badi.kowal 0 Napisano 27 Stycznia 2008 Witam potrzebuję tabelę wysiewu do siewnika poznaniak 90r. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 28 Stycznia 2008 Witam potrzebuję tabelę wysiewu do siewnika poznaniak 90r. Z góry dzięki. ale jaki to model i ilo metrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badi.kowal 0 Napisano 28 Stycznia 2008 Typ: SO 43/3B "Poznaniak 6" Szer 2,7m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 10 Lutego 2008 panowie poszukuje amaznone d7 3m ma ktos moze taki??a dobrym stanie i w dobrych pieniadzach?najlepiej to malopolska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozekrej 0 Napisano 15 Lutego 2008 mam pytanie jakim olejem jest zalana przekladnia w siewniku amazone d9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tutek 0 Napisano 20 Lutego 2008 Panowie koledzy jak zrobic probe krecona ?lub ma ktos moze tabele wysiewu ?? dla siewnika FIONA D-70 3m.czy moze jest jakis uniwersalny sposob na takie obliczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 20 Lutego 2008 na 1ha koło pokona odległość 3333m zmierz obwód koła i podziel 3333/ to co ci wyjdzie w metrach, wyedy wyliczysz ile razy koło obróci sie na 1ha, dla zboża próbe wykonuj: to co ci wyjdzie (obrotów an 1ha) podziel na 100 i wykręc tyle kołem zważ to co ci "posieje" i pomnóż x 100 i tyle ci powino wyjsc na 1ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 24 Lutego 2008 zakupilem lecie siewnik HASSIA dokladnie modelu nie znam ale chyba DK300 albo cos podobi. Jest to siewnik bezprzekladniowy.Sialem nim juz na jesieni i nawet fajnie to wyszlo.czy ma ktos do niego moze tabele wysiewu bo nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek5677 0 Napisano 24 Lutego 2008 Witam mam pytanie jak obliczyć norme wysiewu zboża w siewniku reform semo 100 jak zrobić próbę kręconą w przeliczeniu na 1 ha według tabeli wychodzi za mało siewu (zboża) Jeśli ktoś posiada ten siewnik prosił bym o kontakt na forum pozdrawiam Ps; niewiem jak zrobic próbę kręconą korbą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek5677 0 Napisano 25 Lutego 2008 Witam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek5677 0 Napisano 25 Lutego 2008 dlaczeg nie ma moich odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek331 0 Napisano 25 Lutego 2008 Witam!!! Pilnie poszukuje instrukcje i tabele do siewnika hassia du 300 bo niewiem jak to ustawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witekk 0 Napisano 26 Lutego 2008 kupiłem amazonkę 602 i niewiem jak ustawić norme wysiewu nawozu. Poprzednio miałem 403 i tam była [podziałka i tabela wysiewu. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roki152 0 Napisano 27 Lutego 2008 Koledzy nie macie tabeli wysiewu do siewnika amazone d4 typ 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mon2140 0 Napisano 1 Marca 2008 Mam pytanie dotyczące siewnika nie wiem jaki wybrc.Mam ciagnik gdzieś od 70-80 km z przednim napendem i chcialbym kupić agregatuprawowo siewny bierny. i teraz mam pytanie czy 2,5 metra czy 3 m. z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 1 Marca 2008 Mam pytanie dotyczące siewnika nie wiem jaki wybrc.Mam ciagnik gdzieś od 70-80 km z przednim napendem i chcialbym kupić agregatuprawowo siewny bierny. i teraz mam pytanie czy 2,5 metra czy 3 m. z góry dziekuje Nawet na 80kM to 3m zaduzo.Jakie masz ziemie ?I jaki to ciagnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo90052000813 0 Napisano 2 Marca 2008 potrzebuje tablice wysiewu do siewnika rabe werk m300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mon2140 0 Napisano 2 Marca 2008 erdem wiesz bo niewiem czy mój ciągnik podniesie bo ma nimby na pompie udzwig 3000kg i wlasnie nie wiem czy 2.5 czy 3 m siewnik poradzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 2 Marca 2008 witam.też nosze sie z zamiarem kupna raczej nowego siewnika no i tu mam problem.kusi mnie poznaniak,nie ukrywam że chyba najtańszy polski produkt,tylko nie wiem czy nie będę żałował.no i do niego jakiś agregat uprawowo-siewny.może macie zestawy takie nowe po 2,3 sezonach?jak sie one sprawują.warto inwestować.poradżcie.1224 pociągnie w razie taki zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 2 Marca 2008 dodam 3 metrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 2 Marca 2008 dodam 3 metrowyostatnio sąsiad kupił agregat uprawowo siewny za 20tys 5letni z dani stan bardzo dobry, siewnik sieje dokładnie, wiec jak i tak masz zamier kupować uzywany agregat to może cały zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 3 Marca 2008 Witam potrzebuje informacji o siewniku Amazone d7 super S. Jak sie sprawuje i czy jest dokładny w wysiewie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 3 Marca 2008 Miałem juz kilka siewnikow (poznaniak,mazur,famarol)ale amazone to jest to solidnie zrobiony ,duza skrzynia,dokładny,przemyslany bo redlice są na lednym profilu przymocowane (zapobiega to wyginaniu redlic przy zapchaniu w famarolu jest to na dwoch profilach i tak sie dzieje) skrzynia olejowa ciagnie napęd z 2 koł z mozliwością rozłączenia i nie ma problemu jak jedno koło wpadnie w bruzdę i duzo czesci pasuje z famarolu do niego np. lejki i gumowe rzeczy.To tyle co pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 3 Marca 2008 Tylko nie kupuj takiego za 5.000 bo to golasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 4 Marca 2008 Ja kupiłem właśnie Amazone D7 Specjal, z wyglądu wporządku, zobaczymy jak bedzie siał i jak to będzie wyglądało po wschodach. Do tej pory był stary 2,5 m Poznaniak. Jeszcze muszę tylko zrobić próbę kręconą do wysiewu i zobaczyc czy zgadza się z tabelami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach