jan3453 0 Napisano 6 Lipca 2011 Ulan napisał----- CCC lepiej za póżno nie dawać, ja zapodałem 1l CCC (bo zostało mi poł opryskiwacza po pryskaniu pszenzyta)+ 0,75 Retar na tydzien przed pokazaniem sie kłosów i teraz jak wylazły to niektóre mają czubki poprzypalane. Dobrze ze to tylko niecałe 2 ha, no ale zobacyzmy jak to wpłynie na plon. Retar nie ma rejestracji na żyto i pszenżyto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzis wymlocilem 4t/ha u mnie cena 600-650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 6 Sierpnia 2011 U nas po 700 brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 28 Sierpnia 2011 Panowie jakie odmiany polecacie na słabe ziemie. Myślę tu o hybrydowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jendrula36 0 Napisano 2 Września 2011 miałem Visello na V kl. i ponad 5,5 tony a w zeszłum roku u kumpla miał 7 ton,padał deszcz jak był czas pylenia i być może to miało wpływ na plony .kolega siał polskiego Gradana ale ten oddal tylko 3tony .(visello 285 zł/0,5 ha) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 16 Września 2011 Zyto w skupie po 800 na rękę .Sialiście żyto syntetyczne (5 liniowe),czy ziarno takiego żyta nadaje się do siewu na przyszły rok . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 20 Września 2011 miałem ze dwa lata syntetyczne chyba caroas czy jakoś tak.siałem je z dankowskim w drugim roku był nie wielki spadek plonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 20 Września 2011 Zyto w skupie po 800 na rękę .Sialiście żyto syntetyczne (5 liniowe),czy ziarno takiego żyta nadaje się do siewu na przyszły rok . Można siać jak populacyjne tylko to jest niezgodne z prawem ( do inspekcji nasiennej nie można go podać ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 1 Października 2011 Podpowiedzcie jaki dobry i nie drogi herbicyd zastosować na jesień w żytku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 5 Października 2011 W moich stronach błyskawicznie znikają zasiewy. Zżera je rolnica zbożówka. Czym to skutecznie zwalczać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 5 Października 2011 Dursban w nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 31 Października 2011 Panowie dzis zobaczyłem dużą ogniche w życie. Jest skupisko dosc duze i nie wiem co czy w tym terminie da się jeszcze opryskac ??(nigdy nie miałem tego problemu z tymi chwastami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 30 Stycznia 2012 Koledzy jak żyto znosi niskie temperatury bez okrywy śnieżnej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 30 Stycznia 2012 mróz znosi najlepiej ze zbóż ozimych do -35stopni, ale już na wysmalanie nie ma siły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PHPiotr 0 Napisano 1 Marca 2012 Witam wszystkich dla zainteresowanych środkami ochrony roślin w dobrych cenach zapraszam na allegro lub kontakt telefoniczny 509341788 lub e-mail piotrph1989@tlen.plPrzedsiębiorstwo Handlowe PIOTR Piotr Rawicki http://allegro.pl/hu...2175231751.htmlhttp://allegro.pl/granstar-ultra-sx-50-sg-240g-trend-0-5l-nie-chisel-i2175232098.html Mam więcej w ofercie środków ochrony roślin tylko reklamowo wystawilem na allegro huzara i granstara ultra. Preferuję sprzedaż poza systemem allegro ponieważ można opryski zakupić wtedy taniej, ponieważ do ceny nie jest doliczany 6zł+3% wartości sprzedaży np: Huzar Activ 5l bedzie kosztować 620zł+przesyłka kurier lub poczta polskaTowar mogę wystawić na portalu www.tablica.pl wtedy zainteresowanym wysyłam linki do ogłoszeniaSprzedaję również nawozy dolistne i odzież ochronną przed pestycydami maski, rękawice, kombinezonywww.zaopatrzenie.artBHP.pl Jeżeli jest ktoś zainteresownay innymi opryskami proszę o kontakt e-mail piotrph1989@tlen.pl lub telefonicznie 509341788 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daymos7 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 Koledzy ile się dajecie kg mocznika na beczkę 400l i ile wody zużywacie na ha w życie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 Koledzy ile się dajecie kg mocznika na beczkę 400l i ile wody zużywacie na ha w życie ?Wody stosuję 200l/ha a mocznika to zależy .Na dzień dzisiejszy moje żyto jest ,jak las więc nic nie dam .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 No żyta ro raczej będzie trzeba czymś przychamować, ile kosztuje skrócenie na ha żyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rycho 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 nie pamiętam ceny , ale w gre wchodzi chyba 1 l. ccc i 0,2 modusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
david.dk 0 Napisano 30 Kwietnia 2012 czym najlepiej skrócić żyto w fazie liścia flagowego? 0,15 modusa czy 0,3 etefonu? dodam,że na 2 kolanko dostało 0,3 modusa oraz nawożenie azotowe zamknęło się w dawce 130N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 30 Kwietnia 2012 czym najlepiej skrócić żyto w fazie liścia flagowego? 0,15 modusa czy 0,3 etefonu? dodam,że na 2 kolanko dostało 0,3 modusa oraz nawożenie azotowe zamknęło się w dawce 130Ndaj 0,3 etefonu niema co powtarzać modusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 15 Maja 2012 Czy praktykujecie nawożenie (saletrą)żyta gdy się już wykłosiło,na poprawienie parametrów ziarna tak jak się to robi w pszenicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam ,mam pytanko do doswiadczonych w uprawie zyta hybrydowego w tym roku planuje pierwszy raz zasiac ta odmiane. Czy moglby mi ktos cos podpowiedziec jakie nawozenie i oprysk stosujecie jesienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 2 Maja 2013 Nie mogłem dokończyć skracania zyta w fazie 1 kolana(pogoda). Czy pózniej jest to możliwe i czy koszty są większe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meknam 0 Napisano 2 Maja 2013 Możesz zastosować Modus oraz w późniejszej fazie Etefon po fazie BBCH 32 lepiej nie stosować już CCC ze względu na tzw. Wielki okres . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach