buchaj 0 Napisano 21 Września 2008 U mnie powoli zaczyna się robic ładna pogoda. Chmurki znikają i słoneczko zza nich wygląda. Ale po trawie na podwórku wciąż się chodzi jak po gąbce...Marcin-a skąd dokładnie jesteś?? Jak gdzieś niedaleko mnie mieszkasz to reflektowałbym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 21 Września 2008 Za daleko żeby na ryby jeździć-Świętokrzyskie okolice Jędrzejowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 21 Września 2008 Za daleko żeby na ryby jeździć-Świętokrzyskie okolice Jędrzejowa Ja chętnie wydzierżawie a ode mnie z podwórka do rynku w Jędrzejowie tylko równe 100 km Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 22 Września 2008 7. dzień z rzędu leje... nie pamiętam podobnej sytuacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 22 Września 2008 Wczoraj myślałem, ze się wypogodzi a dzisiaj dolało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 22 Września 2008 U mnie już na szczęście 2 dzień cisza,spokój i bez deszczu. Może w piątek-sobota uda mi się zasiać ale kto to wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 22 Września 2008 No to i ja mam święto przez co najmniej kilka dni Od południa zacząłem orać 3ha pod ozime - ziemia sucha jak diabli i twardo, na przepłonach to aż szarpało ciągnikiem i pługiem...tak było po kukurydzy i o dziwo po zbożu też. Po sorgu to tylko się korzenie odwracały a piach tylko się przesuwa... nie wiem jak tam zasieję zboże - chyba rozsiewaczem Ale o 14stej zaczęło siąpić, później jak dolało z jednej chmury to ledwo domordowałem przejazd do końca, taka breja się zrobiła aż woda stanęła tam gdzie twardziej i pada na całego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 23 Września 2008 8 dzień! Siakiś rekord chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 23 Września 2008 Pół dnia pogody...i znowu leje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 23 Września 2008 mazowieckie narescie deszczyk ale ziemia jeszcze na dobre nieprzemiekla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 23 Września 2008 mazowieckie narescie deszczyk ale ziemia jeszcze na dobre nieprzemieklaLubelskie ciągle deszczyk a ziemia już na dobre przemiękła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 23 Września 2008 U mnie dziś nie padało, myślałem że obeschnie a tu znów zaczęło pieprzyć z wieczora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 23 Września 2008 leje jak cholera co dzień jak skonczą sie deszcze to pewnie mróz bedzie...jesli by tak policzyć średnią rocznę opadów u mnie to pewnie ze 4-5 średnich krajowych bym złapał.. przez całby rok moze ze 3-4 razy ziemia mocniej przeschła.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 24 Września 2008 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 24 Września 2008 Dziś znów mżyło pół dnia... Jak patrzyłem w długoterminową prognozę, to nie napawa optymizmem... cieplej raczej nie będzie, a i pogoda taka sobie. Jasny gwint, u mnie ziemniaki nie wykopane, burak pastewny też czeka, łąka stoi do koszenia - tylko jak ją sprzątnąć?, pole do orania i siania, a i jeszcze muszę do dwóch sąsiadów iść do pomocy przy kiszeniu kukurydzy - nie wiadomo za co się łapać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 24 Września 2008 U mnie jakby się przejaśniało... Ale ciągle dribny deszczyk pada. Czasami się przejaśni na dobre. Więc gdzieś tak między wódką a zakąska zwożę buraki... Jak jutro i w piątek nie będzie deszczu to może w sobotę uporam się z ziemniakami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 24 Września 2008 a u mnie juz sie kurzy.... 2 dni i moze dwie noce tak popadało to pomzyło... tam gdzie samosiewy urosły tam sucha gleba sie wywalała... no ale dzieki za to przynajmniej powschodzi przyzwoicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 24 Września 2008 Dziś znów mżyło pół dnia... Jak patrzyłem w długoterminową prognozę, to nie napawa optymizmem... cieplej raczej nie będzie, a i pogoda taka sobie. Jasny gwint, u mnie ziemniaki nie wykopane, burak pastewny też czeka, łąka stoi do koszenia - tylko jak ją sprzątnąć?, pole do orania i siania, a i jeszcze muszę do dwóch sąsiadów iść do pomocy przy kiszeniu kukurydzy - nie wiadomo za co się łapać jak to za co złapać albo za flaszk elbo za kobitke;) u mnie jest podobnie jeszcze popryskać rzepak, posiać pszeżyto zaorać pod pszenice i posiać a tu wykopki a na 14 X ma odstawe buraków. a ma 3 ha do kopania neptunem 1rzędowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prowokator 0 Napisano 25 Września 2008 Znaczy jeden ma za sucho i łamie lemiesze a drugi topi się w błocie... Znaczy przeciętnie wychodzi na to, że są korzystne warunki meteorologiczne sprzyjające pracom agrarnym na odcinku orania, siania i sadzenia. Ja mam tez kłopot z tą pogodą... nie wiem czy w przyszłym tygodniu mam jechać na Mazury, czy szczupactwo będzie żerować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 25 Września 2008 W końcu pogoda słoneczna Ciekawen jak długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NataszaX 0 Napisano 25 Września 2008 Powędkuj w Nilu, tam na bank będzie słońce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 25 Września 2008 Do południa spokój, nawet Słońce się pokazało... Eh... 10 dzień z rzędu deszcz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 25 Września 2008 Z tydzień temu lekko padało, wcześniej słońce i teraz słońce przez cały dzień a w nocy temp. w okolicy 0. Suszy ciąg dalszy . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 25 Września 2008 U mnie dziś się ociepliło i słoneczko cały dzień obsuszyło ziemię Prawie skończyłem orać - niby wiele deszczu nie spadło ale ziemia nawet ładnie namiękła. Tylko piach jaki był taki suchy nadal jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 25 Września 2008 Znaczy jeden ma za sucho i łamie lemiesze a drugi topi się w błocie... Znaczy przeciętnie wychodzi na to, że są korzystne warunki meteorologiczne sprzyjające pracom agrarnym na odcinku orania, siania i sadzenia. Ja mam tez kłopot z tą pogodą... nie wiem czy w przyszłym tygodniu mam jechać na Mazury, czy szczupactwo będzie żerować...Wez ręcznik i mydło...bo na bank nic nie złowisz takiego poj... ryby wyczują ze 1000m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach