josef03 0 Napisano 14 Listopada 2009 Przymierzacie się do zabiegu fungicydem w jęczmieniu przy tej ciepłej pogodzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 14 Listopada 2009 U mnie też zaczyna z lekka żółknąć,mam nadzieję że przyjdzie ochłodzenie.Każdy zabieg to wywalenie kasy ,a w żniwa jakoś nie wierze w cudowne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 14 Listopada 2009 Na razie się nie zanosi na to, a zapowiadają przekropną pogodę. Ja dzisiaj poleciałem fungicydem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 14 Listopada 2009 Josef03 , Lanz buldog kiedy sialiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 14 Listopada 2009 Jeden kawałek 18 IX a drugi 19IX. Pryskany był dwa razy na mszyce, tydzien po wschodach i 30X .Dzisiaj zauważyłem lekkie żółkniecie najstarszych liści ,ale mszyc nie stwierdziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 14 Listopada 2009 Ja siałem 19.09. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 15 Listopada 2009 jaka obsada na metrze ile kg/ha? mój siany 17.09 jest O.K. a siałem 145 kg/ha przy 50g MTZ wychodzi około 290 szt/m2 , azotu dałem 35 kg/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Listopada 2009 Ja wysiałem 320 ziaren/m2, wyszło to ok. 145 kg/ha. Ja dałem azot tylko po zbożach (15 kg N/ha), po ziemniakach nie dałem. Ogólnie to mam posiany jęczmień po pszenicy ozimej, jarej, jęczmieniu jarym i ziemniakach. Taka zbieranina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 15 Listopada 2009 Na razie się nie zanosi na to, a zapowiadają przekropną pogodę. Ja dzisiaj poleciałem fungicydem.jakim fungicydem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Listopada 2009 Talius i dodałem trochę Tebu, bo mi zostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 15 Listopada 2009 Ja wysiałem 320 ziaren/m2, wyszło to ok. 145 kg/ha. Ja dałem azot tylko po zbożach (15 kg N/ha), po ziemniakach nie dałem. Ogólnie to mam posiany jęczmień po pszenicy ozimej, jarej, jęczmieniu jarym i ziemniakach. Taka zbieranina. mój jest po pszenicy ozimej ale na Śląsku cieplej ,po jęczmieniu to najgorsze stanowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Listopada 2009 Po jęczmieniu mam niedużo, bo ok. 1 ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 15 Listopada 2009 Ja siałem ok.175kg.Miałem zamiar siać mniej,ale jęczmień był oryginalnie pakowany w Austrii a na workach była tabela wysiewu.Zalecana obsada to 350 szt/m2 a masa 53 g.Skorzystałem z tych zaleceń i na moje oko wygląda dobrze.Jozef co zastosowałeś na grzyba?Mam jakieś pozostałości Sarfunu i myślę by jutro zmieszać z perytroidem i opryskać dziada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Listopada 2009 Tak jak pisałem: Talius i Tebu. Oba środki miałem. Miałem też resztki pyretroidów to też wlałem, do tego jeszcze dałem Insol, Danadim i trochę siarczanu magnezowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 15 Listopada 2009 Oj ,widzę ze zrobiłeś szatańską miksturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 15 Listopada 2009 która i tak niewiele pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 16 Listopada 2009 Po części oczyściłem sobie magazyn z resztek środków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 16 Listopada 2009 Ale zapewnia czyste sumienie"zrobiłem co mogłem"Ja również już po zabiegu.Schowałem opryskiwacz by nie kusił Zastosowałem mieszankę Furry z Sarfunem.A co mi tam,Dałeś konia daj i uprząż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 16 Listopada 2009 Ja już raz schowałem, ale ostatnio pogoda mnie przekupiła. Jak tak dalej będzie, to jeszcze raz chyba wyciągnę, jak będą warunki to jeszcze opryskam pszenicę po burakach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 25 Marca 2010 jak Wam przezimowały jęczmiona mój Traminer dobrze , niewielkie przemrożenia na górkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_s 0 Napisano 15 Maja 2010 czy można pryskać huzar pakiem jęczmień ozimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 5 Lipca 2010 Kiedy macie zamiar kosić ja myślę tak koło soboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 5 Lipca 2010 U mnie ci nerwowi już po. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 8 Lipca 2010 za 10 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 10 Lipca 2010 Ja skosiłem wczoraj suchy ale bardzo mało z hektara nie wiem dokładnie ile ale nie pełna przyczepa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach