pochodzi z obory jak nazwa sama wskazuje natomiast z kurnika niezależnie czy to z klatek od niosek czy od brojlerów to pomiot. A z chlewni jest chlewnik, (słowo zostało usunięte) jakie to istotne! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 0 Napisano 31 Lipca 2008 Pomiot to jest forma obornika a sam obornik z def.sklada się z odchodów zwierzecych zwierząt tj. kon , krowa, owca swinia, kura czy gęśoraz ściólki i oczywiście sklad obornika zalezy od zwierzcia , oraz ściólki a takze od pasy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 0 Napisano 31 Lipca 2008 Pomiot to jest forma obornika a sam obornik z def.sklada się z odchodów zwierzecych zwierząt tj. kon , krowa, owca swinia, kura czy gęśoraz ściólki i oczywiście sklad obornika zalezy od zwierzcia , oraz ściólki a takze od pasy ... pomiot to jest chyba obornik nieprzetworzony ktory następnie należy pryzmować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oloolosz 0 Napisano 17 Lutego 2009 ja chetnie przyjme obornik,tel 503146605 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach