Zbyszek00 0 Napisano 11 Października 2008 Orientuję się ktoś może odnośnie sytuacji finansowej Zoriny z Kutna?Odstawiam tam mleko i mleczarnia spóźnia się z wypłatami za dwa ostatnie miesiące i zwrotem zaliczki za nadprodukcję z ubiegłego roku kwotowego. Słyszałem, że mają jakieś problemy finansowe. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat ??? PozdrawiamZbyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaky 0 Napisano 13 Października 2008 Z tego co wiem, prawdopodobnie doszło do połączenia z mleczarnią Łowicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 17 Października 2008 Mam nadzieje że jak się połączyli z taką znaną mleczarnią jak łowicz to kłopoty juz się zkończą i może nam choc trochę cenę podniosą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 20 Października 2008 większość niestety ma problemy ze zbytem ... płynnością ... wypłatami ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio55 0 Napisano 22 Października 2008 Zorina ledwo dyszy .O połączeniu z Łowiczem nic nie słyszałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gans 0 Napisano 23 Października 2008 gans wita roberna i o zdrowie pyta ogolnie mleczarstwo uwazam jest zagrozone powaznym kryzysem pisalem i tym 2 lata temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 30 Października 2008 Chodzą pogłoski że z ŁOWICZEM nie mogą się dogadać, w sprawie przejęcia całego zakładu i chyba nici z tego połączenia ,jak nic się nie zmieni w najbliższym czasie to trzeba będzie poszukać innej mleczarni ,nie widzi mi się cena mleka : 81 gr klasa ekstra tł.4,65 bł.3,50 powyżej 6 000 litrów miesięcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 31 Października 2008 "agnes" ja nie czekałbym na Twoim miejscu zbyt długo, bo możesz mieć problem ze znalezieniem chętnych. W moim rejonie jak rosły ceny więksi dostawcy przeszli do odbiorców typu mlekowita, zott i mieli podpisane umowy terminowe, a teraz koniec wysokich cen a dodatkowo nie chcą z nimi te firmy przedłużać umów bo nie mają co robić z towarem i na magazyn nie będą produkować. Przyszli teraz do naszej spółdzielni, w której byli ale my też ich juz nie potrzebujemy i zostają na lodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 1 Listopada 2008 Najnowsze nowiny głoszą ,że jednak się dogadali z ŁOWICZEM i będzie połączenie zakładów od 1 grudnia , inne mleczarnie też chyba przeżywają jakieś trudności , napiszcie gdzie oddajecie mleko i za ile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek00 0 Napisano 14 Listopada 2008 a jak u was z platnosciami? zaczeli wyplacac zalegle pieniadze czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 14 Listopada 2008 ZA WRZESIEŃ JESZCZE NIE MAM,NIEKTÓRZY DOPIERO DOSTALI ZA SIERPIEŃ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach