Skocz do zawartości
Gość Jajo

Ceny brojlera i jaj wylęgowych tylko dla hodowców

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Było (słowo zostało usunięte)o.w.o, jest (słowo zostało usunięte)o.w.o, narazie będzie (słowo zostało usunięte)o.w.o... Czyżby długo oczekiwana stabilizacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

c(słowo zostało usunięte)o*wo miało być, a nawet to nie wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

gościu ty chyba jesteś nienormalny jak skoro mowisz że ceny idą do dóry

po prostu jesteś IDIOTA

Jak nie pasuje ci ,ze cena idzie w góre to w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j z tego forum ty uboisto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

znajoma ubojnia powiedziała mi ,że od połowy marca rzeczywiście jest bardzo mało żywca, więc są szanse żę ceny drgną w góre, to nie jest blef!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
znajoma ubojnia powiedziała mi ,że od połowy marca rzeczywiście jest bardzo mało żywca, więc są szanse żę ceny drgną w góre, to nie jest blef!
jest to możliwe pod warunkiem że będzie jako taki zbyt - a P.G przed nami - na bank że w końcu znajdą ,to zobaczysz jak bedzie ze zbytem , ludzie już boją się na zapas - dzięki mediom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
jest to możliwe pod warunkiem że będzie jako taki zbyt - a P.G przed nami - na bank że w końcu znajdą ,to zobaczysz jak bedzie ze zbytem , ludzie już boją się na zapas - dzięki mediom

Zbyt jest normalny I wyrywaja zywiec jaki tylko jest bo go zostalo b malo zobaczycie ceny zaraz pójda do góry!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zbyt jest normalny I wyrywaja zywiec jaki tylko jest bo go zostalo b malo zobaczycie ceny zaraz pójda do góry!!!!

skoro tak jest to po co oddajecie po 1,8 zł ? ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Czy to prawda że Kutno płaci 1.95 netto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A co zrobicie jak ubojnie zaczną padać, kto wam zapłaci ?

Stado rodzicielskie - wylęgarnia - hodowca - mieszalnia - ubojnia - hurtownia - sklepy, markety - konsumenci

To jeden cały łańcuch - jak pęknie w którymś miejscu to reszta leży. Pytanie gdzie najpierw pęknie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

peklo juz u hodowców , nie wiesz tego ubojnio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
A co zrobicie jak ubojnie zaczną padać, kto wam zapłaci ?

Stado rodzicielskie - wylęgarnia - hodowca - mieszalnia - ubojnia - hurtownia - sklepy, markety - konsumenci

To jeden cały łańcuch - jak pęknie w którymś miejscu to reszta leży. Pytanie gdzie najpierw pęknie ?

Hodowcy zawsze byli ogniwem które było naciągnięte na maxa. Bez zrozumienia przez inne ogniwa ono pęka pierwsze przy dzisiejszych cenach dla hodowcy1,80 zł.Przecież hodowca nie zarabia tylko ponosi straty.Tuszka w sklepech od 4zł do 5zł w lubuskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

no to juz po polskim drobiarstwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

podobno na granicy polsko niemieckiej jest dość ładny ruch samochodów z kurczakiem - oczywiście w naszą strone - czy ktoś może wie coś więcej na ten temat - czy to prawda , proszę potraktować to poważnie i nie robić sobie z tego jaj informacje mam od osoby ,która nie ma nic wspólnego z drobiarstwem,tylko pracuje na granicy polsko niemieckiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

a ja wstawilem wczoraj 8 obiektach(200 tyś) i mam wszystko w dupie a ci co nie wstawiaja wogóle nie sa prawdziwimi hodowcami.Pamietajcie ubojnia dyktoje ceny i to od nich wszystko zalezy,,,,,,,.a cena bedzie jak nikt nie bedzie miał kurczaka. a ja bede miał...PA<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
a ja wstawilem wczoraj 8 obiektach(200 tyś) i mam wszystko w dupie a ci co nie wstawiaja wogóle nie sa prawdziwimi hodowcami.Pamietajcie ubojnia dyktoje ceny i to od nich wszystko zalezy,,,,,,,.a cena bedzie jak nikt nie bedzie miał kurczaka. a ja bede miał...PA< - może wstawisz też na moje obiekty ( 60 tyś ) PRAWDZIWY HODOWCO - ale kasy zgarniesz bo ja nie będę miał i ty będziesz dyktował ceny ubojnią tylko pamiętaj nie taniej jak 4 zł netto i płatne w trzy dni powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co do ruchów na naszej zachodniej granicy KURIOZUM jak ktoś już poprzednio zaznaczył - Paszowozy Z NIEMIEC wożą paszę w rejon Swiebodzina,Gorzowa,Szczecina ,ubojnie lokalne biją żywiec aż huczy i nic w tym dziwnego by nie było gdyby granice były otwarte i ptasia grypa po stronie niemieckiej była tylko bajką .

ALE TO JEST PRAWDA . Zulu Gula mawiał dziwny kraj smieszny kraj a ja dodam żałosny to kraj co nie szanuje własnych obywatelii .kwa kwa kwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Co do ruchów na naszej zachodniej granicy KURIOZUM jak ktoś już poprzednio zaznaczył - Paszowozy Z NIEMIEC wożą paszę w rejon Swiebodzina,Gorzowa,Szczecina ,ubojnie lokalne biją żywiec aż huczy i nic w tym dziwnego by nie było gdyby granice były otwarte i ptasia grypa po stronie niemieckiej była tylko bajką .

ALE TO JEST PRAWDA . Zulu Gula mawiał dziwny kraj smieszny kraj a ja dodam żałosny to kraj co nie szanuje własnych obywatelii .kwa kwa kwa

To dlaczego nikt z tym nic nie zrobi.

Sprobujce cos z tym zrobic moze zglosic na policje ciekawy jestem co oni nato by powiedzieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
a ja wstawilem wczoraj 8 obiektach(200 tyś) i mam wszystko w dupie a ci co nie wstawiaja wogóle nie sa prawdziwimi hodowcami.Pamietajcie ubojnia dyktoje ceny i to od nich wszystko zalezy,,,,,,,.a cena bedzie jak nikt nie bedzie miał kurczaka. a ja bede miał...PA<masz rację ja też wstawie wszędzie, gdzie tylko to możliwe i będę "prawdziwym hodowcą" w twoich i innych oczach a ZWŁASZCZA W OCZACH WYLĘGARNI I UBOJNI , a w oczach ludzi ,którzy to rozumieją i w oczach moich bliskich będę I D I O T Ą PA PA PA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
a ja wstawilem wczoraj 8 obiektach(200 tyś) i mam wszystko w dupie a ci co nie wstawiaja wogóle nie sa prawdziwimi hodowcami.Pamietajcie ubojnia dyktoje ceny i to od nich wszystko zalezy,,,,,,,.a cena bedzie jak nikt nie bedzie miał kurczaka. a ja bede miał...PA<masz rację ja też wstawie wszędzie, gdzie tylko to możliwe i będę "prawdziwym hodowcą" w twoich i innych oczach a ZWŁASZCZA W OCZACH WYLĘGARNI I UBOJNI , a w oczach ludzi ,którzy to rozumieją i w oczach moich bliskich będę I D I O T Ą PA PA PA

TY juz jesteś idiotą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tyle chyba płaci Filipczak, Exdrob w tym tygodniu 2,43 netto w przyszłym o 3gr mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

TY juz jesteś idiotą??

oczywiście że tak ,ale nie jestem samobójcą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To dlaczego nikt z tym nic nie zrobi.

Sprobujce cos z tym zrobic moze zglosic na policje ciekawy jestem co oni nato by powiedzieli.

Jaka Policja wystarczy jeden telefon do jakiejkolwiek podkreślam jakiejkolwiek gazety radia czy telewizji i będzie taki szum ,że natychmiast to ukrócą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W Agrobiynesie podawali,ze Franja najwiekszy eksporter w Unii i Wlochy zalewaja rynek brytyjski mocno przecenionym kurczakiem bo u nich nastapil dramatycyny spadek spozycia i dusza sie.Tak wiec ten kto pisal o francuskich tirach chlodniach pod marketami pewnie ma racje.A jesli tak to w zyciu nie podniosa sie u nas ceny.CZEMU POLSKA NIE WPOWADZI ZAKAZU IMPORTU Z FRANCJI SKORO TAM PTASIA GRYPA WYSTAPILA JUZ NA FERMIE INDYKOW I JEST PODSTAWA,JUZ 20 KRAJOW ZAKAZALO IMPORTU Z FRANCJII.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
CZEMU POLSKA NIE WPOWADZI ZAKAZU IMPORTU Z FRANCJI

JUZ 20 KRAJOW ZAKAZALO IMPORTU Z FRANCJII

Polska i Francja należy do UE, a te 20 krajów to głównie Bliski Aschód i Japonia. Pomyśl, że ptasia grypa na pewno już jest i u nas i to tylko kwestia czasu aż ją wykryją. I co, wtedy wszystkie kraje Unii mają zakazać importu z Polski? Tego chciałbyś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

a ile w takim razie liczą sobie za pisklę - bo ta cena żywca na dzisiaj to eldorado.

www.exdrob.pl

Tyle chyba płaci Filipczak, Exdrob w tym tygodniu 2,43 netto w przyszłym o 3gr mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi