Luke16 0 Napisano 10 Stycznia 2013 Zastanawiamy się nad zakupem kosiarki... Na wydanie ok. 4 tysie kosiarka będzie chodziła z C-362 ... W grę raczej wchodzi bębnowa z racji nie równych łąk i sporej ilości kretowin oraz obkaszania rowków... Teraz pytanie czy lepiej brać nową polską czy używaną ale zachodnią ?? Do wykoszenia rocznie ok. 15ha ... Miałem 2 sztuki starych z AGROMETU Meduze ... No ale obie zostały sprzedane i zastanawiamy się nad zakupem czegoś innego nowszego.. Dzisiaj oglądałem dyskową 2,4 metra w ekstra stanie ale nie mam pojęcia czy uciągnie ją C-362... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 11 Stycznia 2013 dyskowa tez rowy obkosisz nawet nizej niz rotacyjna a 2,4 bez kondycjonera powinna spokojnie pracowac, jedyna wada to do tylu nie pokosisz i jak masz nieregularne laki to sporo krecenia , z wlasnego doswiadczenia -polskie sa lipne a zachodnie jak trafisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morest 0 Napisano 21 Stycznia 2013 Kiedyś widziałem takie urządzenie do kosiarki bębnowej, które bezpośrednio po skoszeniu rozbija wał. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z czymś takim?? Jaki może być koszt zamontowania tego na kosiarce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 23 Stycznia 2013 jesli to byl taki niby-talerz miedzy bebnami to szkoda kasy, widzialem tez w pracy takie uzadzenie na paski klinowe - kolo z grabkami ale szybko zakonczylo zywot i niespecjalnie dawalo rade w duzej trawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morest 0 Napisano 4 Lutego 2013 No właśnie o takie grabki na paski klinowe mi chodzi. Czyli mówicie, zęby się w to nie bawić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 7 Lutego 2013 Ja od zeszłego roku coś takiego posiadam. Ogólnie fajna sprawa i można wykonać niskim kosztem we własnym zakresie. Miałem tylko problemy z nawijaniem trawy na koła napedowe. Problem znacznie się zmniejszył po zwiększeniu odległości między palcami do roztrząsania a bębnami kosiarki. W tym roku dojdą jeszcze odpowiednie osłony i mam nadzieję, że będzie to działało bez zarzutu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KAZIK620 0 Napisano 21 Lutego 2013 Jacus jak tam z tym talexem reklamacja się skończyła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 22 Lutego 2013 gdzies po 1,5 miesiaca w koncu przyslali nowa rame, dlugo nie pochodzila w sierpniu ub. roku musialem ja pospawac i wzmocnic, a poza tym farba schodzi platami, gorny talerz tak sie wydarl ze musialem uchwyty nozy przestawic na nowe otwory, wyciekl caly olej i to na razie tyle za 2 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PremiumTrade 0 Napisano 14 Września 2013 Leoparda ma wady .....duże wady ..... dlaczego ta firma nie oferuje usług z zakresu toczenia ,czy wycinania czegokolwiek..... tylko konstrukcyjnie przypomina GEO ,nikomu nic nie dało do myślenia hehehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 18 Września 2013 to po co to dziadowstwo sprzedajecie ????a w tym roku-odpukac-bezawaryjnie, chyba limit awarii sie wyczerpal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin89 0 Napisano 10 Stycznia 2014 witam co sądzicie o kosiarce KUHN GND 55? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor098 0 Napisano 23 Maja 2014 Witam mam kosiarke Fahr KM 40 T cztero bebnową szerokość koszenia 2 .7 m wysypało mi sie koło zebate i nie moge tego nigdzie dostac mogli byście mi pomóc gdzie moge dostac jakieś cześci do tego modelu lub wogóle do kosiarek z tej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AJ 0 Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam wszystkich! Mam taki problem, że wywaliło mi olej w mojej kosiarce z-178 produkcji chyba Rawy Maz. Olej wylazł przez taki cycek na górze skrzyni, jest to chyba jakiś zawór bezpieczeństwa. Stało się to po kilku godzinach pracy kosiarki (podejrzewam, że mogło być mało oleju i się zagotował). Powiedzcie mi proszę jak dolać oleju, jak sprawdzić jego stan i jak naprawić ten cycek (jest w nim teraz mała dziura taka na 0,5cm średnicy). Poza tym kosiarka z-178 sprawuje się bardzo dobrze, kosi 7ha gęstej, dużej trawy 2 razy w roku, ma chyba z 12 lat, raz pękł jeden wałek w bębnie i rok temu (2013) wywaliło mi łożysko przy wałku, ale koszt naprawy to jakieś 40zł, przy okazji napiąłem pasy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AJ 0 Napisano 10 Kwietnia 2015 Odpowiem sam w sprawie wcześniejszego posta: W kosiarce Z-178 olej mi wywaliło, bo mogło go być za mało, a przy okazji ścięły się dwie zębatki - jedna na krótkim, grubym wale, druga na tym cienkim małym. Niestety naprawa mnie kosztowała 700zł (wg naprawiających 400zł kosztowały części). Odpowietrzający cycek dało się odkręcić żabą, bo nie ma on miejsca na normalny płaski klucz. Winą jest albo, że mam traktor 60 koni albo, że oleju było za mało, gdyż nie sprawdzałem go daaaawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki77 0 Napisano 24 Września 2015 Sorry, że odgrzewam, ale kosiarka bijakowa z której do tej pory korzystaliśmy, padła i zupełnie nie nadaje się do dalszej pracy. Pracować będzie na kilku ciągnikach, zwykle są to ursusy. Pytanie jaką wybrać, aby była dostatecznie wytrzymała? Chodzi o koszenie 45 hektarów łąki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 chanyuan2018.08.02giuseppe zanotti outletpandora jewelrytory burch outletbirkenstock outletcanada goose outletnhl jerseysnike tennismichael kors outletmanchester united jerseycoach factory outletcalvin klein jeansair huarachespurs jerseysadidas soccer shoestrue religion jeansadidas outletlongchamp outletcanada goose outlettrue religion jeanstrue religion jeansugg outletpolo ralph laurenfossil watchescoach outletuggs outletyeezy boost 350cheap nfl jerseyspandora charmsmagic jerseysmichael kors outletpolo ralph laurenlongchamp handbagsfitflops shoesmalone souliers mulesmizuno running shoesprada handbagscoach outletlongchamp handbagsferragamo outletg-star jeansmichael kors handbagsundefeated clothingoakley sunglassesfurla handbagsnike dunkscheap jordanscoach outlet onlinebaltimore ravens jerseysnike blazer pas cherlacoste polo shirtsmichael kors outletray ban sunglassesnike prestopistons jerseyscoach outletburberry outletpolo ralph laurenscarpe mbtmbt shoescanada goose outletmichael kors outletair max 90true religion jeansmichael kors outletugg outlet mulberry handbagsmontblanc penscoach canadachristian louboutin shoesjames harden jerseysstephen curry shoesray ban sunglasseskobe 9pandoraoakley sunglassesair max 95ugg outlettrue religion outletmichael kors outlet onlinejordan shoesbasketball shoessaucony shoesgucci outletcoach outletjordan shoescanada goose jacketsmichael kors outletralph lauren polo shirtsuggs outletferragamo shoeslouboutin pas cherair max 97cheap jordanscanada goose outlettory burch outletkate spade outletair max 90polo shirtscoach handbagsbelstaff jacketsswarovski outletswarovski crystalfitflopsralph lauren polo shirtsmichael kors outletpandora charmsrockets jerseyscoach outlet onlinemulberry handbagskate spade outletcanada goose outletpandora charmsferragamo outletkappa clothingnike outletpolo ralph laurentoms shoesceltics jerseyscoach outlet onlinedenver broncos jerseysceline outletherve leger outletharden shoesfitflops outletnobis outletbalmain jeanspolo ralph laurenpolo ralph laurenugg outletnike revolutioncolumbia sportswearuggs outletray ban sunglassespolo ralph laurencheap nhl jerseysugg outletnike cortezminnetonka outletchristian louboutin outletcoach outlet onlinedolce and gabbanaugg bootsugg outlet fitflops salepolo outletmichael kors outletugg outletcamel shoescanada goose outletugg bootscoach outletnike lunarglidelongchamp handbagsfive fingers shoesjordan shoesmishka clothingtoms shoesmcm outletray ban sunglassessupreme clothingair max 90warriors jerseysjimmy choo shoesugg boots clearancegucci handbagsuggs outletbarcelona jerseynike pegasuschloe sunglassessgrizzlies jerseysgivenchy handbagsadidas ultra boostoakley sunglassesfootball shirtshawks jerseysoff whitenike foampositedc shoesjazz jerseyscanada goose jacketsray ban sunglassesbirkenstock sandalspandora charmsbulgari jewelrycavaliers jerseysclippers jerseyslouboutin shoesralph lauren polosoccer shoescanada goose jacketsdenver broncos jerseysugg boots clearancebalenciaga sneakersmichael kors outletswarovski crystaldiesel jeanskate spade outletbasketball jerseysadidas nmdcheap mlb jerseysmichael korsmichael kors handbagslongchamp bagslongchamp soldegucci outletpandora charmsjordan shoescheap jordanscoach factory outletcoach outletcoach handbagspandora charmsoakley sunglassesnike factory outletgucci outletcoach factory outletugg bootsralph lauren polo shirtsworld cup jerseyschopard jewelryoakley sunglassesugg bootsferragamo outletmichael kors handbagsgivenchy jewelrymanolo blahnik outletair max 2017barbour jacketsnike shoesmichael kors outletnew balance shoesugg bootsburberry outletair max 90ray ban sunglassesalexander mcqueen shoesmichael kors outletmiu miu handbagsair jordan 12canada goose outletcoach outletmont blanc pensmichael kors outletmichael kors outletpalladium bootspandora charmsnike store uksupra shoesfred perry polo shirtscheap jordansair max 97canada goose jacketskobe shoeschristian louboutin outlettods outlettrue religion jeansferragamo outletoakley sunglassesbulls jerseyspolo ralph laurenmerrell shoescanada goose outletchrome hearts outletair jordan shoescarrera sunglassesswarovski outletmoncler jacketstory burch outletmichael kors outletcoach outletlongchamp soldenets jerseysnike freeprada outletnike air max 90bally shoesair huarachegentle monster sunglassesadidas crazymulberry bagsmichael kors outletair jordan 4lakers jerseysbcbg dressessan francisco 49ers jerseyscoach outlettrue religion jeanscheap jordanssuicoke sandalsmac makeuptory burch outletralph lauren outletmichael kors outletcanada goose outletbrequet wathessoccer jerseysknicks jerseystrue religion outletjordan shoesnike shoesjordan shoesair jordan retropandora charmsair jordan 3futbol baratasswarovski outletcoach outletoakley sunglassesair more uptempotag heuer watcheslacoste soldessoccer jerseyssan antonio spurs jerseysoakley sunglassesugg outletchristian louboutin outletcanada goose jacketsisabel marant outlety3 shoesreal madrid jerseypandora jewelryasics shoescoach outletcoach outlet onlineuggscheap jordansadidas ukuggs outletpolo ralph laurenysl outletfendi handbagschicago blackhawks jerseyswizards jerseysconverse shoessalomon shoesair jordan release datesnba jerseyscanada goose jacketskevin durant shoeslakers jerseysle coq sportif shoesstuart weitzman shoescanada goose parkanike roshe oneoakley sunglassescanada goose outletcheap jordanschristian louboutin outletnike storekate spade outletfitflopsmichael kors outletralph lauren pas cheruggs outletoakley sunglassescanada goose outletugg bootsfitflops salemichael korsfitflops sale clearancecoach outletoakley sunglassescanada goose outletair jordan 4golden goose sneakersmichael kors outletpacers jerseyscheap snapbacksmichael kors outlet onlinemulberry outletcoach outletkeen shoesuggs outletmichael kors walletsmichael kors outletsuns jerseysclarks shoessupreme clothingmichael kors outletmoncler outletcoach outlet onlineraptors jerseyswellensteyn jacketstoms shoesnike revolutionlongchamp outletugg outletcoach outletlight up shoeshermes outletgucci outletcoach outletnba jerseystory burch outletlinks of londonnfl jersey wholesalepolo outletjordan shoescanada goose outletburberry outletprada shoesjack wolfskinkate spade outletcoach outletvalentino outletkevin durant jerseysnba jerseyskyrie 4coach outletnike outletair jordan shoesmulberry handbagsmichael korskate spade outletcheap football shirtstrue religion jeanshornets jerseysreebok outlet storenike roshepandora charmscanada goose outletlongchamp outletoakley sunglassespandora charms sale clearancepolo ralph laurenpandora outletcanada goose coatskate spade outletaudemars piguet watchesmarc jacobs outletnuggets jerseysray ban sunglassesnorth face jacketscheap jordanshouston texans jerseyscoach outletfitflops sale clearancemichael kors outlet clearancelongchamp pas chermichael kors outletcoach outlet onlinelongchamp handbagsmichael kors handbagsdansko shoesarmani exchangegolden state warriors jerseysguess factorystussy clothingubiq shoescheap jordansvisvim shoesnike air max 2015true religion jeansfila shoestrailblazers jerseyscanada goose jacketsmichael korscanada goose outletpolo ralph laurentrue religion jeansjordan shoespolo ralph laurenindianapolis colts jerseyslongchamp pliagecoach outletugg outletburberry outletcanada goose jacketsadidas trainersdsquared2 jeansadidas outletjordan shoespelicans jerseysmoncler outletcoach outlet onlinejordan 32polo outletpolo outletmavericks jerseysmulberry bagspandora jewelrya bathing apechampion clothingair max 1kate spade outletadidas nmdfingerlings monkeycanada gooseadidas wingscanada goose outletdior outlethermes beltheat jerseysnhl jerseysoff-whitecheap jordanscanada goose outletmoncler outletray ban sunglasseslebron james shoesbottega veneta outletugg outletcheap jerseysray ban sunglassesugg outletray ban outletmichael kors outletmulberry handbagsmichael kors outletchristian louboutin outlettrue religion outletmichael kors outletpandora outletferragamo outlettrue religion ukcoach outlet store onlinebucks jerseysswarovski outletsimulation shoescheap jerseysmichael kors handbagstory burch outletcanada goose jacketsreebok trainersharry winston jewelrycanada goose outletfreshjive clothingugg outletalife clothingmichael korsmulberry outlettrue religion jeansnike storekaren millen dresseskevin durant shoeskate spade outlettory burch outletvan cleef & arpels jewelryecco shoescartier jewelrypolo ralph laurenmichael kors outletbape clothingcoach outletcheap jordansair maxprada sunglassesray ban sunglassesmichael kors outletisabel marant shoesmichael kors outletfitflops sale clearancekobe bryant shoesmoncler outletair max ukchristian louboutin outletpolo ralph laurenhermes outletnike air maxcanada goose outletjerseys from chinacoach outletnike air force 1pandora charmsray ban sunglassesuggs outletcanada goose jacketsmichael kors outletkd 9coach outletoakley sunglasseschelsea jerseycoach outletmichael kors outletunder armour outletpuma outletbrequet watheskings jerseysferragamo shoeskate spade outletbalenciaga sneakerschristian louboutin outletugg outletchloe outletcheap mlb jerseyssupreme clothingred bottom shoesmichael kors ukkd 10 eliteray ban sunglassesnfl jerseys wholesaleyeezy boost10 deep clothingcanada goose jacketsmoncler jacketstrue religion jeansthunder jerseys76ers jerseystimberwolves jerseystrue religion outletnike shoesugg outletsjimmy choo sunglassestory burch outletmichael kors outletugg boots clearancecheap jordanscanada goose jacketscanada goose outletcoach outlet onlineray ban sunglassespolo outletcanada goose jacketschristian louboutin shoeschrome hearts outletpandora charmscheap jordansjeep shoesbvlgari jewelryyeezy boostkate spade outletcanada goose outletarcteryx jackethermes birkinkate spade outletchristian louboutin outletvans shoescazal sunglassescleveland cavaliers jerseyed hardy clothinghuf clothingcoach outlet onlineair force 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach