miccao 0 Napisano 19 Kwietnia 2008 matii skoro o każda pierdołę musisz lecieć pytać ojca to taki z ciebie bimbrownik jak z koziej... sam wiesz co. W związku z tym prośba do ciebie - poprzestań na opisaniu cyklu produkcyjnego ojca a nie poparwiaj innych i rób za eksperta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 19 Kwietnia 2008 nie rób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 19 Kwietnia 2008 ty "nie amator" jak byś miał trochę ogłady to nie kąsałbyś jak nie masz racji, lepiej się zapytać ojca niz bzdury pisać najpierw się dokształć potem pisz.I kolego ja ci jeszcze raz napiszę ja nie robię za eksperta tylko jak kolega pyta to odpowiadam co wiecej nie tobie tylko koledze ktoty załozył temat,a teraz i dla Ciebie coś.http://www.bimber.info/forum/index.phphttp://moonshine-still.republika.pl/kolumna_destyl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brat 51 0 Napisano 19 Kwietnia 2008 no chciałem użuś znane proporcje 14101 kg cukru4l wody10dag drożdzyale boje sie ze mi wyjdzie metylowyNa cukrze … to nie musisz czekać długo , 5 dni starczy , najważniejsza jest temperatura ; zacier –około25 -30 stopni , a destylacja – ostrożnie max 80 st . Smak można poprawić na różne sposoby ; wrzucając jałowiec , mieszając z jakimiś kompotami ( otrzymujesz wtedy nalewkę ) , lub zrobić przepalankę (ładny kolor i niezły smak ) .Co do aparatury to ja zacier robie w zwykłym garnku z grzałką akwariową i dobrze to okrywam .Do destylacji używam szczelnie zamkniętego garnka z termometrem .Chłodnice zrobiłem z cienkiej rurki miedzianej ,zanurzonej w wodzie . W skrócie to tak wygląda ,mógłbym w szczegółach opowiadać ale muszę pędzić bo mi się przeleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 20 Kwietnia 2008 Gargamel, ty to doskonale opisales mojeo sasiada (wiaderko na ryj). On to nawet zwieksza dawke drozdzy razy x i dodaje tartych surowych ziemniakow zeby bylo jeszcze szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lornik 0 Napisano 20 Maja 2008 lepiej mieć parkinsona i trochę wylac niż alzhaimera i zapomnieć wypić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach