damian9871 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 norma szczególnie jak ma lekko wom (beczkowóz opryskiwacz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 w całym zakresie obr może to wystepować np. po przekroczeniu 1500? a tak wogóle to czym to jest spowodowane?>ps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_zajaczkowski 0 Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam!Mam pytanko.Czy wie ktoś jaką przyczyną może byś "STUKOT" dochodzący z tylnej części ciągnika podczas podnoszenia jakiegoś sprzętu (np.opryskiwacz). Dodam że czym cięższy osprzęt tym stukot mocniejszy i głośniejszy i niżej podnosi. tzn. pusty opryskiwacz -- podnosi na MAX-a -- delikatnie stukocze pełny opryskiwacz -- niżej podnosi -- głośniej stukocze czy jest to wina pompy, czy jakiegoś rozdzielacza, czy może oleju A może ktoś ma katalog części, schemat budowy itp. ciągnika SAME TAURUS 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Czy w waszych sdf też czasami coś tyrkota jak włączycie wom? u mnie tak było w SAME EXPLORER II z 2005 95KM, ze względu na to że mnie denerwowało, pokombinowałem i winna okazała się ciut ledwie źle wyregulowana dźwignia zmiany miedzy WOM a eco WOM. Teraz już cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lenorboss 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 WitamJa mam dość głupi problem ponieważ rozbieram ten ciagnik nie nie wiem jaki jest gwint na kole ktore jest umieszczone na wale. model silnika to F6L913.Śruba jest chyba założona na kleju bo idzie i w prawo i w lewo tak samo ciezko a boje sie mocno ciagnac żeby coś nie urwać.Moje pytanie to jaki tam jest gwint prawy czy lewy?dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin102 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 witam posiadam same silver 90 i czasami przy włączonym podnośniku podczas podnoszenia maszyny wyświetla się czerwony trójkąt na pulpicie podnośnika dodam jeszcze za sterowanie podnośnika jest elektryczne Ale gdy podnośnik jest opuszczony to gaśnie Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 WitamJa mam dość głupi problem ponieważ rozbieram ten ciagnik nie nie wiem jaki jest gwint na kole ktore jest umieszczone na wale. model silnika to F6L913.Śruba jest chyba założona na kleju bo idzie i w prawo i w lewo tak samo ciezko a boje sie mocno ciagnac żeby coś nie urwać.Moje pytanie to jaki tam jest gwint prawy czy lewy?dzieki za odpowiedzsprecyzuj dokładnie o jaką śrubę chodzi. w jakim ciągniku masz ten silnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Najprawdopodobniej chodzi o koło pasowe na wale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 12 Kwietnia 2009 jeśli oto koło chodzi to ja w same mam tam zwykły gwint, prawy. wiec pewnie w deutzu tez będzie taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krejzol_3000 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Deutz-Fahr Agrotron K 110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 jaki macie ustawiony luz zaworowy w swoich ciągnikach?? ja po remoncie silnika w swoim Same laser ustawiłem 0,3mm ale ciągnik inaczej pracuje, wydaje mi się że przed remontem pracował dużo ciszej i równiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekpiasek 0 Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam. Kupiłem Lampo 50 na wąskich kołach a na jesień przydałyby sie szerokie. Jaki one mają wymiar i gdzie Można kupić?teraz mam przód 8,3 R24 A TYŁ 12,4 R 32. jarekpiasek@o2.plChcę również kupić ładowacz czołowy - Jaki polecicie?\Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 22 Kwietnia 2009 Po co szersze opony na 50km, tył masz jak w mf 255 a ludzie po 20 lat pracują na takich oponach i żyją a tutaj masz jeszcze przedni napęd ho ho ho Stary żyć nie umierać traktor jak marzenie, a jeśli chcesz tura to coś na niskim profilu na przód możesz założyć jakieś 280/70/24 żeby z tyłem się zgrywało, bo na tył na felge 32 to nic szerszego nie ma Tur to zalezy ile masz kasy, ale koniecznie jakiś mały i lekki poszukaj może używanych zachodnich ładowaczy bo polskim turem tylko okaleczysz ciągnik, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 3 Maja 2009 szukam namiarów na kogos kto regeneruje sprężarki do Deutza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 3 Maja 2009 http://www.turbosprezarki-regsonik.mojagielda.pl/?0ja u nich regenerowałem swoją w tamtym roku,jak narazie wszystko ok, zapłaciłem 900zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 3 Maja 2009 http://www.turbosprezarki-regsonik.mojagielda.pl/?0ja u nich regenerowałem swoją w tamtym roku,jak narazie wszystko ok, zapłaciłem 900złdziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf6 0 Napisano 4 Maja 2009 Panowie, czy jest możliwa wymiana osłony drążka popychacza bez demontażu głowicy? Chodzi o silniki chłodzone powietrzem serii xFL912. Mam pękniętą jedną rurkę i trochę leci olej i zastanawiam się czy po zdemontowaniu drążka popychacza dałoby się ją wcisnąć w dół i wyciągnąć na bok Dało się to zrobić bez większego problemu. Oczywiście trzeba zdemontować klawiaturę i wyjąć drążki popychaczy oraz odkręcić blachę osłonową przy rurkach popychaczy. Rurki wciskamy przy pomocy np klucza płaskiego (rozmiar 17lub18) i jak wyjdą z głowicy to bez problemu można je odchylić. Montaż jest nieco trudniejszy, trzeba zablokować sprężynę w pozycji ściśniętej przy pomocy sznurka czy drucika, po założeniu rurki na miejsce zwalniamy naciąg sprężyny i gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_zajaczkowski 0 Napisano 5 Maja 2009 Witam.Mam problem z moim SAME TAURUS 60 puszcza mi biały dymek, objawy niby wskazują na pierścienie bo jak chodzi na wolnych obrotach, dodam mu gazu to puści kupę białego dymu, ale również puszcza go cały czas, wymieniłem olej na nowy myślałem że się zmieni coś ale nic, ciśnienie oleju mam powyżej 4. Mam pytanie czy wymienić tylko pierścienie i zrobić głowicę czy robić od razu kapitalkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 5 Maja 2009 biały dym to woda. nie ubywa z chłodnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 5 Maja 2009 a on nie jest chłodzony powietrzem?? a jak stan oleju ?? nie bierze?poza dymem są jeszcze jakieś oznaki, jest słabszy albo coś?? jeżeli byś wymieniał same pierścienie to należy zmatowić cylindry, jak tego nie zrobisz to sie nie ułoża dobrze i nie dotrą i bedzie brał olej jak szalony. a może to coś z pompą paliwową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam k 0 Napisano 5 Maja 2009 ten biały dym to może uszczelka pod głowicą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 12 Maja 2009 Polecam sklep internetowy http://sklep.rolniczy24.pl/ asortyment dodany na stronie mają niewielki ale w rzeczywistości mają wszystko do Zachodnich maszyn rolniczych . Szybko tanio i solidnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maly 0 Napisano 12 Maja 2009 WitamJa mam dość głupi problem ponieważ rozbieram ten ciagnik nie nie wiem jaki jest gwint na kole ktore jest umieszczone na wale. model silnika to F6L913.Śruba jest chyba założona na kleju bo idzie i w prawo i w lewo tak samo ciezko a boje sie mocno ciagnac żeby coś nie urwać.Moje pytanie to jaki tam jest gwint prawy czy lewy?dzieki za odpowiedz sprawdź czy na śrubie nie ma strzałki w lewo, jeśli jest to odkręcaj w prawo (będzie lewy gwint), a jak nie ma strzałki to będzie zwykły gwint (prawy) - z tego co wiem to występowały śruby z lewym i prawym gwintem w silnikach DEUTZ ( na kole pasowym ) fotka śruby z lewym gwintem silnik DEUTZ BF 6 L 913 T - 92rok ( troche niewyraźna ale strzałke widać ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 14 Maja 2009 co sądzicie o Same Explorer3 85?? i ogólnie czy to sądobre traktory?? nikt u mnie w okolicy nie ma SAME wiec za duzo o nich nie wiemPotrzebny mi ciagnik o mocy ok 80km do prasy, rozsiewacza, opryskiwacza i ogolnie do lekkich prac w gospodarstwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
racha 0 Napisano 15 Maja 2009 Zastanów się nad Zetorem Proxima ze względu na cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach