Gość Napisano 26 Października 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Października 2005 napiszciejakie ceny w kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Października 2005 We Fracji trzy osoby chore na ptasią grypę-taki jest nagłowek artykułu ,dopiero póżniej podają że te osoby zaraziły się podczas pobytu w Tajlendii i wycieczce po jakimś parku.Potem jest artykuł że "RACZEJ nie można się zarazić ptasią grypą po zjedzeniu drobiu czy jaj",ale ryzyko jest większe niż kiedyś!!!!!!!Co ci bandyci wypisują??!!!I to jacyś unijni komisarze!!Jest wszystko na Wirtualnej Polsce-przeczytajcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldemar 0 Napisano 26 Października 2005 szukam kontaktów z hodowcami kurczaków brojlerów,żeby wymienić opinię na tematy związane z hodowlą drobiu, a głównie kto i ile płaci za żywiec drobiowy Pytasz jakie są ceny? Czy Ty jesteś upośledzony, czy tylko takiego udajesz? Powiem Ci cichaczem, że kształtują się w przedziale 3,20 do 3,70 zł. Zależy od tego, jakiego koloru są nóżki Twoich kurczaków. Za pomarańczowe możesz dostać nawet 3,80 zł.[/quoteTwoja odpowiedź jest gościu może śmieszna ale nie w tym miejscu,nie na tej stronie ,poprostu pomyliłeś adresy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Października 2005 Dodatkowo wyspa Reunion na Oceanie Indyjskim! Głupie (słowo zostało usunięte)y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Października 2005 hej kolego!! jezeli moge się tak do Ciebie zwracac obecnie mieszkam w Szczecinie i widze sklepy swiecące pustkami i wiesz co jest najgorsze ze ludzie ciagle na niego czekaja a go brak!!! a poza tym to o ile wiem Witkowo poszukuje wiec moze tam sprobuj dzis wiem ze cena tam wynosi 2.35 z Vat pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldemar 0 Napisano 26 Października 2005 hej kolego!! jezeli moge się tak do Ciebie zwracac obecnie mieszkam w Szczecinie i widze sklepy swiecące pustkami i wiesz co jest najgorsze ze ludzie ciagle na niego czekaja a go brak!!! a poza tym to o ile wiem Witkowo poszukuje wiec moze tam sprobuj dzis wiem ze cena tam wynosi 2.35 z Vat pozdrawiamDzięki za informację i pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 Ubojnia: na dzisiaj cena na kontrakcie 2,60 netto. Nie wiem jak długo wytrzymamy. szukam kontaktów z hodowcami kurczaków brojlerów,żeby wymienić opinię na tematy związane z hodowlą drobiu, a głównie kto i ile płaci za żywiec drobiowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 wielkopolska np.Rowex 2.20 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 jaka cena w malopolscepozdrawiam!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 Mam dla was radę.Zadzwońcie do waszych przyjaciół z ubojni podstawiając kogoś i coś wymyślając,np-że jesteście nową hurtownią chcielibyście brać towar itp ,i zapytajcie po ile kurczak.Cena którą usłyszycie przyprawi was o ból głowy bo jak łatwo sami policzycie wasz kurczak mógłby być na dzień dzisiejszy droższy o 20-30gr.[/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 jakie ceny na pomorzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 Na pomorzu trzeba dopłacić ubojnikowi żeby zabrał towar z kurnika ok 1zł i pocałować go w rękę w pełnym ukłonie ha,ha,ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2005 zbyt jest bardzo duzy lepszy od tego przed stopka. mysle ze za tydzien dwa cena ruszy. teraz jest niestety dalej 2,2 netto ale jest szansa ze nadwyzka ktora sie wytworzyla szybciej sie rozejdzie jak myslalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 I teraz niech ktoś mi powie, jak będzie wyglądało drobiarstwo polskie po tym kryzysie. Jak będzie można funkcjonować z bagażem takich strat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 I teraz niech ktoś mi powie, jak będzie wyglądało drobiarstwo polskie po tym kryzysie. Jak będzie można funkcjonować z bagażem takich strat?Może wreszcie hodowcy opamiętają się i przestaną zwiększać ilość kurników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 JA TAM SKOŃCZYŁEM BUDOWAĆ 2 OBIEKTY A WPRZYSZŁYM ROKU JESZCZE DWA BUDUJĘ BO JUZ MAM CAŁA DOKUMENTACJĘ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 wPRAWDZIE JAK TA PANIKA POTRWA JESZCZE CHWILĘ TO MOŻE TO SIĘ DLA MNIE BARDZO ŻLE SKOŃCZYĆ ALE TRZEBA BYĆ DOBREJ MYŚLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 budujcie jeszcze wiecej obiektow tepe paly my sie tylko bedziemy cieszyc bedzie mozna jeszcze wiecej wybierac i obnizac ceny (słowo zostało usunięte)y nigdy nie bedziecie miec stabilizacji ha ha ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 Prawda jest też taka, że duże zakłady (Drosed, Konspol, Superdrob, Suwałki) budują własne kurniki żeby się uniezależnić od hodowców na kontrakcie. W efekcie pojedyńczy hodowcy z 2-3 kurnikami bedą dostarczać do siekierkowców i w sytuacjach takich jak dzisiaj to oni będą dostawać po dupie. Chyba, że konsumpcja mięsa drobiowego + eksport znacząco wzrośnie. Zobaczymy ... budujcie jeszcze wiecej obiektow tepe paly my sie tylko bedziemy cieszyc bedzie mozna jeszcze wiecej wybierac i obnizac ceny (słowo zostało usunięte)y nigdy nie bedziecie miec stabilizacji ha ha ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 70 procent prywatnych właścicieli ubojni buduje fermy również po to żeby się uniezależnić od hodowców,jak tak dalej pójdzie i tak się wszyscy będą uniezależniać to na każdym rogu ulicy będzie stał kurnik a kury będą za darmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 70 procent prywatnych właścicieli ubojni buduje fermy również po to żeby się uniezależnić od hodowców,jak tak dalej pójdzie i tak się wszyscy będą uniezależniać to na każdym rogu ulicy będzie stał kurnik a kury będą za darmoNo to teraz żeś walnął jak łysy o beton 70% właścicieli ubojni???? Na jakim świecie ty żyjesz mały człowieczku??? Znam kilka ubojni , które biją dobowo 30-40 tys. ptakow / to niby wg jakiegoś głupka tzw. siekierkowicze / i żadna nie buduje ani jednego kurnika!!! Po prostu skupiają się nad ubojami i nie maja potrzeby budować ani jednej budy ponieważ głupi hodowcy robią to za nich Po co wydawać więc pieniądze , których i tak za dużo / jeszcze!!! / nie mają . Teraz do tej PAŁY co się chwali , że postawił dwa kurniki i jeszcze postawi dwa. Już terza masz przedsmak tego co będzie dalej głupku . Nie licz na zyski z obiektu 40-50 tys. bo ich nie będzie . Jak wziąłeś kredycik na budowę to za jakiś czas z rozpaczy będziesz wył kretynie . I bardzo dobrze takim s--rwysynom!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 A w małopolsce nadal 2 zł czasem + vat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2005 Ciekaw jestem co za przemądrzały dupek tak tu wszystkim ubliża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Października 2005 Ciekaw jestem co za przemądrzały dupek tak tu wszystkim ubliża. Nie wszystki , nie wszystkim tylko pieprzonym (słowo zostało usunięte)OM , którzy nie rozumieją co to tzw" wolny rynek" i racjonalna , planowana produkcja oparta nie chwilowe zyski , ale obliczona na lata do przodu , uwzględniająca progresję spożycia białego mięsa / realną nie wyimaginowaną / .Mogę jeszcze wymienić kilka rzeczy gwarntujących sukces nie tylko produkcyjny , ale też finansowy tylko po co ? Te tepe pały , zadufane w sobie i tak niczego nie zrozumieją!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach