tracer 0 Napisano 20 Października 2011 Zastanawiam się, czy zaopatrzyć się w ropę na kolejny sezon. Ceny rosną, czy będzie taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 20 Października 2011 Zastanawiam się, czy zaopatrzyć się w ropę na kolejny sezon. Ceny rosną, czy będzie taniej? Od nowego roku cena ma wzrosnąć o 25 groszy na litrze z powodu wzrostu akcyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 26 Października 2011 Cena ropy w powiecie Kępińskim 5.44 niewiecie do kiedy gminy mają wypłacić zwrot podatku akcyzowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Asso 0 Napisano 26 Października 2011 Do mnie w poniedzialek przyszlo pismo, ze w ciagu 30 dni nam zaplaca.A mieszkam kawalek od Poznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 26 Października 2011 Ja teraz doczytałem sie ze swojej decyzji o przyznaniu tego zwrotu że do 30 listopada mają to wypłacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SONAR 0 Napisano 1 Grudnia 2011 Witam.W przyszłym roku (2012) zamierzam po raz pierwszy złożyć wniosek o zwrot akcyzy za paliwo rolnicze - Jakie dokumenty są do tego potrzebne , i czy prawdą jest to że od 2012 roku zmienia się termin przyjmowania wniosków z marca i września na LUTY i SIERPIEŃ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 1 Grudnia 2011 Zgadza sie, w przyszłym roku bedzie sie składało w lutym i sierpniu. Bierzesz faktury zliczasz ile kupiłeś litrów paliwa, wypełniasz wniosek w którym wypełniasz: dane osobowe, ilość ha na dzień 30 kwietnia, numer konta bankowego, i wpisujesz wszystkie numery faktur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Witam.Zbliża się termin składania wniosków o zwrot akcyzy zawartej w cenie paliwa http://www.kib.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=321:wzrost-stawki-zwrotu-podatku-akcyzowego-za-paliwo-rolnicze-w-2012-roku&catid=35:aktualnoci&Itemid=54&lang=pl a w stacjach paliw istny horror jeśli chodzi o ceny.Czy jest szansa że będzie taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
predator&obcy 0 Napisano 8 Marca 2013 ty się wcinasz w tematy których nie rozumiesz pozostań na maszynach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 8 Marca 2013 Predator walnij się w łeb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 9 Marca 2013 Witam.Pewnie zaczął już "odpływać".@ predator&obcy Czy czasami nie miotasz się jak te kury?Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terryfoster 0 Napisano 19 Marca 2013 U mnie rok temu naciągneli tak 4 rolników którzy o tym mówili nie wiadomo ilu się nie przyznało. W beczkach 200l było jakieś 10-15l Biopol na wirzchu a reszta wody. Też jacyś drogowcy.Ale to i tak mniej straciłeś jakby ci ktoś sprzedał odbarwiankę. Podobną sytuację mieliśmy w naszych okolicach, też sprzedawana była ropa tak rozcieńczona że nie wiem czy tam było w ogóle 20% Paliwa, Panowie zostali podobno zatrzymani przez Policję, to jest straszne, ja tam wolę kupić od pewnego źródła i spokojniejszy jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 NOrmalnie z krzesła spadłem przegladam sobie podana ponizej strone i z ciekawosci sprawdzam również co to takiego te Dyspensery No ale moze ja głupi chłop a nie krawcowa i mam prawo tego nie wiedzieć Co to ludzie nie wymyślą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sake85 0 Napisano 7 Stycznia 2014 pewnie Pan R. maczał w tym palce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel23 0 Napisano 12 Września 2014 opał 3 zł Ja widziałem opał za 2,80 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 12 Września 2014 u nas 3.60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terryfoster 0 Napisano 2 Października 2014 U nas również w granicach 3,5 . Ja mam pytanie czy plastikowa beczka to odpowiedni pojemnik do trzymania opału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 4 Października 2014 Chyba tak. Bo np do benzyny niekażda beczka plastikowa się nadaje bo może z czasem rozpuścić plastik a ropa i opał niema zbytnio rozpuszczających właściwości i praktycznie każda bańka plastikowa się nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HUBERT256 0 Napisano 9 Listopada 2014 Zgadzam się do ropy i opału w zasadzie każda beczka podejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 10 Listopada 2014 Ja mam taką http://allegro.pl/zbiornik-1000l-pojemnik-beczka-mauzer-na-wode-i4743025501.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasia0724 0 Napisano 18 Marca 2015 kurcze szkoda ciagnika i ciągłych kosztów jak się coś zapcha, chyba nie bede ryzykować z opałem na zetorze czy lepiej ryzykować juz sama nie wiem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach