Skocz do zawartości
Gość Jajo

Ceny brojlera i jaj wylęgowych tylko dla hodowców

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Totalny brak to w tym roku będzie na Święta a cena 4złminimum

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

... no ja poczekam do swiąt ! ! !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Potwierdzam mniejszą ilość żywca już od przyszlego tygodnia i uważam , cena powinna iść do góry lub przynajmniej ustabilizować się. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Podejrzewam ,że to próba sił, bo ubojnie ze śląska wypytują o kurczaka w innych rejonach w ten sposób zabezpieczając się.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Uważam,że hodowca, który sprzedaje poniżej 3 zł netto i godzi się żeby go ubojnia skubała to nie tylko sobie robi krzywde ,ale również wten sposób psuje rynek.Pośrednio szkodzi wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Śląsk 2.90 brutto proponują !!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Tu ubojnia - chcielibyśmy kupować powyżej 3 zł netto. Ale jak, skoro handel (rynek) nie chce płacić odpowiedniej ceny za mięso. Wierzcie mi, że ceny sprzedaży spadają. Nie chodzi tu o skubanie hodowcy - ale jeśli, w sytuacji, gdy jest ssanie na rynku hodowcy chcą korzystać na maksa na wzroście cen to muszą brać pod uwagę ryzyko sytuacji takiej jak teraz, gdy ceny idą w dół. Pozdrowienia.

 

Uważam,że hodowca, który sprzedaje poniżej 3 zł netto i godzi się żeby go ubojnia skubała to nie tylko sobie robi krzywde ,ale również wten sposób psuje rynek.Pośrednio szkodzi wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Śląsk Małopolska od dzis 2.8+vat i

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Jakie ceny żywca w innych regionach Polski.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Minimalna cena na Dolnym Śląsku tj. 2,80 netto

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

W lubuskim podobnie jak na Dolnym Śląsku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Łódzkie cena 2,7 - 2,8 netto. Dalsze próby opuszczania ceny.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

TU UBOJNIA,śmiem twierdzić ,ze to koniec niskich cen ,podaż się zmniejsza,a pobyt zaczyna ruszać

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Dolny Śląsk 2,8 netto

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Śląsk ,Małopolska 2.60 +vat!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Śląsk ,Małopolska 2.60 +vat!!!

To chyba jakiś żart ???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Niestety nie Szatan, Ligocki,i inni tyle niestety płacą

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Czyżby do Polski wpłynoł statek z drobiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

nic nie wplynelo to efekt kampanii o ptasiej grypie. cena tuszki ponizej 4 zl a udka 3,2 wiec oznacza to niestety cene za zywiec 2,5 netto max

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

niedalej jak za 2 tyg wszyscy zapomną o ptasiej grypie i cena pójdzie w górę - idę o zakład. Powodem spadku ceny jest słaby kurs Euro i kampania wyborcza oraz wejście dość dużej ilości kurczaka z zewnatrz. Poza tym nie wiem czy kiedykolwiek ktoś sie zastanowił dlaczego większość ubojni z południa tak namiętnie sprowadza z Czech kurę ciężką, która jest głównym składnikiem MOM'u drobiowego czyli mięsa odkostnionego mechanicznie. Otóż tak dla oświecenia wszystkich powiem wam, że w Czechach jest zakaz ubijania takich kur ( są to kury stad rodzicielskich ), a jak pewnie się wszyscy domyślacie są one faszerowane antybiotykami i szczepionkami do samego końca swojego życia właśnie po to żebyśmy mieli dobre i zdrowe pisklęta. Sami wiecie że chcąc sprzedać nasze brojlery do ubojni muszą obowiązywać okresy karencji na podanie tych środków. Dlatego mądrzy Czesi nie chcą takiego świństwa żeby nie powiedzieć (słowo zostało usunięte)ostwa jeść i jest tam nakaz gazowania wszystkich stad rodzicielskich oraz ich utylizacji. Ale polaczki wpadly na genialny pomysl żeby dać parę groszy za taką kurę Czechowi a samemu zrobić interes życia.

Tak więc niech wszyscy się zastanowią trzy razy jedząc wędliny z polskim znakiem jakości Teraz Polska czy napewno jest to towar z polskiego drobiu.

Czesi się cieszą bo nie muszą ponosić kosztów związanych z utylizacją, a nasze kochane ubojnie mogą nam dołować ceny bo mają dużo taniego towaru. I jak ma być dobrze w drobiarstwie???????? Możesię ktoś wreszcie zainteresuje tym procederem i naszą stratą?? Może jakieś Prawo ? a może i Sprawiedliwość? W końcu wygrali wybory. czego sobie i wam życzę

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Okolice Cieszyna bardzo zarobily na tych czeskich kurach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...