ursus 360 0 Napisano 9 Marca 2008 ja wjezdzam w po orane talezówą lub kultywatorem czasem gruberem z wałemnastępnie rozsiewam nawóżwjeżdzam siewnikiem z agregatem ale bez ziarnadopiero potem sybie ziarno i sieje agregatem a wy jak to robicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 9 Marca 2008 ja wjezdzam w po orane talezówą lub kultywatorem czasem gruberem z wałemnastępnie rozsiewam nawóżwjeżdzam siewnikiem z agregatem ale bez ziarnadopiero potem sybie ziarno i sieje agregatem a wy jak to robicie kolega ma za duzo wilgoci w glebie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus 360 0 Napisano 9 Marca 2008 nie ale gline i grupy mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 9 Marca 2008 raczej wyobraźni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 9 Marca 2008 po zimowej orce, sieje nawozy (niekiegy brony lekkie) raz agregatem i siew. po wiosennej musze 2 razy agregatem bez bron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sim0n 0 Napisano 9 Marca 2008 U mnie to gliny i po orce raz ciężkimi bronami wzdłuż i średnimi w poprzek, później siew i lekkie brony a jak glina się zeschła to czasem w poprzek też ciężkimi jadę.A na wiosnę to kultywatorem i czasem średnie brony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 9 Marca 2008 Orkę zimową muszę się wstrzelić idealnie w wilgotność z agregatem, bo jak będzie za póżno to te gródy wielkości piłki do nogi i tak nie rozbije. . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 9 Marca 2008 ja jade "na gotowo" uprawowo siewnym -oczywiscie wczesniej nawoz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Marca 2008 Na jesieni i na wiosnę >kultywator>nawóz>siewnik>brony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 10 Marca 2008 Wiosną jak najwcześniej brona z włóką, potem nawozy, agregat uprawowy [1-2 przejazdy zależnie od stanu pola] i siew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus 360 0 Napisano 11 Marca 2008 Na jesieni i na wiosnę >kultywator>nawóz>siewnik>brony. po hu... po zasianym broną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 11 Marca 2008 Na jesieni i na wiosnę >kultywator>nawóz>siewnik>brony. po hu... po zasianym broną Zgadnij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 11 Marca 2008 nom tez tak robie choc nie zawsze.. jak dla mnie niektórzy mogą siac nawet bez uprawy.. nie mój interes.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 12 Marca 2008 Na jesieni i na wiosnę >kultywator>nawóz>siewnik>brony. po hu... po zasianym broną Zgadnij. jak sie nie ma kompletnego siewnika to trzeba jezdzic z bronami jeszcze po polu pozniej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 14 Marca 2008 nom siewnik mozna uzłupełnic a we łbie juz niebardzo...po prostu nie wszyscy maja super wypasione siewniki i jesli zaciągnie sie ładnie pole i konce zlikwiduje sie czesc gruzeł i ładnie zaciagnie slady ciągnikapróbowałem i tak i tak, z bronami wychodzi lepiej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 14 Marca 2008 nom siewnik mozna uzłupełnic a we łbie juz niebardzo...po prostu nie wszyscy maja super wypasione siewniki i jesli zaciągnie sie ładnie pole i konce zlikwiduje sie czesc gruzeł i ładnie zaciagnie slady ciągnikapróbowałem i tak i tak, z bronami wychodzi lepiej.. jesli Poznaniak 6 3m ze zwykłem zgrzebłem z tyłu to jest wypas no to respect.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 14 Marca 2008 nom siewnik mozna uzłupełnic a we łbie juz niebardzo...po prostu nie wszyscy maja super wypasione siewniki i jesli zaciągnie sie ładnie pole i konce zlikwiduje sie czesc gruzeł i ładnie zaciagnie slady ciągnikapróbowałem i tak i tak, z bronami wychodzi lepiej.. jesli Poznaniak 6 3m ze zwykłem zgrzebłem z tyłu to jest wypas no to respect....posiadam takiego poznaniaka tylko ze w zgrzeble wymieniłem pręty, zakrywa berdzo dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Wiosną pod zboża lub strączkowe najpierw brona (zęby "12") dociążona oponami balonówkami wzdłuż pola, a potem jeden przejazd agregatem ARES XLP (przedni wał strunowy + trzy rzędy zębów - 32 szt. na 3 m szerokości + wał Packer) również wzdłuż pola. Sieję siewnikiem z Famarolu. Za siewnikiem piękną robotę wykonują zgrzebła także po siewie nigdy nie bronuję.Pod buraki przejeżdżam zazwyczaj raz ARESEM, tylko na mocno zwięzłych glebach dwa razy i uprawiam tylko wzdłuż pola. Jesienią podczas orki pod buraki za pługiem ciągnę bronę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach