Skocz do zawartości
Gość Jajo

Ceny brojlera i jaj wylęgowych tylko dla hodowców

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Tego nie da się zorganizować bo wstęp na to forum mają wszyscy,nawet ludzie marginalni których tu nie brakuje! Może jak się spotkają hodowcy przy urzędzie pracy za parę miesięcy to zrozumieją że nie warto było się tak ujadać na wszystko co związane jest z naszą działalnością lecz stwożyć coś na miarę zachodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
dzisiaj 2,1+vat od poniedziaku 1,9-2+vat

[ \quote=qrczak]Dowiem się ile płacą w lubuskim?

Chyba jesteś pieprzonym uboistą.No to ubojnie w lubuskim mają problem bo niewiem co za debil odda za tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na Śląsku za tyle to płaczą żeby wziąść bo nie ma kto zabrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Na Śląsku za tyle to płaczą żeby wziąść bo nie ma kto

zabrać

To przetrzymajcie 2 dni to sami będą wydzwaniać.Jak nie chcecie to oddajcie za darmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
dzisiaj 2,1+vat od poniedziaku 1,9-2+vat

[ \quote=qrczak]Dowiem się ile płacą w lubuskim?

Chyba jesteś pieprzonym uboistą.No to ubojnie w lubuskim mają problem bo niewiem co za debil odda za tyle

Jak potrzymasz 4-5 dni dłużej bo nikt nie bedzie chciał dać więcej szybko sam ędziesz dzwonił żeby wzięli nawet jeszcze taniej!

Jestem hodowcą nie ubojnią więc daruj sobie jakiekolwiek inwektywy! Też spzredałem dzisiaj po 2,1 lub 2,2 netto , a jeszcze tydzień wcześniej po 2,80 . Na jednym obiekcie zarobiłem kilka groszy na kilku kolejnych już tracę! Zbyt jest sporo mniejszy i dobrze wisz , że tak naprawdę ceną stymulują handlowcy , a nie producent czy ubojnia . Krzyk tu nic nie pomoże . Silny związek w sytuacji normalnej tzn. bez paniki spwodowanej ptasią grypą , w duzym stopniu rybek drobiarski by usystematyzował . Ale dzisiaj ? Ceny w sklepach jak zawsze nie odzwirciedlają ceny żywca . Real dzisiaj 4,79 , małe sklepy od 4,40 do nawet 5,00 . Kupują po 3,2-3,4 . Jaki mają zysk , a my stratę można sobie łatwo wyliczyć .

Jak skończy się panika pod tytułem "ptasia grypa" i cena się podniesie znów hodowcy , oczywiście Ci którzy zostaną bo jestem pewien , że sporo teraz padnie - przykre , ale prawdziwe , wrócą do swojej śmiezznej polityki sobiepaństwa. I koło się zamyka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak potrzymasz 4-5 dni dłużej bo nikt nie bedzie chciał dać więcej szybko sam ędziesz dzwonił żeby wzięli nawet jeszcze taniej!

Jestem hodowcą nie ubojnią więc daruj sobie jakiekolwiek inwektywy! Też spzredałem dzisiaj po 2,1 lub 2,2 netto , a jeszcze tydzień wcześniej po 2,80 . Na jednym obiekcie zarobiłem kilka groszy na kilku kolejnych już tracę! Zbyt jest sporo mniejszy i dobrze wisz , że tak naprawdę ceną stymulują handlowcy , a nie producent czy ubojnia . Krzyk tu nic nie pomoże . Silny związek w sytuacji normalnej tzn. bez paniki spwodowanej ptasią grypą , w duzym stopniu rybek drobiarski by usystematyzował . Ale dzisiaj ? Ceny w sklepach jak zawsze nie odzwirciedlają ceny żywca . Real dzisiaj 4,79 , małe sklepy od 4,40 do nawet 5,00 . Kupują po 3,2-3,4 . Jaki mają zysk , a my stratę można sobie łatwo wyliczyć .

Jak skończy się panika pod tytułem "ptasia grypa" i cena się podniesie znów hodowcy , oczywiście Ci którzy zostaną bo jestem pewien , że sporo teraz padnie - przykre , ale prawdziwe , wrócą do swojej śmiezznej polityki sobiepaństwa. I koło się zamyka!

Wreszcie jakiś głos rozsądku. Popieram kolege w stu procentach. Ci którzy myślą, że w najbliższym czasie będzie lepiej to grubo się mylą.

Słyszałem ze na terenie lubuskiego od poniedziałku 2,00 + Vat

Pozdrawiam hodowców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

wybuduj ubojnie i wtedy zobaczysz kto ma wiekszy problem ubojnia czy hodowca. Ja bym sie cieszy jak by mi dzisiaj hodowca zadzwonil ze nie oddaje jutro kurczaków. Tylko dzisjaj mialem 6 tel od hodowców aby wziasc im kurczaki bo inne ubojnie odmawiają. Ja dzisiaj placiem 2,1+vat a od pon napewno nie bedzie wiecej jak 1,9 jak nie mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
wybuduj ubojnie i wtedy zobaczysz kto ma wiekszy problem ubojnia czy hodowca. Ja bym sie cieszy jak by mi dzisiaj hodowca zadzwonil ze nie oddaje jutro kurczaków. Tylko dzisjaj mialem 6 tel od hodowców aby wziasc im kurczaki bo inne ubojnie odmawiają. Ja dzisiaj placiem 2,1+vat a od pon napewno nie bedzie wiecej jak 1,9 jak nie mniej

Ja sobie wybudowalem obok kórników i moge wam powiedziec ze dzis i caly tydzien sprzedaz bardzo dobra , to spanikowani hodowcy wydzwaniaja po ubojniach a ubojnie sie smieja ze maja nagle tyle towaru i przebijaja cene ,ale wcale sie nie dziwie hodowcom ze sie wystraszyli tylko dlaczego liczyli ze bedzie spokój na wiosne przeciez ptasia grypa to byl pewny temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Hodowcy opamiętajcie się i nie wypisujcie tych zwrotów że ceny są wtższe niż 2 zł.bo tylko podpuszczacie tych którzy aktualnie muszą sprzedawać.Ubojnie poprostu przestaną ubijać codziennie bo nie mogą sprzedać. Jeszcze tydzień to nikt nie bedzie pytał o cenę tylko czy odbiorą mu żywiec.Polacy umią się zorganizować ale tylko w obliczu wielkiej tragedii a teraz co jest chyba w drobiarstwi większej tragedii nie było.????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Płock 2,20 netto

Kutno 2,15 netto

od poniedziałku 10gr w dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak ja mówiłem nie wstawiać bo będzie przejebane to pisaliście że jestem głupi.Teraz też wstawiają bo myślą ,że w tej sytuacji to pewnie wielu nie wstawi,musi pójść do góry,to ja wstawiam.Ale jaja.Je.b.nieci. jestescie ludzie.Ale to typowe wsród drobiarzy-bossów.Naje.b.a.ć kurników bo cena chwilę wysoka.żaden nie pomyślał żeby te parę baniek zainwestować w co innego,żeby się uniezależnić,bo żaden nie patrzy wyżej niż poziom obornika i nie przewidział faktu ,że to taka branża ,że zawsze może się stać coś nieprzewidzianego i robi się krach,a jak się opiera tylko na kurach to można się wyłożyć.Ja mam 55tys i więcej nie chce mieć,zainwestowałem w co innego.Nie mam w tej chwili żadnych kredytów na kurnikach i mogę je sobie wyłączyć z produkcji na dowolnie długi czas bo mam inne zródło dochodu i wrócić sobie do produkcji jak sytuacja się wyklaruje i ceny ustabilizują się.Może to być za pół roku ,może być za 2lata wisi mi to.A mogę to zrobić bo nie pobrałem kredytów i nie wybudowałem za milion złotych kolejnych 50tys(chociaż nie powiem kusiło mnie w okresie wysokich cen)tylko wszedłem w co innego.Musicie zrozumieć-to jest bardzo ryzykowna branża .Koncentracja produkcji,wielkie fermy i inne rzeczy doprowadzą za parę lat do powstania kolejnego wirusa i jak uspokoi się sytuacja z ptasia grypą to za parę lat stanie się znowu coś innego dlatego opieranie całego życia na kurach to głupota co pokazała albo dopiero pokaże ptasia grypa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Płock 2,20 netto

Kutno 2,15 netto

od poniedziałku 10gr w dół

jakie Kutno czy Płock , z tego co wiem Exdrob Kutno na umowy 2,46 netto

nie wiem jak Sadrb Płock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Jak ja mówiłem nie wstawiać bo będzie przejebane to pisaliście że jestem głupi.Teraz też wstawiają bo myślą ,że w tej sytuacji to pewnie wielu nie wstawi,musi pójść do góry,to ja wstawiam.Ale jaja.Je.b.nieci. jestescie ludzie.Ale to typowe wsród drobiarzy-bossów.Naje.b.a.ć kurników bo cena chwilę wysoka.żaden nie pomyślał żeby te parę baniek zainwestować w co innego,żeby się uniezależnić,bo żaden nie patrzy wyżej niż poziom obornika i nie przewidział faktu ,że to taka branża ,że zawsze może się stać coś nieprzewidzianego i robi się krach,a jak się opiera tylko na kurach to można się wyłożyć.Ja mam 55tys i więcej nie chce mieć,zainwestowałem w co innego.Nie mam w tej chwili żadnych kredytów na kurnikach i mogę je sobie wyłączyć z produkcji na dowolnie długi czas bo mam inne zródło dochodu i wrócić sobie do produkcji jak sytuacja się wyklaruje i ceny ustabilizują się.Może to być za pół roku ,może być za 2lata wisi mi to.A mogę to zrobić bo nie pobrałem kredytów i nie wybudowałem za milion złotych kolejnych 50tys(chociaż nie powiem kusiło mnie w okresie wysokich cen)tylko wszedłem w co innego.Musicie zrozumieć-to jest bardzo ryzykowna branża .Koncentracja produkcji,wielkie fermy i inne rzeczy doprowadzą za parę lat do powstania kolejnego wirusa i jak uspokoi się sytuacja z ptasia grypą to za parę lat stanie się znowu coś innego dlatego opieranie całego życia na kurach to głupota co pokazała albo dopiero pokaże ptasia grypa
Nie mów kolego, że wszyscy są j.e.b.n.i.ę.ci , bo ja nigdy nie oparłbym swojej przyszłości na jednym dochodzie ! Mam conajmniej kilkunastu znajomych którzy zajmują sie drobiarstwem, i żaden z nich , nawet jeden nie oparł się tylko na " kurnikach " więc zanim coś napiszesz, to pomyśl !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
LUDZIE- KONIEC ŚWIATA SIĘ ZBLIŻA !!! POPEŁNIJMY ZBIOROWE SAMOBÓJSTWO !!! Ja to sie już nawet nie denerwuję- przecież to jest conajmniej ŚMIESZNE . P.S. Właśnie mnie bierze kaszelek.... ??? a tydzień temu pocałowałem kurę w d.... !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

kaszuby 1.80 od poniedziałku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

znajomy mi mówi, że jemu zaklady drobiarskie w suwalkach placą 2.50 netto ??? o co tu chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Czy przy takich cenach wstawiać pisklęta, czy jest nadzieja że ceny będą wyższe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jasne wstawiać,kurki ,wstawiać za tydzień będzie 4zł,wstawiać ,wstawiać zarobicie kupe kasy ha,ha,ha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Jasne wstawiać,kurki ,wstawiać za tydzień będzie 4zł,wstawiać ,wstawiać zarobicie kupe kasy ha,ha,ha
I po co ten sarkazmi i ironia? K R E T Y N !!!!!!!!!!!! Co ma zrobić hodowca kiedy zostały już nałożone jaja? Pomimo wszystko odmówić wstawienia? Wstawić? To jest ogromny problem! Nie odmówi i wstawi - może ponieść ogromne straty. Nie wiadomo czy wogóle cokolwiek będzie można sprzedać? O cenie to już nawet nie wyslę! Odmówi i nie wstawi - zacznie się "gotowanie" zakładów wylęgowych. Ja wiem , że obecna sytuacja nie jest winą wylęgarnie , ale także nie jest winą hodowcy! Mamy więc problem czy doprowadzać siebie do bankructwa czy innych? W zasadzie odpowiedź jest prosta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Za tragedię która teraz zbiera żniwo odpowiadają media a także rząd który praktycznie nic nie robi aby ludzi wyprowadzic ze sztucznie wytworzonej psychozy strachu. Brak rzetelnych informacji prowadzi do tego iż ludzie narażeni są na wymysły i przkłamane informacje z prasy i programów tv. Dziennikarze chyba nie mają pojęcia że to właśnie oni są największym zagrożeniem w polsce. Są sprawcami wielu tragedii i bankructwa wielu ludzi. Więcej ludzi umrze na zawały lub targnie się na swje życie i za ten stan obarczam media. Dla mnie to mordercy i mam nadzieję że ktoś im to w końcu uświadomi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

I po co ten sarkazmi i ironia? K R E T Y N !!!!!!!!!!!! Co ma zrobić hodowca kiedy zostały już nałożone jaja? Pomimo wszystko odmówić wstawienia? Wstawić? To jest ogromny problem! Nie odmówi i wstawi - może ponieść ogromne straty. Nie wiadomo czy wogóle cokolwiek będzie można sprzedać? O cenie to już nawet nie wyslę! Odmówi i nie wstawi - zacznie się "gotowanie" zakładów wylęgowych. Ja wiem , że obecna sytuacja nie jest winą wylęgarnie , ale także nie jest winą hodowcy! Mamy więc problem czy doprowadzać siebie do bankructwa czy innych? W zasadzie odpowiedź jest prosta!
. . . . . i ja mam właśnie ten problem ,sytuacja jest taka że wielu zbankrutuje - "ale dlaczeja właśnie ja ",przecież to nie moja wina ,jeszcze nigdy nie zrobiłem takiego numeru dla wylęgarni - a teraz jestem zmuszony niestety wniosek jest prosty w momęcie zagrożenia każdy dba o własny tyłek pozdrawiam całą brać drobiaarską

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Za tragedię która teraz zbiera żniwo odpowiadają media a także rząd który praktycznie nic nie robi aby ludzi wyprowadzic ze sztucznie wytworzonej psychozy strachu. Brak rzetelnych informacji prowadzi do tego iż ludzie narażeni są na wymysły i przkłamane informacje z prasy i programów tv. Dziennikarze chyba nie mają pojęcia że to właśnie oni są największym zagrożeniem w polsce. Są sprawcami wielu tragedii i bankructwa wielu ludzi. Więcej ludzi umrze na zawały lub targnie się na swje życie i za ten stan obarczam media. Dla mnie to mordercy i mam nadzieję że ktoś im to w końcu uświadomi.[/quo

Zgadzam się z toba .Masz rację.Ale co z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak masz umowę z ubojnią i ubojnia naciska na ciebie żebyś wstawiał to żądaj wpisania ceny minimalnej. Ja mam 2,25 netto. Jak nie będą chcieli zagwarnatować żadnej ceny to nie wstawiam - pasuję i czekam co się będzie działo na rynku (ptasia grypa, konsumpcja drobiu, ceny i ilość kurczaka) Problem chodowców z tego formu to to, że wstawiają na wolny rynek. Zarobiliście sporo jak ceny były 3,50+vat to po co teraz na siłę wstawiacie przy cenach 2,10 i z kampanią ptasiej grypy w mediach. Dajcie sobie spokój na jakiś czas to ceny pójdą w górę. Chyba, że ludzie przestaną prawie całkiem jeść drób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi