Jarek.k 0 Napisano 5 Marca 2008 Mam małe pytanie mam zamiar zakupic quada ale nie wiem jakie trzeba miec uprawnienia to znaczy czy trzeba miec parawo jazdy czy tylko karte motorowerowa? Prosze o odpowiec z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strachu 0 Napisano 5 Marca 2008 Wszystko zalezy od pojemności............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 5 Marca 2008 Wszystko zalezy od pojemności............. Dokładnie. Jak wiadomo do 49cc (50cc) karta motorowerowa a od 18 lat dowód osobisty. Powyżej niestety prawko A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek.k 0 Napisano 6 Marca 2008 rozumiem troche szkoda dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@diii 0 Napisano 6 Marca 2008 eeee od razu szkoda, bedziesz tym sprzetem jeździła po miescie czy po polnych drogach, a moze masz sąsiada kabla?? ja zamiezam sobie kupić takie cacko i bede nim jeździł po polach i lasach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 6 Marca 2008 No głownie do tego przeznaczony... A w lesie prawko nie potrzebne hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 9 Marca 2008 co sie bedziesz przejmowal, policja za toba w pola nie pojedzie bo jest za leniwa, kup to a nie bedziesz zalowal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart123i 0 Napisano 20 Sierpnia 2008 tylko w lesie trzeba uwazać bo niby niewolno (trzeba jeździć szybko ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Sierpnia 2008 Żeby leśnik rowerem nie dogonił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 21 Sierpnia 2008 N Quada nie trzeba mieć żadnego specjalnego prawa jazdy, jak by ktoś spojrzał w dowód to jest on rejestrowany nie jako motor ale jako ciągnik, a jak wiadomo ciągnikiem można jeździć mając kategorie B prawa jazdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 24 Sierpnia 2008 Moj syn ma quada ale nie zarejestrowanego poniewaz ma dopiero 7 lat i tak jezdzi po gospodarstwie ale sasiad zarejestrował i u nas podpinaja sie to pod pojazd samochodowy inny.Prawko kat b z tym ze czepia sie policja ze kask trzeba mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 25 Sierpnia 2008 znajomy ma w dowodzie że to traktor i jak go policja złapała bez kasku to powiedział że na traktorze kasku nosić nie musi, quad rozpędza się do 40km/h czyli jest jako maszyna wolnobieżna, nie wiem jak to dokładnie stoi w prawie ale widać nikt nie wie jak rejestrować quady i walą w dowód co komu do głowy przyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 25 Sierpnia 2008 A kolegę zatrzymali (a w dowodzie ma wbite pojazd samochodowy inny) i mowią gdzie jego kask a on ze nie musi a oni jak mu zaczeli wyliczać ze klatki bezpieczeństwa nie ma i coś tam jeszcze to teraz w kasku jeżdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach