kamcio1989!!! 0 Napisano 18 Września 2008 mam problem z elektryka na desce w trakcie jazdy zapala mi sie STOP ,,a mam wszystkie płyny i oleje w zbiornikach, hamulce spuszczone ,a nie wiem czemu mi sie zapala w trakcie jazdy ta czerwona kontrolka od stopu ,prosze o porade ,piszcie???????????????pilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 19 Września 2008 mam problem z elektryka na desce w trakcie jazdy zapala mi sie STOP ,,a mam wszystkie płyny i oleje w zbiornikach, hamulce spuszczone ,a nie wiem czemu mi sie zapala w trakcie jazdy ta czerwona kontrolka od stopu ,prosze o porade ,piszcie???????????????pilne Ta kontrolka zapala się też gdy nie ma ładowania i ciśnienia. Nic nie pisałeś o filtrze powietrza, jak jest zapchany to też sie zapala. Sprawdź i odpisz, pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Si_Fu 0 Napisano 20 Września 2008 Witam ja tez jestem posiadaczem takiego ciągnika i tak:1.Niestety nie posiadam instrukcji, też bym kupił2. Do silnika leje olej Mobil super 15w403. do skrzyni proponuje agro stou ,badź agro utto4. Filtry do silnika(paliwa, oleju) to filtrona a do hydrauliki to orginałKtóry rok tego sprzętu i ile dałeś za niegoMożesz zobaczyć mój na http://pl.youtube.com/user/lukasz2812 Pozdrawiam Dzięki za odpowieżCzy posiadasz może symbole Filtrona tych filtrów?Rocznik to 1992r. Cena 39tyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 20 Września 2008 Witam Czy przedni most w renault 155,54 jest smarowany,tzn krzyżaki i zwrotnice kół, bo w fergusonie są tam kalamitki Z góry dziękuję za odpowiedż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 22 Września 2008 Filtr olejowy to PP-8.7.3 sędziszówFiltry paliwowe PD- 4.2 sędziszówjak chodzi maszynka? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michy1111 0 Napisano 30 Września 2008 witam mam ciągnik renault 120.14 potrzebuję poradę odnośnie podnośnika. cały podnośnik jest mechaniczny nie EHR po pierwsze podnośnik opuszcza po drugie podczas pracy z agragatem uprawowo-siewnym 3 metry ( nie jest taki ciężki ciągnik był bez tura i obciążników z przodu) więc raczej podnośnika nie przeciążyłem, gdy podniosłem do końca zaczął wyciekać olej przez odpowietrznik na pokrywie podnośnika, wystarczyło że cofnołem dzwignię z 10 ( max podniesione) na 9 i już olej nie leciał. bardzo proszę o pomoc a może ma ktoś jakąś instrukcję lub katalog do podnośnika. mój meilmichy-1986@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik83 0 Napisano 1 Października 2008 witam potrzbuje katalogu częsci do ciągnika RENAULT 145.14 tel 606287246 gg: 9739297 email lylek1983@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Si_Fu 0 Napisano 6 Października 2008 Filtr olejowy to PP-8.7.3 sędziszówFiltry paliwowe PD- 4.2 sędziszówjak chodzi maszynka? pozdr Dzięki za pomoc!Filtry wymienione olej też. Maszynka śmiga aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 15 Października 2008 Witam.Mam problem, a dokładnie sąsiad, który kupił Renault 95,14 W tym traktorze na jednym zegarze są dwie wskazówki. Jedna od obrotu silnika, a tą druga właśnie nie wiemy. Jak zapali ciągnik to ta druga podnosi się mu na maxa a po chwili opada. Mam jeszcze jedno pytanie, do czego służą kontrolki na błotniku po prawej stronie. Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Si_Fu 0 Napisano 22 Października 2008 WitamCzy znacie jakiś dobry sklep z częściami zamiennymi do Renówki??Potrzbuję pare drobnych części.A mianowicie:1. Silniczek wycieraczek2. Zbiorniczek spryskiwaczy3. i kilka innych drobnych pierdołek.Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 22 Października 2008 Witam. Mam problem z amortyzatorem kabiny do Renówki 155,54, który mi się najpierw wylał a potem urwał. Dzwoniłem do korbanków to cena 1300zł netto. Czy są jakieś zamienniki tego amortyzatora czy można go kupić taniej?? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karlo31 0 Napisano 6 Listopada 2008 witam wszystkich potrzebują jakichkolwiek informacji o renówce 110.54 właśnie takiego kupiłem i nawet nie wiem gdzie jest wlew oleju do skrzyni prosił bym o jakiś katalog lub inne proszę pisać na meil z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 7 Listopada 2008 Witam mam podobny model tylko trochę wiekszy. Katalogu nie mam więc nie pomogę ale jak nie będziesz czegoś wiedział to napisz . Korek wlewu oleju do skrzyni znajduję się z tyłu na górze raku (u mnie jest żółty)tzn podnośnikaPozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Commander7 0 Napisano 12 Listopada 2008 Witam poszukuję katalogu schematu czegokolwiek do renault 120.54 lub innego modelu .54 Chodzi mi konkretnie o ehr i elektrykę oraz hydraulike. Nie chciałbym robierac go może nie jest aż tak źle żeby rozpoławiać go a mam problemy z podnośnikiem. Adres: Limbaman@o2.pl napewno jakoś się dogadamy i za pomoc jestem wstanie zapłacić rozsądne pieniądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej 2811 0 Napisano 12 Listopada 2008 kupiłem ciągnik renalut 851 4s turbo potrzebuję porady odnośnie rozmiaru opon tył i pród .wdzięczny byłbym za katalog podzespołów i dtr lub jakąś książkę obsługi mój e meil andrzej281@wp.plserdecznie dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grego 0 Napisano 26 Listopada 2008 Witam Interesują mnie Renówki 110.54, dowiedziałem się jednak że siedzą w nich skrzynie od masseya 30xx, tyle że bez półbiegu pod obciążeniem, czy to prawda?Bo naczytałem się że te m-f mają słabe i delikatne skrzynie. A jak się sprawują w renault. I jeszcze jedno czy zakładał ktoś instalacje pneumatyczną do tych ciągników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maćko0503 0 Napisano 12 Grudnia 2008 witam:) interesuje mnie ciągnik renault ceres85 w których montowano silniki john deere'a. co sądzicie o tym ciągniku, czy warto go kupić. interesuje mnie również jakie ma spalanie w lekkich i ciężkich pracach oraz w transporcie.proszę o szybką odpowiedż. z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 13 Grudnia 2008 WitamCzy użytkuje ktoś Renaulta 113-14 ?Jak sie spisuja modele z końcówką 14 ?Czy tam jest skrzynia mechaniczna?Jak wyglada zuzycie paliwa w tych mniejszych szescio cylindrowych silnikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinrol80 0 Napisano 19 Grudnia 2008 witam:) interesuje mnie ciągnik renault ceres85 w których montowano silniki john deere'a. co sądzicie o tym ciągniku, czy warto go kupić. interesuje mnie również jakie ma spalanie w lekkich i ciężkich pracach oraz w transporcie.proszę o szybką odpowiedż. z góry dziękuje. [/quotPosiadam od ponad roku ceresa 95x z silnikiem john deera 85km. Ciągnik jest wart polecenia niezawodny i łatwy w obsłudze. Spalanie ok 4-5 litra na mth w orce ok 10-12l zalezy od ziemi i głębokości. Razi sobie z 4 skibowym huardem obrotowym hoć ma ciężko. Jak cos to pisz marcinrol80@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 20 Grudnia 2008 marcinrol80 rozumiem że 10-12l to na hektar więc skoro pali ci 4-5l na mth. a hektar cztero skibowym robi się zazwyczaj niewiele ponad godzinę to chyba na postoju pali ci te 4-5l na godzinę a nie mth. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinrol80 0 Napisano 21 Grudnia 2008 marcinrol80 rozumiem że 10-12l to na hektar więc skoro pali ci 4-5l na mth. a hektar cztero skibowym robi się zazwyczaj niewiele ponad godzinę to chyba na postoju pali ci te 4-5l na godzinę a nie mth.Nie chciałem się rozpisywać i ujołem to w skrócie. 10-12l to na hektar i jak pisałem ma ciężko więc na mth wychodzi więcej niż te 4-5l. Ciągnik wart polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
broda 0311 0 Napisano 22 Grudnia 2008 Cześć zamierzam kupić renault 120.14 prosiłbym aby ktoś napisał czy warto kupywać tą renówke??? Zgury dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 8 Stycznia 2009 witam chcialbym zapytac co ile mtg jest wymiana filtrow hydrauliki??mam renaulta 110.54 i z tego co tam widzialem to sa dwa filtry z prawej strony. czy moze jest ioch wiecje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZTarka 0 Napisano 12 Stycznia 2009 witam wszystkich,posiadam od niedawna renault 751s w pewnym momęcie przestały działać podnośnik i wspomaganie kierownica kręci się bez końca tam i z powrotem,czym to może być spowodowane, gdzie się znajdują jakieś filtry,czy skrzynia jest połączona zhydrauliką jeżeli nie to gdzie znajduje wlew oleju i jaki jest tam stosowany ,silnik fendt 75 koni, z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 13 Stycznia 2009 witam chcialbym zapytac co ile mtg jest wymiana filtrow hydrauliki??mam renaulta 110.54 i z tego co tam widzialem to sa dwa filtry z prawej strony. czy moze jest ioch wiecje?[/quo Najlepiej jest zmienić wraz z olejem a ja mam też taką renówkę i jest dwa filtry z prawej strony i idzie jeden od pompy wzdłóż ramy popatrz dobrze bo słyszałem o różnych modelach że są również gdzieś koło skrzyni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach