semos 0 Napisano 14 Grudnia 2007 Ma ktoś z was może możliwość zeskanowania artykułu z gazety agro-mechanika. Tam był test ciągników ROLLER i LAMPO podczas pracy z turem. Chciałbym sobie go przeczytać a w mojej miejscowości nie ma możliwości kupienia tej gazety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 16 Grudnia 2007 Witam wszystkich. Na poprzednie pytania nieumiem odpowiedzieć ale ja też mam pytanie, mianowicie czy Roller70 da sobie radę z pługiem 3 skibowym obrotowym. Ziemię mam raczej ciężką i na sporych pochyłościach. Jeśli by ktoś miał doświadczenie z takim sprzętem to proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 22 Grudnia 2007 Mam pytanko czy ktoś już wymieniał olej przekładniowy w rollerae lub lampo jeśli tak to na jaki orginał czy zamiennik jeśli zamiennik to jaki ''NAZWA'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 22 Grudnia 2007 Mam pytanko czy ktoś już wymieniał olej przekładniowy w rollerae lub lampo jeśli tak to na jaki orginał czy zamiennik jeśli zamiennik to jaki ''NAZWA''No ja tez czekam na rurzne wypowiedzi na temat rollera. Ja mam dopiero 30 godzin i niepokoi mnie duży szum po uchyleniu tylnej szyby i gdy jest gorący i postoi z puł godz. to po odpaleniu przez dość długą chwilę pali się kontrolka ciśnienia oleju w chydraulice i niema wspomagania. Czy to normalne??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 23 Grudnia 2007 No ja tez czekam na rurzne wypowiedzi na temat rollera. Ja mam dopiero 30 godzin i niepokoi mnie duży szum po uchyleniu tylnej szyby i gdy jest gorący i postoi z pół godz. to po odpaleniu przez dość długą chwilę pali się kontrolka ciśnienia oleju w hydraulice i niema wspomagania. Czy to normalne???Co to jest za kontrolka? Zaniskie ciśnienie oleju w silniku czy zatkany filtr oleju w skirzyni biegów? Sprawdż w insstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timasz 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Mam pytanko czy ktoś już wymieniał olej przekładniowy w rollerae lub lampo jeśli tak to na jaki orginał czy zamiennik jeśli zamiennik to jaki ''NAZWA''No ja tez czekam na rurzne wypowiedzi na temat rollera. Ja mam dopiero 30 godzin i niepokoi mnie duży szum po uchyleniu tylnej szyby i gdy jest gorący i postoi z puł godz. to po odpaleniu przez dość długą chwilę pali się kontrolka ciśnienia oleju w chydraulice i niema wspomagania. Czy to normalne???takie objawy wskazuja na zatkany filtr oleju od hydrauliki albo olej jest zmieszany przynajmniej ja w swoim tak mialem a co do rollera to jestem z niego bardzo zadowolony maly zwinny zero awarii przez 6 lat 1900 mtg i co bardzo wazne jest oszczedny w prasie belujacej 3 litry na godzine a w orce 4 x 35 na 4 klasie od 5,5 do 7 na godzine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Timasz, czy wymieniałeś olej przekładniowy? Jeśli tak , to na jaki orygialny samoski czy jakiś inny zamiannik. Podaj nazwę tego oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timasz 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Timasz, czy wymieniałeś olej przekładniowy? Jeśli tak , to na jaki orygialny samoski czy jakiś inny zamiannik. Podaj nazwę tego olejunajpierw wlalem orginalny samowski a teraz jezdze na oleju fuscha do hydrauliki jest hyba 30 w 40 ale nie jestem pewny najlepiej sprawdz sobie w instrukcji jakiej klasy ma byc olej wesolych swiat i wszystkiego najlepszego pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Ja nalałem Agrolu. Wymieniłem filtr na nowy. Niestety, jak jest zimno, zapala się kontrolka "zapchany filtr". Jaka jest orientacyjna cena tego "twojego" oleju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timasz 0 Napisano 24 Grudnia 2007 Ja nalałem Agrolu. Wymieniłem filtr na nowy. Niestety, jak jest zimno, zapala się kontrolka "zapchany filtr". Jaka jest orientacyjna cena tego "twojego" oleju?cena to jakies 12 zl za litr moze zalales oleju o zlej specyfikacji i dla tego masz problemy ja tez zawsze przed wymiana oleju w skrzyni mam tak jak ty jak zaczyna sie palic kontrolka to kupuje olej i wszystko wymieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam k 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Timiasz,a z jaką prędkością ciągasz ten pług? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timasz 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Timiasz,a z jaką prędkością ciągasz ten pług?ciezko mi to okreslic jezdze na jedynce szosowej na 1600-1800 obr wiec mysle ze jakies 7 na godzine moze troszke wiecej ale watpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slomir 0 Napisano 5 Stycznia 2008 WitamCzy któryś z kolegów miał styczność z ciągnikiem Same Saturno 80 ?Mianowicie problem dotyczy hydrauliki, podnośnik po uruchomieniu bardzo powoli się unosi. Co może być przyczyną ? Olej hydrauliczny jest na maxa. Czy ciągnik ten posiada jakieś filtry do hydrauliki które należało by wymienić ? Na zewnątrz bloku pompy hydraulicznej nic nie ma.Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 6 Stycznia 2008 Timasz mam pytanko odnośnie rollera, czy u ciebie bardzo słychać prace pomp z tyłu ciągnika bo u mnie to niemoge uchylić szyby bo taki hałas.Dzwoniłem do serwisu to mi powirdzieli że to raczej normalne ale mają się temu przysłuchać na przeglądzie w tym tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz 0 Napisano 6 Stycznia 2008 witam!!ile kosztuje DF agroplus 67?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam k 0 Napisano 6 Stycznia 2008 Panowie,jeśli ktoś kupuje SAME EXPLORERA zwróćcie uwagę na długość dolnych belek(ramion) przy podnośniku.Obecnie montowane są za krótkie,co powoduje,że póżniej są problemy z podłączeniem maszyn.Znam to z autopcji,dwa dni temu wymienili na dłuższe.POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 6 Stycznia 2008 137 brutto podstawowa wersja cena cennikowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_82 0 Napisano 9 Stycznia 2008 A w Niemczech 29.500 eur http://www3.traktorpool.de/suchen/detail.php?masch_id=798033# czyli 106495 zl wg dzisiejszego kursu sprzedazy eur tj. 3.61 (baksy.pl). Czyli mozna zaoszczedzic 30tys zl ( minus transport oczywiście ale nie sadze zeby wiecej niz 10 tys zl kosztowal). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 9 Stycznia 2008 a doliczyłeś vat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz 0 Napisano 10 Stycznia 2008 a co w ogóle o df agroplus 67 sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
racha 0 Napisano 11 Stycznia 2008 myślę że to będzie coś jak lampo 70 w tylko lepiej wyposażone i drożej lampo polecam jak trzeba małego i zwrotnego "mocnego" traktora mam już ponad rok jeździ w lesie i jest naprawdę SUPER dodam ze ma zrobione 1600 mth i bez większych awarii co do silnika który jest chyba taki sam niema zarzutów na mrozie gorzej zapala ale od początku tak ale jak już zapali to jest naprawdę dynamiczny na wolnych obrotach troszkę słaby ale idzie się przyzwyczaić ogólnie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KABUL 0 Napisano 12 Stycznia 2008 czesc. Panowie czy ktos z was posiada traktor DF Agrofarm 100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danekbu 0 Napisano 15 Stycznia 2008 czesc. Panowie czy ktos z was posiada traktor DF Agrofarm 100?Tak ja właśnie kupiłem sobie Agrofarma 100 w list.2007.Miałem chęci na KUBOTE 108 S ale, wyszło jak wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danekbu 0 Napisano 15 Stycznia 2008 mam w renault 5514 bsilnik 3 cyl. deutz jak lampo sbabo pali wolno kręci, przydał by mu się odprężnik, a poza tym jak jest zimny olej to cholernie ciężko się kieruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KABUL 0 Napisano 15 Stycznia 2008 KABUL napisał: czesc. Panowie czy ktos z was posiada traktor DF Agrofarm 100? Tak ja właśnie kupiłem sobie Agrofarma 100 w list.2007. Miałem chęci na KUBOTE 108 S ale, wyszło jak wyszło To jestes zadowolony czy nie? Jest niewielu uzytkownikow tego traktora na forach, a wydaje mi sie ze bylby odpowiedni dla mnie. Ciagnik dosc zgrabny +wystarczajaca moc do prasy z rotorem, 4-ech skibek 4x40 i powinien dac rade z agregatem upr.siewnym 3m. Jak myslisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach