Skocz do zawartości
osa21

Jaka dziś pogoda

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj - 26, dzisiaj - 28, a niedaleko Zamościa -31, autocysterna przyjechała po mleko z 8 godzinnym opóźnieniem - była trzykrotnie rozmrażana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nas dzis spadła temp. poniżej -20C, i była to najzimniejsza noc tej zimy, ale jak czytam jakie tem. u was to nie mamm sie czym chwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarnow najcieplejsze miejsce w polsce

z drugiej strony krakowa to nawet -20 nie bylo a w dzien -8,dzisiaj -2 i 1 cm sniegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To u nas tez dzisiaj malo bylo bo tylko -3 rano ale sniegu dopadalo z 15 cm do 20 juz lezacego a minimalna temperatura to bylo -25 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie deszcz padał bo w ciagu 25 dni spadło tylko 3l/m2 i już zaczynało byc sucho, i jeszcze te przymrozki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza noc w którą temperatura nei spadła poniżej 5`C, ale w nocy z soboty na niedzielę był przymrozek -2, a ja w sobote popryskałem pszenice Granstarem i Attributem, mam nadziję ze nie bede musiał poprawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieje wieje i jeszcze raz wieje a do tego piasek w oczy idzie masakra:( deszczu na gwałt!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zaczelo 1 V o 7 rano padac to do dzisiaj pada lub leje ewentualnie male oberwanie chmury,woda stoi na polach,dynie sialem w blocie ze buty zostawaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Legnicy przestało padać a raczej popadywać w piątek wieczorem i dzisiaj zaczęło znowu popadywać,no i strasznie wieje,woda w rzekach w normie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasi południowi sąsiedzi także mają problemy z deszczami. Może to będzie powodem wzrostu cen zbóż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dalej leje,a teraz powodz podobno najwieksza od 40 lat, reszte zobaczycie w tv -malopolska cala zalana.a to co nie pokazuja[przynajmniej na razie] to jedni drugich topia,bojki,klotnie, non stop radiowozy kraza,dzikie przekopy albo zasypywanie czyli polskie pieklo-tym razem woda zalane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrze jak tych ludzi pozalewalo to az mi skora cierpnie co ci ludzie tam przezywaja ! Az stach patrzec cale gospodarstwa pod woda i z czego ci ludzie teraz maja zyc jak sie za to wszystko zabrac az strach pomyslec !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i znowu leje,troche wyschlo i z powrotem bagno dobrze ze wyrwe w wale zasypali kilkaset ton kamienia poszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od miesiaca u nas spadło 15mm na m2, jeszcze teraz te upały wczoraj było ponad 35 stopni w cieniu, a dziś ma być jeszcze gożej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzisiaj o 10 rano bylo 31 w cieniu i susza jak niewiem co i nic ciekawego w pogodzie na razie nie przewiduja jak tak bedzie to zniwa lada dzien !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie przestało padać. Zaczyna pojawiać się Słońce - już zapomniałem jak wygląda . Może trochę osuszy zboże i w następnym tygodniu coś pokoszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi