Paweł Pestuś 0 Napisano 2 Listopada 2007 Ja mam lekką ziemie 82km pójdzie a na tym zdjęciu to twój zetor?Obecnie mam Casa 1694 130 km. Idzie jak trzeba i mam do niego 5-tkę zagonowy z agregatem leciutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Pestuś 0 Napisano 2 Listopada 2007 Jak by u mnie miał by byc co 2 dni serwis to będę dalej jeżdził c330,c360i Casem no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1204 0 Napisano 10 Listopada 2007 Witam chciałbym sie dowiedzieś ile byście dali za amzaone d7 specjal 2,5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anonim 0 Napisano 12 Listopada 2007 co myślicie o siewniku famarol?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam k 0 Napisano 15 Listopada 2007 Witam.Ja za swoją IZARIA 3m. dałem 5000zł.(używka) ,w dobrym stanie,duży kosz zasypowy,regulowany docisk redlic,podwójny grzebień dzielony na trzy(sprawdza się w brużdzie),dokładny w wysiewie.Prywatki bym nie polecał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
www.babcia.com.pl 0 Napisano 21 Listopada 2007 Witam,gdzie sie mogę dowiedzieć w jakich latach były produkowane poszczególne typy siewników marki nordsten??Wogole co myślicie o tym sprzęcie?Rozglądam sie za jakimś dobrym siewnikiem do agregatu uprawowo-siewnego i jak narazie nie wiem co wybrać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 21 Listopada 2007 Mam NORDSTEN 3,5 m od 4 lat i jestem zadowolony z zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mistrz_Yoda 0 Napisano 21 Listopada 2007 jaki siewnik polecacie do agregatu uprawowo siewnego?chodzi jak wiadomo o mase i zasyp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 22 Listopada 2007 chodzi jak wiadomo o mase i zasypzależy jaką masę da podnieść twój traktor, chyba FIONA jest stosunkowo lekka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
www.babcia.com.pl 0 Napisano 22 Listopada 2007 Mój najomy kupił nordstena 97r i okazało się,że siewnik ma walniętą skrzynie olejową nie mógł wogóle ustawić wysiewu!Jest to wogóle możliwe?????Teraz siewnik stoi w krzakach a on kupił nowego famarola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 23 Listopada 2007 ja kupilem Uzywany siewnik amazone , skrzynia olejowa na razie jestem z niego zadowolony jakość wykonania jest super ,nasze sa troszeczkę nie dopracowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 23 Listopada 2007 No a ja kupiłem dzisiaj Kongskilde Demeter 3 metrowy-z tym że nowy-miał może ktoś z czymś takim do czynienia ?-z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 23 Listopada 2007 No a ja kupiłem dzisiaj Kongskilde Demeter 3 metrowy-z tym że nowy-miał może ktoś z czymś takim do czynienia ?-z góry dzięki za wszelkie sugestie i poradyZ Zetorkiem będzie pracował ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 23 Listopada 2007 No a ja kupiłem dzisiaj Kongskilde Demeter 3 metrowy-z tym że nowy-miał może ktoś z czymś takim do czynienia ?-z góry dzięki za wszelkie sugestie i poradyZ Zetorkiem będzie pracował ??Myślę że z JD-ten w odróżnieniu od Zetorka prowadzi się jak po sznurku-no i podnośnik jest szybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 19 Grudnia 2007 szukam tabeli wysiewu do Amazona D7 typ 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Mam pytanie dotyczące roku produkcji siewników Amazone, czy ktoś ma jakieś tabele z numerami tych siewników z których można odzczytać rok produkcji takiego siewnika. Interesuje mnie taki 2,5 a najlepiej 3 metrrowy z roku powyżej 1995. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Na tym sprzęcie niema daty produkcji .Wysłałem e-maila do przedstawiciela Amazone Polska to mojego D7 special II, 3m w pełnej hydraulice o numerze 108280 określił na ok.20letni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 27 Grudnia 2007 początkiem lat 90 tych wyszła wersja D8 wszystkie D7 to raczej lata 80te Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
www.babcia.com.pl 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Ja też w temacie...mam pytanie o datowanie siewników Nordsten...??Na żadnym tez nie ma daty produkcji a chciałbym wiedzieć jakie modele w jakich latach były produkowane...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Panowie czy u 912 da rade z agregatem amazone 2,5 m na ziemi takiej sobie (3,,4) klasa.agregat brona aktywna wahadłowa i zaczepiana bez hydro paku tylko jakoś krócej,widziałem taki na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elka 0 Napisano 16 Stycznia 2008 PILNIE SZUKAM TABELI WYSIEWU DO SIEWNIKA STEGSTED - mikolajcienia@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 16 Stycznia 2008 PILNIE SZUKAM TABELI WYSIEWU DO SIEWNIKA STEGSTED - mikolajcienia@wp.pl Przyłańczam sie też przydała by mi sie taka tabela a konkretnie do takiego modelu http://www.allegro.pl/item295185935_siewnik_stegsted_3_m.html mail. rolnik3275@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 18 Stycznia 2008 Mam pytanie dotyczące siewników Amazone: zastanawiam się nad kupnem 3 m, najczęściej spotyka się D7 w cenie około 6500 pln, czym się różni D7 od D8 i czy w opini użytkowników warto kupić np dwudziestoparo letni Amazone czy w tej cenie Poznaniaka 3 m z 1997 roku. Na co zwrócić szczególną uwagęprzy zakupie ? Proszę użytkowników o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 90 0 Napisano 18 Stycznia 2008 Mam pytanie dotyczące siewników Amazone: zastanawiam się nad kupnem 3 m, najczęściej spotyka się D7 w cenie około 6500 pln, czym się różni D7 od D8 i czy w opini użytkowników warto kupić np dwudziestoparo letni Amazone czy w tej cenie Poznaniaka 3 m z 1997 roku. Na co zwrócić szczególną uwagęprzy zakupie ? Proszę użytkowników o opinie witam. Man siewnik amazone D7 i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem go trzy lata temu i dałem za niego 5tyś. Chodzi bez awaryjnie(no raz tylko kolo się przebilo bo spruchniałe bylo). Sieje równo(widac rządki),łatwo się ustawia,skrzynia mieści 250kg pszenicy,wygodnie sie do niego sypie bo skrzynia otwiera się do tylu i jest gdzie worek polozyc a w poznaniku worek potrafi czasem wpasc do skrzyni.Porównuje go z poznaniakiem z 1988r poniewaz taki mialem wcześniej...to jesli chodzi o wygodę i rozwiązania to amazone D7 jest o wiele lepszy.Zaś amazone D8 od D7 rózni się chyba tym ze ma hydrauliczne znaczniki i ściezki, i to wszystko chyba,ale mogę się mylic. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 90 0 Napisano 18 Stycznia 2008 PILNIE SZUKAM TABELI WYSIEWU DO SIEWNIKA STEGSTED - mikolajcienia@wp.pl Przyłańczam sie też przydała by mi sie taka tabela a konkretnie do takiego modelu http://www.allegro.pl/item295185935_siewnik_stegsted_3_m.html mail. rolnik3275@wp.pl Tabela nigdy dokładnie nie powie ile ci wyjdzie na ha. Najlepiej robić "próbę kręconą" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach