ikcomas 0 Napisano 29 Lipca 2010 Poprawka - znowu pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 30 Lipca 2010 Wreszcie wyszło Słońce i ładna pogoda. Może do wtorku zboże wyschnie bo na środę znów deszcze zapowiadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 30 Lipca 2010 Kępno pada i niezanosi się dzisiaj na poprawe pogody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 30 Lipca 2010 To pewnie jutro u mnie też będzie padać. Zazwyczaj tak jest, że jak u Was pada to u nas na drugi dzień. Pozdrawiam ze słonecznego (na razie) podlasia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wujcioRolnik 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 U nas leje od samiutkiego ranka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 u nas od wczoraj leje dopiero w czwartek na przestać padać a rzepak jeszcze na polu stoi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 7 Sierpnia 2010 wczoraj kombajn juz jechał do mnie w rzepak a tu zaczeło podać i pada juz ponad 14godzin bez przerwy, wg prognozy pogody to dopiero we wtorek u nas ma przestać padać. (ale jestem wku...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam.Niby jeden region,a jaka różnica.W mojej okolicy to wczoraj do wieczora kombajny kosiły.Przez cały dzień nie padało,ale za to teraz rano wyrównało(porządnie dolało).Zachmurzenie całkowite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 7 Sierpnia 2010 U nas na szczęście przeszło bokami i ledwie pokropiło żniwa w pełni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 7 Sierpnia 2010 Kosiłem wczoraj do 19 a potem spadło przez noc 50 l/m2 wody. Drzewa połamane, nie wiem kiedy da się wjechać na pole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 9 Sierpnia 2010 u nas od piątku spadło około 80l/m2. zboza już sie porobiły ciemne dotego byl mocny wiatr i też zrobił swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 15 Sierpnia 2010 u nas pada codziennie,rzepak zebrany a reszta pewnie porośnie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 19 Sierpnia 2010 Prawie co dzień pada deszcz mam dopiero 20% zbóż skoszonych, wczoraj nawet nie dało rady uprawiać ścierniska bo za mokro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 21 Sierpnia 2010 Prawie co dzień pada deszcz mam dopiero 20% zbóż skoszonych, wczoraj nawet nie dało rady uprawiać ścierniska bo za mokro.Ile jeszcze ci zostało ha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 1 Września 2010 Leje trzeci dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 1 Września 2010 znowu powodz wisla trzeci raz wylala,pastwisko i laka znowu zalana,wiecej szkod nie bedzie bo co mialo utopic to juz w maju poszlo z woda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 1 Września 2010 A przeciw powodziowych nie naprawiaja bo pewno nie wiedza jak sie za to zabrac i ko to ma zrobic ! Wspolczuje wam ludzie mnie narazie nie zalewa ale tez co dzien poda kilka razy i siana tez nie mam jak zebrac stoi na lace ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 1 Września 2010 szczerze współczuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 2 Września 2010 U mnie rzeka wylała na łąki na pastwisku jest 50cm wody i przybywa drugi pokos siana nie zebrany i już sie nie zbierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 3 Września 2010 Wreszcie przestało padać. Jakby z tydzień mocno przygrzało to może uda się wjechać na pola tam gdzie nie są pod wodą. Bo tam gdzie stoi pół metra wody to w tym roku chyba nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 28 Września 2010 Witam.Wczoraj zaczeło padać ok.15 tak prawie cały czas pada.Znowu parę dni nie wjedzie na pole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 28 Września 2010 u mnie padao d wczorajszego rana i w 24h spadło 24l, a dziś ciąg dalszy, na szczęście kiszonka z kukurydzy i sianokiszonki zrobione, pszenica zasiana, ale reszta żyto i pszenżyto czeka jeszcze w workach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 28 Września 2010 u nas tez od niedzieli pada,zboza nie zasiane,jacek dziwna kolejnosc siania stosujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 29 Września 2010 No to u mnie jeszcze w miarę. Dopiero dzisiaj solidnie zaczęło padać (wcześniej tylko mały kapuśniaczek) ale nie przestaje. Większa część pól już posiane ale jeszcze mam nie wszystko poorane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 29 Września 2010 padło na tą kolejność, bo spodziewałem się, że po deszczu nie wjadę na tą działkę na której jest i wygrałem a żyto i pszenżyto na lżejszej glebie więc spokojnie się z tym uporam, a dziś po południu przestało padać więc jest nadzieja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach