ikcomas 0 Napisano 6 Grudnia 2010 Znowu pada śnieg a ceny pszenicy na giełdach we Francji, w USA i nawet w Australii szaleją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 6 Grudnia 2010 Witam.Wczoraj przy -3"kurzyło"i"zamiatało",ale nie za dużo(nie musiałem odwalać śniegu).A dzisiaj temperatura zerowa,wiatr słaby,pułap chmur na razie nie wróży na opady.Żeby inny miesiąc,to można by powiedzieć że przedwiośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 9 Grudnia 2010 Kaszana normalnie. +2 stopnie, w nocy padał deszcz. Teraz wszystko płynie. Zboże pod śniegiem będzie gniło na potęgę . ICM zapowiada spadek temperatury na dzisiaj. Zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 9 Grudnia 2010 ICM jest niezawodne . Temperatura spada a wiatr rośnie. Mogło by trochę śniegu spaść bo taki się porobił brzydki, czarny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 9 Grudnia 2010 Nie gadaj, starczy tych opadów. Same problemy z odśnieżaniem gospodarstw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 9 Grudnia 2010 a mnie się podoba niech pada ile się da!!!teraz świata nie widać tak pada i wieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 12 Grudnia 2010 Na polach ani śladu śniegu. Mam nadzieje że nie przyjdą teraz mrozy bo bedzie nie ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 12 Grudnia 2010 W mojej okolicy to śnieg na polach jeszcze leży,tylko gdzie nie gdzie czarni się ziemia.Ale już obecnie jest -1 i zaczyna padać śnieg.Ale jak do tej pory to ziemia pod śniegiem nie była zmarznięta.Rozlewiska które były to trochę wsiąkły,ale po tym ociepleniu co było to pojawiły się od nowa.I też nie wiem jak oziminy wytrzymają ten nadmiar wilgoci.Podejrzewam że tam gdzie zastoiska wodne to wymiękną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 13 Grudnia 2010 W mnie 30-40 cm śniegu, nie mówiąc o zaspach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 13 Grudnia 2010 U nas terz jest sniegu nawalone a ziemia pod sniegiem jest niezmarznięta, niewiem czy to dobże czy źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 13 Grudnia 2010 wczoraj wieczorem padał deszcz ze śniegiem dziś byłem na polu to całe pole rzepaku jest pokryte warstwą lodu, jak tak dalej bedzie to z rzepaku nici i trzeba bedzie posiać jakieś zboze ozime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 17 Grudnia 2010 Witam.Temperatura -9*C, pada i zamiatahttp://www.koszalin.pl/Kamery/Koszalin_-_ul._Sniadeckich/Koszalin_-_ul._Sniadeckich wyjazd na kierunek Gdańsk(rondo przy stadionie Gwardii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 17 Grudnia 2010 piekna pogoda,slonce swieci,na niebie ani chmurki a zeby nie bylo za dobrze - 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marecki2922 0 Napisano 17 Grudnia 2010 OKOLICE Siemiatycz podlaskie na polu 20-30 cm śniegu -9 a wiatr taki zimny że ,,psa nie wygonisz; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 19 Grudnia 2010 ma przyjść odwilż czy je żle słyszałem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 19 Grudnia 2010 Okolice Malborka -13, nie pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alina5678 0 Napisano 19 Grudnia 2010 +28c .....chciałabym,żeby tak było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Stycznia 2011 Wiosna idzie o 10 rano jest 8 stopni. Śniegu już prawie nie ma, na polach zosatło troche lodu ale za dwa dni przy takliej temperaturze to nic nie bedzie, jutro znowu biore szpadel i w pole żeby woda nie stała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 17 Stycznia 2011 w nocy -4 a w dzien +16 i piekne slonce,sniegu juz nie ma ,znajomy dzisiaj wyjechal do pola i kultywatorowal lake-myslalem ze padne , 73 lata ma i jeszcze mu sie chce gospodarzyc-na swinie sie teraz przerzuca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Świnie?? Hobby dla bogaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 22 Lutego 2011 Witam.Miała być wiosna,już śnieżyczki zakwitły.A tu dzisiaj -17,ciśnienie 1033hPa,bezchmurnie,wiatr słabiutki i śniegu na polach śladowe ilości.Ale na to pora,zima przecież i aby do wiosny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 22 Lutego 2011 U mnie -22 i na brak śniegu też nie narzekam w sobotę i wczoraj odśnieżałem podwórko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzidek82 0 Napisano 1 Marca 2011 U mnie dzisiaj słońce pięknie świeci i dodatnia temperatura===no w końcu 1 marca jest .................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 17 Kwietnia 2011 Post z Nie Gru 12 15:06 GMT 2010W mojej okolicy to śnieg na polach jeszcze leży,tylko gdzie nie gdzie czarni się ziemia.Ale już obecnie jest -1 i zaczyna padać śnieg.Ale jak do tej pory to ziemia pod śniegiem nie była zmarznięta.Rozlewiska które były to trochę wsiąkły,ale po tym ociepleniu co było to pojawiły się od nowa.I też nie wiem jak oziminy wytrzymają ten nadmiar wilgoci.Podejrzewam że tam gdzie zastoiska wodne to wymiękną.Nawiązując do tego postu,to wczoraj po podsiewałem to co wymokło.Według wysianego ziarna to mogło być ok.15% powierzchni.Tak to wygląda mniej więcej https://picasaweb.google.com/lh/photo/IpSbpV8gHSNPDg5um_LMLw?feat=directlink Odnośnie aktualnej pogody to wczoraj rano było -1 a dzisiaj +8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 17 Kwietnia 2011 pogoda piekna + 15,tekme u nas zboza jare lepiej wygadaja a zimowe to bardzo ladne i tylko miejscami wymokly ale to tylko tam gdzie od powodzi woda byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach