mah 0 Napisano 26 Września 2008 Witam. Piszę pracę odnośnie Wspólnej Polityki Rolnej i doszedłem do poziomu jej realizacji w Polsce. Nie chodzi o same Fundusze i Programy, jednak o część struktur i ich wzajemne relacje. Mam w koszyku: płatności obszarowe, dopłaty bezpośrednie, różne SPO, PROW i nie wiem jakie są pomiędzy nimi zależności. Co z czego wynika, a w szczególności jak z każdy z tym tematów ma się w kontekście Planu Rozwoju Obszarów Wiejskich, co czemu podlega i skąd przychodzą pieniądze.Potrzebuję dość ogólnego zarysu tej sprawy, ponieważ samych danych szczegółowych mam mnóstwo, nie chcę jednak zrobić w pracy żadnego bałaganu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 27 Września 2008 mam nadzieję, iż to nie jest prowokacja dlatego odpowiadam w dobrej wierze, schemat mniej więcej wygląda tak (pomijając niewymienione w zapytaniu elementy): WPR=I filar dopłaty obszarowe (tożsame z pałtnościami obszarowymi i bezpośrednimi) + II filar PROW (kiedyś SPO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polszu 0 Napisano 29 Września 2008 Hmm może to stare i tylko fragmencik ale opisuje podstawowe problemy: http://www.univ.rzeszow.pl/ekonomia/Zeszyt9/21_szura.pdf Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prowokator 0 Napisano 29 Września 2008 Nie zapominaj o piędziesięciu mechanizmach WPR realizowanych przez ARR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach