marcin5559 0 Napisano 5 Marca 2008 Witam nie wie ktoś gdzi mażna kupić redlice talerzowe do siewnika accord Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tutek 0 Napisano 5 Marca 2008 wie ktos moze jak ustawic sciezki majac siewnik 3m i opryskiwacz 12m? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek331 0 Napisano 5 Marca 2008 Witam!!! Pilnie poszukuje instrukcje i tabele do siewnika hassia du 300 3m bo niewiem jak to ustawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Marca 2008 wie ktos moze jak ustawic sciezki majac siewnik 3m i opryskiwacz 12m?od miedzy siejesz pół siewnika a później normalnie co 4 przejazd zamykasz ścieżki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 6 Marca 2008 wie ktos moze jak ustawic sciezki majac siewnik 3m i opryskiwacz 12m?od miedzy siejesz pół siewnika a później normalnie co 4 przejazd zamykasz ścieżkija sieje inaczej sieje od miedzy jeden przejazd nie zamykając żadnej w następnym przejeździe zamykam 6 i 7 ścieżke od strony jeszcze nei posianego pola i w takim samym ustawieniu jade kolejny przejazd, następnie 2 przejadzy z wszytskimi otwartymi i nastepne 2 przejazdy zamykam 6 i 7 ścieżke. tak sie sieje o wiele szybciej i łatwiej niz jak pierwszy zamykasz do pooty przejazd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Marca 2008 tak ale musisz idealnie prosto jechać na składaniu ścieżek a tak jak ja podałem to można wężykiem nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 6 Marca 2008 Witam!!! Pilnie poszukuje instrukcje i tabele do siewnika hassia du 300 3m bo niewiem jak to ustawic do zboza : denka poz 2, przy aparatach wysiewajacych tez poz 293 albo 96 - nie pamietam dokładnie obrotów korbka x 40 wyjdzie wynik na hektarczyli nakrecisz 4 kg to wysieje 160 kg na ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 6 Marca 2008 tak ale musisz idealnie prosto jechać na składaniu ścieżek a tak jak ja podałem to można wężykiem nawet ale zakładam ze bedziesz prosto jechał i że masz znaczniki dobrze ustawione a pozatym to nawet jak troche zboża rozjadzie podczas oprysków to nic sie nie stanie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Marca 2008 niby tak ale odmładzający się jęczmień do przyjemności nie należy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tutek 0 Napisano 6 Marca 2008 dziękuje kolegom damian9871 i osa21 wyprubuje oba sposoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek331 0 Napisano 6 Marca 2008 Witam!!! Pilnie poszukuje instrukcje i tabele do siewnika hassia du 300 3m bo niewiem jak to ustawic do zboza : denka poz 2, przy aparatach wysiewajacych tez poz 293 albo 96 - nie pamietam dokładnie obrotów korbka x 40 wyjdzie wynik na hektarczyli nakrecisz 4 kg to wysieje 160 kg na ha ok ale jak na skali ustawic na ile bo ja sieje jeczmien zyto przenzyto i drobne rzepak saladere,moze miakles ten siewnik napisz cos wiecej na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 6 Marca 2008 91,2 obrotów -dokładniejeczmien 50-55 daje 160kgpszenzyto 60-75 daje 200kg-220kg do siania rzepaku nalezy rozlaczyc aparaty na wysiew precyzyjny - tylko srodek pracujeno i probe robic 91,2x4=365 obrotów korby a wage 10x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek331 0 Napisano 8 Marca 2008 91,2 obrotów -dokładniejeczmien 50-55 daje 160kgpszenzyto 60-75 daje 200kg-220kg do siania rzepaku nalezy rozlaczyc aparaty na wysiew precyzyjny - tylko srodek pracujeno i probe robic 91,2x4=365 obrotów korby a wage 10x hej!no ja probe zrobilem w nastepujacy sposob;odmierzyłem sobie 100m czyli powierzchnie 1 ara przejechalem na tej odleglosci siewnikiem i policzylem ile razy obroci sie korba,na 1ar korba wykonala 112 obr .ja licze tak krece 112 waze to co ulecialo i pozniej ta wagr robie razy 10 i wychodzi ile na ha.czy dobrze to robie wypowiedzcie sie ,czekam na wasza pomoc jak cos nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin5559 0 Napisano 8 Marca 2008 Witam pilnie poszukuje tabele wysiewu do siewnika pneumatic accord Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 8 Marca 2008 91,2 obrotów -dokładniejeczmien 50-55 daje 160kgpszenzyto 60-75 daje 200kg-220kg do siania rzepaku nalezy rozlaczyc aparaty na wysiew precyzyjny - tylko srodek pracujeno i probe robic 91,2x4=365 obrotów korby a wage 10x hej!no ja probe zrobilem w nastepujacy sposob;odmierzyłem sobie 100m czyli powierzchnie 1 ara przejechalem na tej odleglosci siewnikiem i policzylem ile razy obroci sie korba,na 1ar korba wykonala 112 obr .ja licze tak krece 112 waze to co ulecialo i pozniej ta wagr robie razy 10 i wychodzi ile na ha.czy dobrze to robie wypowiedzcie sie ,czekam na wasza pomoc jak cos nie tak 100m ale pomnożone przez szerokość siewnika , u ciebie to chyba 3m to zrobiłeśpróbę na 3 ary.Wynik podziel na 3 i wtedy przez 100 i powinno grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek331 0 Napisano 8 Marca 2008 czyli według ciebie 34 obroty korby na 1 ar i zboże które mi uleci jak pomnoże przez 100 to wyjdzie mi na 1 ha!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin5559 0 Napisano 8 Marca 2008 WITAM mam siewnik ACCORD PNEUMATIC DL. Ma dużą ładowność wchodzi ok 400 kg zboża, ma 21 leji na 3 metrach, jest prosty w obsłudze i wysiewa co do kilograma jest bardzo dokładny, można nim siać nawet trawe. Po siewniku pneumatycznym są równe wschody nawet na wzgórkach,nie tak jak po poznaniaku że pod góre sieje więcej a z góry mniej. Szczerze polecam Witam wiesz jak ustawić siewnik accordz góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 8 Marca 2008 czyli według ciebie 34 obroty korby na 1 ar i zboże które mi uleci jak pomnoże przez 100 to wyjdzie mi na 1 ha!!!!! Oj cienko widzę twoją próbę jeżeli 112:3 =34 a nie 37,3333333333333333.Niby kumasz a z liczeniem słabo.Przecież to prosta matematyka , długość przejazdu x szerokość siewnika=metry kwadratowe.Jeżeli wiesz ile obrotów korby =100m przejazdu to jesteś w domu.Jeżeli zbliżysz się do pożądanej normy wysiewu to lepiej sprawdź dwa razy na tym samym ustawieniu aby uniknąć błędu i tym samym niespodzianki na polu.WSZYSTKO ZALEŻY OD CIEBIE. POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek331 0 Napisano 8 Marca 2008 czyli według ciebie 34 obroty korby na 1 ar i zboże które mi uleci jak pomnoże przez 100 to wyjdzie mi na 1 ha!!!!! Oj cienko widzę twoją próbę jeżeli 112:3 =34 a nie 37,3333333333333333.Niby kumasz a z liczeniem słabo.Przecież to prosta matematyka , długość przejazdu x szerokość siewnika=metry kwadratowe.Jeżeli wiesz ile obrotów korby =100m przejazdu to jesteś w domu.Jeżeli zbliżysz się do pożądanej normy wysiewu to lepiej sprawdź dwa razy na tym samym ustawieniu aby uniknąć błędu i tym samym niespodzianki na polu.WSZYSTKO ZALEŻY OD CIEBIE. POZDRAWIAM. dzieki za pomoc,zle policzylem ale juz jest ok i wyszlo tak jak napisalesw poniedzialek przejde do czesci praktycznej czyli do proby kreconej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m@riusz 0 Napisano 8 Marca 2008 Jeśli ktoś posiada tabelę wysiewu do Fortschritt Saxonia a202 albo wie z własnych doświadczeń jak ustawić skrzynie w nim proszę o kontakt gg:10680416 albo odpowiedzi na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 10 Marca 2008 doradzicie czy poznaniak + ares3L to dobry sprzęt,wart tej kasy.chcę kupić ale też to będzie zależało od waszych wypowiedzi,pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio 0 Napisano 10 Marca 2008 Witam Posiada ktoś może tabelę wysiewów AMAZONE D4?Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 10 Marca 2008 Ja próbę kręconą wykonuje w następujący sposób - mierze koło po obwodzie np. 2,16m -szerokość siewnika np.3m 2,16x3=6,48 następnie 10 000 dziele przez 6,48 =1543 tyle razy koło obróci i się na 1 ha a na 10arów około 15razy nastawiam zakładaną ilość wysiewu na skrzyni a następnie kręcę kołem 15razy to co się nasypało to przeważam i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 10 Marca 2008 Ja próbę kręconą wykonuje w następujący sposób - mierze koło po obwodzie np. 2,16m -szerokość siewnika np.3m 2,16x3=6,48 następnie 10 000 dziele przez 6,48 =1543 tyle razy koło obróci i się na 1 ha a na 10arów około 15razy nastawiam zakładaną ilość wysiewu na skrzyni a następnie kręcę kołem 15razy to co się nasypało to przeważam i tyle.chyba zle wpisałeś skoro 1543 razy na ha to 15 razy na 1ar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 10 Marca 2008 Ja próbę kręconą wykonuje w następujący sposób - mierze koło po obwodzie np. 2,16m -szerokość siewnika np.3m 2,16x3=6,48 następnie 10 000 dziele przez 6,48 =1543 tyle razy koło obróci i się na 1 ha a na 10arów około 15razy nastawiam zakładaną ilość wysiewu na skrzyni a następnie kręcę kołem 15razy to co się nasypało to przeważam i tyle. Moim zdaniem robisz błąd że mierzysz obwód koła , sprubuj zrobić znak na kolenp.kredą ,przejedź siewnikiem tak aby koło wykonało 10 pełnych obrotów i wtedy zmierz odległość i podziel przez 10, założe się że da inny wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach