lanz buldog 0 Napisano 14 Września 2009 Pozostało mi ok 15 l Trifsanu 480 ,czy można go użyć podobnie jak Treflan?Niby ta sama substancja czynna ,ale brak rejestracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 14 Września 2009 Właściwie będę siał pierwszy raz jęczmień ozimy. Ojciec kiedyś siał, ale to było dawno temu. Boję się właśnie wirusa żółtej karłowatości jęczmienia. Będzie to nie lada eksperyment. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, będzie przeznaczony na paszę. Czy jesienny zabieg na mączniaka jest konieczny? Na co zwrócić jeszcze uwagę, oprócz mszyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 15 Września 2009 a ja zasiałem NATIVAL.no cóż-raz kozie śmierć.maiłem CAMPANILE i nie miałem problemu z żółta karłowatością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 15 Września 2009 siał ktoś SEDUCTION? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 18 Września 2009 zasiałem traminera {znowu} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 20 Września 2009 zasiałem traminera {znowu}Jarki a ty czym pryskasz w tym roku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 20 Września 2009 zasiałem traminera {znowu}Jarki a ty czym pryskasz w tym roku ?zamierzam jak pisałem wcześniej expert+granstar lub glean {helm,maczuga} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 27 Września 2009 W tym roku robie próbe i zasiałem na V klasie Lomerita-zobacze co będzie. Podobno dobra odmiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 2 Października 2009 Czy do IPU np. Protugan, można dodać jakiś perytroid celem walki z mszycami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Października 2009 Można ja do maratonu dodawałem furego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 5 Października 2009 Jak wygląda sprawa zastosowaniu DFF z IPU (Legato Plus) przy nierównych wschodach jęczmienia? Czy IPU nie uszkodzi kiełków? Wg etykietki można stosować bez względu na fazę rozwojową, jednak spotkałem się z różnymi opiniami, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 5 Października 2009 U mnie też fatalne wschody.Są puste łaty,pasy i kij wie co jeszcze.Na pozostałej części ma 2 liście a trzeci zaczyna się pojawiać.Tam gdzie słabo wzeszedł ,nasiona wypuszczają kiełki ,ale znowu robi się sucho im niektóre z nich zasychają,Cześć z tych nasion dopiero szpilkuje.Czekam z IPU jeszcze 2 tygodnie,z nadzieją na solidniejsze opady.Na razie pojechałem z perytroidem na mszycę i czekam na pełne wschody.Takich łat na polu nigdy nie miałem,pszenżyto tez kiepsko wschodzi ,choć lepiej jak jęczmień.Czekam z opryskiem na rozwój sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 5 Października 2009 Podobnie wygląda sprawa z pszenicą. Ci co się pospieszyli z siewem to fatalnie to wygląda. I jak tu trafić z herbicydem? Jęczmień wrażliwy i trzeba uważać, żeby go nie przypalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 6 Października 2009 Ja bym poczekal tak do polowy pazdziernika. Przede wszystkim musi byc wilgotno, a u mnie dopiero troszke popadalo. A temperatura nie jest tak wazna dla tych jesiennych herbicydow zbozowych- kiedys popryskalem po przymrozku i dzialalo rewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 6 Października 2009 Ja bym poczekal tak do polowy pazdziernika. Przede wszystkim musi byc wilgotno, a u mnie dopiero troszke popadalo. A temperatura nie jest tak wazna dla tych jesiennych herbicydow zbozowych- kiedys popryskalem po przymrozku i dzialalo rewelacyjnie.pryskali nawet w czesie mrozów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 6 Października 2009 A chwasty "uciekną" i co będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 15 Października 2009 No i na polu metamorfoza,po łysinach ,pustych placach ani śladu.Czekam na ocieplenie i jadę po oziminach z protuganem ,w jęczmieniu mam zamiar dodać trochę perytroidu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 15 Października 2009 ty jeszcze stosujesz protugan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 15 Października 2009 Dlaczego pytasz.IPU jesienią +granstar z grodylem wiosną powinno wyeliminować większość chwastów.Sam Protugan jest tani i w wypadku wymarznięcia jęczmienia lub wystąpienia żóltej karłowatości i konieczności przesiewu ,koszty nie są tragiczne.Nie widzę w tym nic zdrożnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_s 0 Napisano 30 Października 2009 Pryskał ktoś z was maczugą na jesień na ulotce nie ma wymienionego jęczmienia ozimego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 3 Listopada 2009 w tym sezonie pryskałem KOMPLET 0,35l + 10 g granstaru / 90 zł nikt inny sie nie chwalił tym kompletem - dlaczego ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 3 Listopada 2009 w tym sezonie pryskałem KOMPLET 0,35l + 10 g granstaru / 90 zł nikt inny sie nie chwalił tym kompletem - dlaczego ??????pryskałeć tym wcześniej jak z chabrem? bo reszta wygląda siekawie,moja kombinacja cię sprawdziła w jęczmieniu ale w pszenicy został bławatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 3 Listopada 2009 ja też pryskałem komplet 0,25+ 1,25l protugan+ 10g granstar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 4 Listopada 2009 w tym sezonie pryskałem KOMPLET 0,35l + 10 g granstaru / 90 zł nikt inny sie nie chwalił tym kompletem - dlaczego ??????pryskałeć tym wcześniej jak z chabrem? bo reszta wygląda siekawie,moja kombinacja cię sprawdziła w jęczmieniu ale w pszenicy został bławatek jak wczesniej ?????????razem -jeden zabieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 4 Listopada 2009 HANS pytam czy w poprzednich latach tym pryskałeś{efekt} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach