astora2 0 Napisano 25 Lutego 2010 Bazyl, powiem ci że jestem bardzo zadowolony. Zdarza się drobny kamyczek, ale on ma ok. 2mm, a tak to sam pył. Jak wysiewałem to bardzo się kurzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pphdowo 0 Napisano 25 Lutego 2010 wszystko zależy od pH i klasy agronomicznej gleby. Przy wyborze wapna ważne jest również miejsce zamieszkania aby zakupić towar jakościowo adekwatny do ceny. www.dowo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 7 Lipca 2010 Panowie a czy krede nawozową można zastosować razem z nawozami NPK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 7 Lipca 2010 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 29 Sierpnia 2010 Jednak kupiłem wapno z Morawicy,dobrze zmielone bez kamyków poszły 3 samochody teraz pozostaje cierpliwie czekac na efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek sulima 0 Napisano 21 Marca 2011 witam chce kupić wapno nawozowe i nie wiem z której kopalni jeżeli jest ktoś w temacie prosił bym o jakieś sugestie. Polecam kredę nawozową z Mielnika n/Bugiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 26 Marca 2011 a żelatowa dolomit co powiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jendrula36 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 a czy ktoś stosował http://www.kwbbelchatow.pgegiek.pl/index.php/oferta/sprzedaz-produktow-ubocznych/nawozy-i-preparaty/ czy warto wydawać pieniądze ,ponoć obsypane nagrodami a jak jest naprawdę ???PS ,od trzech lat stosuję WAP -MAG granulowany ale żebym był zadowolony to nie powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 19 Czerwca 2011 teraz interesuje mnie czy ktoś stosował krede jeziorną z Pyrzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 20 Czerwca 2011 Czy można na ściernisko zastosować jednocześnie RSM, kredę nawozową i Polifoskę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 20 Czerwca 2011 PS ,od trzech lat stosuję WAP -MAG granulowany ale żebym był zadowolony to nie powiemTo po co go stosujesz i czy niezadowolenie twoje wynika ze słabego działania nawozu czy tez zbyt dużego upływu gotówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 20 Czerwca 2011 co sądzicie o wapnie z Imielina? Może mi gość dowieź po 70 zł za tonę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 21 Czerwca 2011 Z imielina w tamtym tygodniu mi przywieźli po55netto a co to jest wartne najstarsi górale pewnie niewiedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pphdowo 0 Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, podanie samych cen wapna nie można porównywać. W wartosci tony wapna największy udział mają koszty transportu. Inna będzie cena w woj. małopolskim a inna np. koło Wolina w zachodniopomorskim. www.dowo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 21 Czerwca 2011 Do mnie przywożą wapno dolomitowo magnezowe po 47,50 brutto tona z transportem.Tylko pełne zestawy ok 26T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 21 Czerwca 2011 Możesz dać do nich namiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 22 Czerwca 2011 To link do nich http://www.jksm.pl/index.php?lang= a tu jeszcze parę ciekawych namiarów http://www.agroportal.net.pl/produkcja-roslinna/nawozy-w-ekologii.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 11 Lipca 2011 http://www.kwbbelchatow.pgegiek.pl/index.php/oferta/sprzedaz-produktow-ubocznych/nawozy-i-preparaty/ Czy stosował ktoś to wapno z Bełchatowa. Proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 11 Lipca 2011 Mi http://www.jksm.pl/index.php?lang zaproponował po 64+vat(ile jest vatu? 23?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 11 Lipca 2011 jeżeli jest to wapno nawozowe to vat-u jest 8%, no chyba że sprzedadzą Ci jako materiał budowlany ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 12 Lipca 2011 Vat 8% rolniczy.Do końca czerwca wapno było po 32zł brutto,teraz jest droższe no i Twoją cenę robi koszt transportu,zadzwoń to pana Kapuły http://www.pkt.pl/s/jaczkow/805126/kapula_stanislaw_transport.html i pogadaj o kosztach transportu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 15 Lipca 2011 Czy można wysiać wapno na spryskaną mocznikiem pociętą słome, czy lepiej to podorać, a wapno wysiać później przed orką ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 25 Lipca 2011 w tym roku kupiłem wapno nawozowe z Timac Agro, przyjechał przedstawiciel i z pomiarów pH wyszło mi średnio ok 300 kg/ha wapna. Wysiałem wszystko na pola pod kukurydze. Wczoraj robiłem badania i najgorsze pole poprawiło mi sie z 4,8 na 5,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camry 0 Napisano 25 Lipca 2011 u nas można dostać za 600zł około 25 -27 ton wapno tlenkowe 46% zawartości,wapno jest super ,bielutkie prawie się rozsypuje ,ale żródło pomału wysycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chmielek 0 Napisano 4 Sierpnia 2011 Jeżeli ktos szuka wapna prosze pisac, posiadam wapno wraz z transportem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach