Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bazyl, powiem ci że jestem bardzo zadowolony. Zdarza się drobny kamyczek, ale on ma ok. 2mm, a tak to sam pył. Jak wysiewałem to bardzo się kurzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zależy od pH i klasy agronomicznej gleby. Przy wyborze wapna ważne jest również miejsce zamieszkania aby zakupić towar jakościowo adekwatny do ceny. www.dowo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a czy krede nawozową można zastosować razem z nawozami NPK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak kupiłem wapno z Morawicy,dobrze zmielone bez kamyków poszły 3 samochody teraz pozostaje cierpliwie czekac na efekty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam chce kupić wapno nawozowe i nie wiem z której kopalni jeżeli jest ktoś w temacie prosił bym o jakieś sugestie.

Polecam kredę nawozową z Mielnika n/Bugiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można na ściernisko zastosować jednocześnie RSM, kredę nawozową i Polifoskę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS ,od trzech lat stosuję WAP -MAG granulowany ale żebym był zadowolony to nie powiem

To po co go stosujesz i czy niezadowolenie twoje wynika ze słabego działania nawozu czy tez zbyt dużego upływu gotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z imielina w tamtym tygodniu mi przywieźli po55netto a co to jest wartne najstarsi górale pewnie niewiedzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, podanie samych cen wapna nie można porównywać. W wartosci tony wapna największy udział mają koszty transportu. Inna będzie cena w woj. małopolskim a inna np. koło Wolina w zachodniopomorskim. www.dowo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie przywożą wapno dolomitowo magnezowe po 47,50 brutto tona z transportem.Tylko pełne zestawy ok 26T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli jest to wapno nawozowe to vat-u jest 8%, no chyba że sprzedadzą Ci jako materiał budowlany ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym roku kupiłem wapno nawozowe z Timac Agro, przyjechał przedstawiciel i z pomiarów pH wyszło mi średnio ok 300 kg/ha wapna. Wysiałem wszystko na pola pod kukurydze. Wczoraj robiłem badania i najgorsze pole poprawiło mi sie z 4,8 na 5,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nas można dostać za 600zł około 25 -27 ton wapno tlenkowe 46% zawartości,wapno jest super ,bielutkie prawie się rozsypuje ,ale żródło pomału wysycha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi