jarki 0 Napisano 16 Maja 2009 dziś dałem falcon mam nadzieje że było warto w taką suszę.bylo warto a teraz artea ,jak wasze jęczmiona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 3 Czerwca 2009 0,4litra modusa.myśle ze wystarczy jak u Ciebie jęczmień po maratonie? bo ja dałem etefon i nie najlepiej to wygladana na mozaikach popalił. (jeczmien ma ok 20cm) i nie moze wyjść z pochwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 3 Czerwca 2009 0,4litra modusa.myśle ze wystarczy jak u Ciebie jęczmień po maratonie? bo ja dałem etefon i nie najlepiej to wygladana na mozaikach popalił. (jeczmien ma ok 20cm) i nie moze wyjść z pochwysory. po modusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 3 Czerwca 2009 mój trzymie sie ładnie.przetrwał nawet ostatnie ulewy z małymi tylko wylegnięciami a muszę dodac ze pole jest podmokle (była łaka) i ilgoci nie brakowało.plon zapowiada sie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 4 Czerwca 2009 mój też jest O.K. tylko te miejsca co PAŁECZNICA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 4 Czerwca 2009 0,4litra modusa.myśle ze wystarczy Czym pryskacie jęczmień ozimy od chwastów po siewie ? jaki środek polecacie ?ja pryskam panida 3 l/ha + IPU 1 l/ha. pole czyściutkiePANIDA 330EC ????? W JĘCZMIENIU??taka mieszanka to nic innego jak Maraton, tylko ze duzo tanszy a czy trzeba po siewie tą panidą i czy można w pszenicy i pszenżycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 4 Czerwca 2009 0,4litra modusa.myśle ze wystarczy Czym pryskacie jęczmień ozimy od chwastów po siewie ? jaki środek polecacie ?ja pryskam panida 3 l/ha + IPU 1 l/ha. pole czyściutkiePANIDA 330EC ????? W JĘCZMIENIU??taka mieszanka to nic innego jak Maraton, tylko ze duzo tanszy a czy trzeba po siewie tą panidą i czy można w pszenicy i pszenżyciestosuje sie tak jak maraton ( panida + IPU), czyli po siewie lub po wschodach. pszenice pryskałem po wschodach. o pszenzycie nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 4 Czerwca 2009 pszenżyto też można-pryskałem tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 5 Czerwca 2009 dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 12 Czerwca 2009 macię mszyce na jęczmieniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 15 Czerwca 2009 witam na polu gdzie oprysk wykonalem wiosna legato+granstar wyroslo duzo miotły -moznas cos z tym jeszcze zrobic ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 22 Czerwca 2009 jutro sieje jęczmień-odmiana CAMPaNILE 168 kg/ha.zobaczymy co z tego urośnie widziałem wczoraj w Grubnie na Dniach-pola tę odmiane prezentowała sie bardzo dobrze ciekawe czy 2 rzendy dadzą tyle co 6 napisz jak Twój wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 7 Lipca 2009 jak u Was jęczmiona bo mój jeszcze z 10 dni a wydląda dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 7 Lipca 2009 jak u Was jęczmiona bo mój jeszcze z 10 dni a wydląda dobrze.Ja planuję kosić w sobotę nie wygląda rewelacyjnie jest troszkę mały ale może da się skosić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 8 Lipca 2009 U mnie jeczmień wywaliło i plonu rewelacyjnego nie bedzie a ładnie sie zapowiadał. Teraz ciagle leje i nie wiadomo kiedy bedzie koszony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 8 Lipca 2009 U mnie jeczmień wywaliło i plonu rewelacyjnego nie bedzie a ładnie sie zapowiadał. Teraz ciagle leje i nie wiadomo kiedy bedzie koszony czemu go wywaliło? ile N/ha,jaka obsada ,skracałeś go? ja mam pierwszy raz dlatego pytam ,mój dostał 115N/ha i 80N/ha{na oborniku} bez skracania ,około 340szt/m2 {130kg/ha} narazie stoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 8 Lipca 2009 moze trochę za gesto zasiany 150kg/ha 27.07.08 azotu dostał 87kg no i w początkowej fazie była susza dlatego dałem tylko pół dawki antywylegacza.Stanowisko dobre bo po rzepaku . Teraz pasowało by kilka dni słonecznych a jakos narazie sie nie zapowiada Mam odmiane Lomerit, tu gdzie stoi ziarno bardzo ładne ale tam gdzie wyległ już dużo gorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 8 Lipca 2009 mój to traminer siany 18.09.2008r. ERDEM z toą datą siewu ? to pomyłka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 9 Lipca 2009 oczywiscie ze pomyłka 27.09.2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 12 Lipca 2009 kosiće jak sypie? u mnie leje !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 12 Lipca 2009 ja jade sroda czwartek(jak sie uda wjechac ).wyglada ladnie nawet wiele sie nie wyłozył.jestem dobrej mysli jesli idzie o plon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 15 Lipca 2009 Ja pokosiłem w poniedziałek plon 5t z hektara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 15 Lipca 2009 Zniwa zaczęte Plon nawet niezły jakieś 6,5t/ha jakość za to nie najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 16 Lipca 2009 jutro sieje jęczmień-odmiana CAMPaNILE 168 kg/ha.zobaczymy co z tego urośnie widziałem wczoraj w Grubnie na Dniach-pola tę odmiane prezentowała sie bardzo dobrze ciekawe czy 2 rzendy dadzą tyle co 6 napisz jak Twój wyglądadzisiaj zebralem i jestem zadowolony.1,5ha-osiem pelnych zbiorników Z056. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 18 Lipca 2009 mój mocne 6t/ha {traminer} ziarno ładne zdrowe troszke ości a jak z ościami w CAMPANILE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach