markant50 0 Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam planuje kupno śrutownika mój wybór wacha sie między śrutownikiem BIJAKOWYM a BĄKIEM . Który z nich jest lepszy ze względu na przerób?????prosze o wasze opinie!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wetman 0 Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja na bąku robię 2q na godzinę i uważam, że mógłby być wydajniejszy. Bijakowy jest chyba lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 23 Kwietnia 2008 bijak 11kw kosztuje na alegro ok 1,5 tys - wyciagniesz w jeczmieniu 1 tone w pszenzycie 1,5 tony na godzine....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 24 Kwietnia 2008 Oprócz wydajności to bijak jest robi paszę lepszą dla bydła(zgniecione ziarna) a Bąk jak wiadomo mieli ziarno i taka pasza lepsza dla trzody... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 24 Kwietnia 2008 no co ty...........bijak jak ma zuzyte elementy robocze to spada straszne wydajnosc i w przypadku pszenzyta leci "maka"............ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 25 Kwietnia 2008 Mój żyleta jeszcze i jeszcze tego nie doświadczyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markant50 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 Panowie to BIJAK czy BĄK który z nich jest lepszy do chodowli świń?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 Śrutownik Bąk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 18 Sierpnia 2008 mam tego i tego - zdecydowanie bijak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybka2485 0 Napisano 17 Września 2008 jak dla krowek to bijakowy a jezeli dla swinek to baczek:D z doswiadczenia moich rodzicow wlasnego i terazniejszego tescia przyszlego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach