Prowokator 0 Napisano 26 Września 2008 Mati - nie denerwuj się... po co mi ręcznik, mam ocet (żeby zamarynować takiego jak ty). Poza tym, na Mazury pojadę wtedy, gdy dostanę cynk od leśniczego, że ryby biorą... Ale i tak w dzikiej i prymitywnej Polsce, gdzie wszyscy miejscowi Polacy/katolicy kradną i kłusują czym się da - ryb już nie ma. Dlatego na takie prawdziwe ryby jeżdżę do Szwecji... tam nie ma polactwa ani katolicyzmu - więc są szczupaki małe, średnie i duże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 26 Września 2008 Wreszcie pogoda, hektar kukurydzy już się kisi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 26 Września 2008 a co pacanie ma katolicyzm do ryb?nie mozna go usunąć z tego forum???przecież on wszystkich obraża i denerwuje.zresztą jak mu tu nie pasuje to po co to wchodzi.to jest forum dla normalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 27 Września 2008 2 dzień ładnie, kolejne 1,5 ha się kisi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 27 Września 2008 U mnie też pogoda ładna się zrobiła. Wczoraj i dzisiaj walczyłem z ziemniakami. Ogólnie to nawet nie było mokro. No może poza jednym miejscem. Ale na dwa ciągniki poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 29 Września 2008 a co pacanie ma katolicyzm do ryb?nie mozna go usunąć z tego forum???przecież on wszystkich obraża i denerwuje.zresztą jak mu tu nie pasuje to po co to wchodzi.to jest forum dla normalnych.Ignorować ignorować ignorować ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prowokator 0 Napisano 30 Września 2008 a co pacanie ma katolicyzm do ryb? No właśnie sam nie wiem co ma jedno z drugim, ale widać jednak ma... bo szczupaków u nas nie ma, a u tych Szwedów heretyków - są! Tam jakoś mniej kradną... dziwny naród. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek_10 0 Napisano 30 Września 2008 Tylko że tam za połów ryb się płaci a u nas nie. Dziwny naród Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 30 Września 2008 a u nas opłacasz kartę wędkarską i nie łowisz bo siatami przetrzebią każdy zbiornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prowokator 0 Napisano 1 Października 2008 W Szwecji za tydzień łowienia płacisz w zależności od zasobów danego łowiska. Więcej się płaci tam gdzie sa pstrągi, łososie itd. Na największych jeziorach (Wenner, Vetter itd) nie płaci się wogóle... Na typowo szczupakowych jeziorach płaci się 200 - 250 SEK na tydzień, przy czym wypuszcza się wszystkie złowione ryby... taki obyczaj, którego Polactwo nie rozumie. Zwyczajowo jest dozwolone wziąć JEDNĄ rybę na łódkę dziennie. Na ogół bierze się "małego" szczupaka... ot, takiego 2,5 - 3 kg. Zresztą największymi mięsiarzami sa Niemcy... na czas pobytu w Szwecji wynajmują ciężarówkę chłodnię... wszystko co złowią, to filetują i do chłodni... silnik chłodni chodzi cały tydzień! Potem mają kłopoty na granicy... a gospodarz już drugi raz ich nie przyjmie... W moim przypadku, gdy gospodarz zobaczył przy pakowaniu ok. 10 kg zamrożonych filetów (na 4 wędkarzy!) - to był skrzywiony, i mamrotał pod nosem, że to lekka przesada. Gdy widzi większą ilość - może zadzwonić po policję! Ale dzięki temu wszędzie są duże ryby!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 1 Października 2008 Napisałes że "Polactwo" nie rozumie że wszystkie złowione ryby sie wypuszcza ,a niżej piszesz, że jak w twoim przypadku gospodaż zobaczyl filety byl zgorszony..My tego nie rozumiemy ,ale Ty lowisz w Szwecji,piszesz o ich obyczajach ,a łapczywie zabierasz parę rybek ,które można kupić w sklepie za jakieś marne grosze.I jak tu się dziwić rodzimym kłusownikom ,wędkarzom i innej maści biedocie że kradną ,łowią bez umiaru jak tu taki przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prowokator 0 Napisano 2 Października 2008 To nie ja zabierałem... tylko koledzy z którymi byłem i którzy nie mogli przepuścić "okazji"... fuj! Ja wolę zjeść karkówkę... wszystkie ryby puszczam... tak że nie jestem "przykładem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 2 Października 2008 W moim przypadku, gdy gospodarz zobaczył przy pakowaniu ok. 10 kg zamrożonych filetów (na 4 wędkarzy!) - to był skrzywiony, i mamrotał pod nosem, że to lekka przesada. Gdy widzi większą ilość - może zadzwonić po policję! Niech Pan się nauczy czytać i pisać ze zrozumieniem to może będzie mniej głupich pomyłek w AGENCJI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 2 Października 2008 Prowokator nie trać czujności ,bo jak mówi przysłowie 'z kim obstajesz ,takim się stajesz".A tak po prawdzie w jakiś sposób należy się zemscić za Potop i oblężenie Częstochowy.Moim zdaniem ,bierz szczupaka za skrzela i na patelnię do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 18 Listopada 2008 dziś pierwsze nocne przymrozki nas nawiedziły a jeszcze wczoraj jak orałem to zauważyłem że przy rowie bazie kwitną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Listopada 2008 U mnie też był "przymrozek" -8*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 18 Listopada 2008 u mnie takze przymrozek był a teraz pada deszcz ze sniegiem paskudna pogoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 18 Listopada 2008 U mnie też był "przymrozek" -8*Cu mnei nawet całego stopnia poniżej zera nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 18 Listopada 2008 U mnie tez był przymrozek -5 i całe szczęscie bo jeszcze troche i rzepak by zaczął kwitnąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 21 Listopada 2008 a u nas napadało dzisiaj śniegu, no to mamy zimę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 23 Listopada 2008 Teraz to już wszędzie slizgo ale jak z Piły na Świnoujście sie leci to mirosławiec masakra pan z Piaskarki "Mobile ja tam nie jade bo i tak nie podjade" i kolejka stoi w Szczecinie na luzie suchutko w Świnoujściu masakra zimno, ślizgo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 23 Listopada 2008 a u nas napadało dzisiaj śniegu, no to mamy zimę No i u nie też napadało tego śniegu aż powyżej kostek. E-7 w pełni przejezdna i suchutko ale wiejskie drogi pozostawiają wile do życzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 23 Listopada 2008 w naszej okolicy jest juz ponad 10cm śniegu w dzień było na + teraz jest - na asfalcie szklanka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 23 Listopada 2008 U mnie było z 5 cm śniegu, ale gdzieś go wywiało, zostało symbolicznie Drogi suche. W dzień było 0 st. teraz już -4 i wieje czyli picno ogólnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 25 Listopada 2008 qurde co sie u nas dzieje wczoraj było prawie 30cm sniegu a dziś w nocy dopadało jeszcze i ciągle pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach