Skocz do zawartości
Mike25

Wypełnie wniosku obszarowego i rolnośrodowiskowego

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie: Posiadam 20 ha UR, tym 10 ha TUZ. Chciałbym wejść w pakiet 3 (łąki ekstensywne) z programów rolno-środowiskowych. W instrukcji do wniosku rolno-środowiskowego jest zapis że: struktura zasiewów we wniosku rolno-środowiskowym musi być jednakowa jak we wniosku obszarowym. W związku z tym moje pytanie jest następujące czy wypełniając wniosek obszarowy na działkach ornych na których nie realizuję żadnych programów rolno-środowiskowych muszę je rozbijać ze względu na rodzaj zasiewu (JPO, nazwa uprawy, UPO nazwa uprawy) czy raczej pisać ogólnie rodzaj płatności (JPO, UPO), a przy łąkach napisać (JPO, TUZ, łąka trwała) oraz co wpisać we wniosku rolno-środowiskowym w kolumnie rodzaj rośliny uprawianej w plonie głównym, gdy nie rozbijam na rodzaj zasiewu na gruntach ornych we wniosku obszarowym. Z góry dziękuję za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

musisz zrobić wniosek jak w 2004 lub 2005 roku i do tego dopisać obowiązujące kody przy dopłatach bezpośrednich. To wszystko powinien wiedzieć doradca rolnośrodowiskowy. A jak nie wiesz jak to zrobić skorzystaj z mojego programu w dziale informatyka. Sam powstawia uprawy do wniosku tak jak powinny być.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi