anton 0 Napisano 17 Września 2013 O tym wiem akurat tylko stosowałem Decis ale może jest coś lepszego aby uniknąć żółtej karłowatości. Polecicie jakiś dobry środek bo w hurtowni w której się zaopatruje nie wiedzieli nic o mszycach w zbożu a żółta karłowatość to dla nich grzyb.bi 58 lub Danadini zmień hurtownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Września 2013 To niech ci coś na tego grzyba sprzedadzą ale tak żeby miał rejestrację. Będą mieli niezłą zagryskę. Też polecam bi albo jakiś perytroid ale wtedy musisz pilnować jęczmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 18 Września 2013 Ok dziękuję panowie za porady są mi bardzo pomocne. A jeszcze mam jedno: Jeżeli wcześnie zaatakują mi mszyce to oprysk insektycydem np bi 58 na wschodzące dopiero rośliny nie zaszkodzi ?? od którego liścia mógłbym pryskać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 20 Września 2013 Witam byłem w trzech hurtowniach i tam gdzie mieli bi 58 wszyscy twierdzili że to jest na jęczmień jary i pszenicę i pryska się tylko i wyłącznie na wiosnę. Nawet sprzedawca z allegro powiedział że nie można pryskać na jesieni tylko jakimś cyperkillem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 20 Września 2013 kolego ja jesli pryskam jenczmien jesienia to stosuje karate zeon. ten cyperkiler tez bendzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 20 Września 2013 kolego ja jesli pryskam jenczmien jesienia to stosuje karate zeon. ten cyperkiler tez bendzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 20 Września 2013 Witam byłem w trzech hurtowniach i tam gdzie mieli bi 58 wszyscy twierdzili że to jest na jęczmień jary i pszenicę i pryska się tylko i wyłącznie na wiosnę. Nawet sprzedawca z allegro powiedział że nie można pryskać na jesieni tylko jakimś cyperkillem. Oni mogą ci tylko doradzić według rejestracji. Jak będą robili inaczej to jest to niezgodne z prawem wszystko zależy od ich dobrej woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 22 Września 2013 Witam byłem w trzech hurtowniach i tam gdzie mieli bi 58 wszyscy twierdzili że to jest na jęczmień jary i pszenicę i pryska się tylko i wyłącznie na wiosnę. Nawet sprzedawca z allegro powiedział że nie można pryskać na jesieni tylko jakimś cyperkillem. cyperkil ( jak każdy pyretroid) działa tylko w momencie zastosowania , nie ma szans żebys takim opryskiem zwalczył cały nalot mszycy natomiast np. bi lub pyrinex działa ok 2-3 tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 22 Września 2013 No właśnie kicha ale twierdzisz że mogę zastosować ten bi na jesieni ?? Znalazłam taki http://allegro.pl/bi-58-1l-owadobojczy-koncentrat-systemiczny-mszyce-i3488470876.html ale sprzedawca powiedział ( ale też jest napisane na stronie) że jest to środek do jęczmienia jarego i pszenicy ozimej i do stosowania wiosną ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 22 Września 2013 ale bi działa w temp. powyżej 15st.proponuje eforia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 22 Września 2013 No to jest fakt ale eforia też nie jest do pryskania jęczmienia ozimego jesienią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 22 Września 2013 Kup pyrinex dursban albo owadofos daj po 0,5l na ha i będzie spokój dodaj pyretroidu i będzie nurelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matish9 0 Napisano 16 Kwietnia 2014 czy antywylegacz cerone można zastosować w jęczmieniu ozimym i czy można już pryskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deutz112 0 Napisano 18 Października 2014 witam chciałbym się zapytać czy jak nie widać mszycy na jęczmieniu to pryskać czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach