daymos7 0 Napisano 6 Marca 2008 Witam.Potrzebuje rady i imformacji na temat budowy nawodnienia kropelkowego w truskawkach. Interesuje mnie praktycnie wszystko: zbiornik (na jakiej wysokosci powinien byc ustawiony) czy pompa (jakie), cos słyszalem o reduktorach cisnienia i fitrach... Prosze o kontakt osoby które juz maja takie nawodnienie lub sie na takim znaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian 24 0 Napisano 7 Marca 2008 to namiary na firme ktura sie tym zajmuje doradza wszystko co potrzebujesz http://www.podlewanie.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@diii 0 Napisano 8 Marca 2008 ja mam takie nawadnianie, ogólnie pomysł dobry bo w czasei najwiekszych upałów i suszy moje truskawki daja piekny owoc, ale ja to zrobiłem po najnizszej lini oporu tzn. kupiłem tylko przewory( od razu mówie zeby to były przewody z dziurkami co 10 cm!!!) i podłączyłem do pompu przy domu wszystko było by ok gdyby nie to ze w wiekszosci pole jest równe ale pod koniec jest małe wzniesienie i tam juz woda niestety nie docierała, ale jesli zamiezasz zainwestowac to pomysl o dobrej pompie, wybierz równe pole i... nawadniaj:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daymos7 0 Napisano 8 Marca 2008 Podziekowania dla Damiana24 (dobra strona polecam) i @dii jak jakis problem to pytac jak cos wiem to powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 8 Marca 2008 Jeśli woda nie dociera w dalszym odcinku należy zasilanie zrobić od góry i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach