jarki 0 Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich!!! Mam pytanko czy kont położenia siewnika ( chodzi o to czy jest podłączony do ciągnka czy nie) ma znaczenie podczas probienia próby kręconej??? I jeszcze jedno w jakiej pozycji powinna być dźwignia znajdująca się z prawej strony siewnika ( na jakim numerze) przy sianiu rzepaku ??Proszę o szybką podpowiedz a co z góry dziękuje Siewnik to AMAZONE D7 STANDARD typ 30 koło 4,00-16o jaką dźwidnie pytasz denka czy ustawianie wysiewu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZDZ 0 Napisano 1 Września 2009 Pomocy!!!Kupiłem szwecki siewnik zbożowy tive hsv. Ma ktoś może tabele wysiewu w języku polskim???Kontakt: GG 1525883 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 1 Września 2009 Pomocy!!!Kupiłem szwecki siewnik zbożowy tive hsv. Ma ktoś może tabele wysiewu w języku polskim???Kontakt: GG 1525883powiem ci tak, kup sobie dokładną wage i rób próbe kręconą bo chociaż bedziesz miał nowy siewnik to ilość wysiewu bedzie zalezała od odmiany, tak jak dla rzepaku przy takim samym ustawieniu wysiewał 3kg a przy innej odmianie wysiewał ponad 4kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZDZ 0 Napisano 2 Września 2009 czy morze mi ktoś opisać dokładnie jak się robi próbę kręconąz góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 2 Września 2009 jepiej sobie policz na przykałd jak masz 3 metry to siewnik musi przejechać 3333m podziel to przez obwód koła i ci wyjdzie ile obrotow zrobi koło na 1ha u mnie w poznaniaku wychodzi 1667obrotów, przy próbie kręconej robie 83obroty kołem i to co mi wyjdzie to mnoże razy 20, robie tak tylko dla rzepaku dla zbóż robie tylko 16,6obrota i mnoże razy 100, jeszcze pownienes to skorygować o ugniecenie ziemi i poślizg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 2 Września 2009 Na ile masz utawione na skali? Ja w polonezie jade na wąskich kółkach zmniejszam obroty na łańcuchy na zębatkach a na skali mam mniej niz zero niewiem czy ta moja skrzynia jest jakas trefna czy co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 6 Września 2009 Co powiecie o siewniku NODET 2,5m 17 lejków? Czy warto kupić i czy rzepak sie tym zasieje też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 7 Września 2009 Co powiecie o siewniku NODET 2,5m 17 lejków? Czy warto kupić i czy rzepak sie tym zasieje też?kup AMAZONE D7 2,5m i siejesz wsztstko {prawie} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 8 Września 2009 No dobra, ale D7 pewnie drozszy jest, a NODET w ładnym stanie jest za 1900zl. Będzie chodził na 15 ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 8 Września 2009 No dobra, ale D7 pewnie drozszy jest, a NODET w ładnym stanie jest za 1900zl. Będzie chodził na 15 ha.za bardzo ładny 4000zł ale z nim agregat i 80KM śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 8 Września 2009 he he no.. ja mam 360 3p to mi agregatu chyba nie pociagnie ale chodzi o to czy 17 lejkow na 2,50 metra to ne za rzadko bedzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 8 Września 2009 :lol: he he no.. ja mam 360 3p to mi agregatu chyba nie pociagnie ale chodzi o to czy 17 lejkow na 2,50 metra to ne za rzadko bedzie??lejki spoko ale siewnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 20 Września 2009 NODETA ktos podkupil a ja jestem szczesliwym posiadaczem AMAZONE D4 25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 24 Września 2009 Witam mam Amazone D8 super 3m z tą skrzynią 2 biegową, gdzieś spod górnej cześci skrzyni mam lekki wyciek oleju ale taki że to się poci poprostu tak jakby z jakiegoś wałka takiego co jest na górze albo z tych śrub od łaczenia obudoiwy skrzyni z obudową tych kół biegowych ktos to rozbierał jak to uszczelnić? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 4 Października 2009 zrobilem probe i sialem D4 25, ale tabela sobie a praktyka sobie. Dlaczego?? AMAZONE mial byc b.dokladny!! Czy ja dobrze zrozumialem ze w gornej czesci tabeli sa rozstawy miedzy redlicami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 5 Października 2009 Tak jest tam napisane o rozstawie,a tabela to tylko rzecz poglądowa i wartości tam zawarte podane są do konkretnej wagi nasienia.żadna tabela wysiewu nie pokrywa się z praktyką na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mycha8208 0 Napisano 8 Października 2009 Witam,Potrzebuje tabele wysiewu i instrukcje obsługi do siewnika sulky master 3m w języku polskim.bardzo proszę pilnie potrzebna:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sklep Grene 0 Napisano 14 Października 2009 Z dośwaidczenia moge napisac,ze klienci wybieraja razcej polskie firmy produkujące siewniki,są solidne i wytrzymałe. Zalezy jaka kwota dysponujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 15 Października 2009 O jakim doświadczeniu piszesz co jest solidne i wytrzymałe ,weź np.amazone D4 z 60lat wielu Polskich rolników z chęcią takie zakupiło bo ich poznaniaki dawno już uległy biodegradacji choć były młodsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 15 Października 2009 nie mówiąc o jakości wysiewu szczególnie rzepaki gorczyce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 15 Października 2009 miałem poznaniaka od nowego ale zmieniłem na amazone d7 bo to inny świat pod każdym względem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 15 Października 2009 Z dośwaidczenia moge napisac,ze klienci wybieraja razcej polskie firmy produkujące siewniki,są solidne i wytrzymałe. Zalezy jaka kwota dysponujesz.Solidna to w konstrukcji polskich maszyn jest tylko głupota np. Famarol dobry siewnik zerzniety z amazone tylko zapomnieli ze Niemcy zrobili go ze stali a polacy ukrecili połowe i z gó..a go zrobili takich przykładow sa setki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mycha8208 0 Napisano 18 Października 2009 nikt nie używa siwnika sulky ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Si_Fu 0 Napisano 18 Października 2009 WitamCzy ktoś z Was miał doczynienia z siewnikami TUME konkretnie chodzi mi o model HKL 300? Mam okazję zakupić taki siewnik za rozsądne pieniążki. Bardzo bym prosił o wszystkie sugestie na temat tego siewnika. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZREKFL6 0 Napisano 8 Listopada 2009 Mam dylemat. Czy chcac zaczepić rozsiewacz nawozów do przodu ciagnika wyposażonego w WOM I TUZ dany rozsiewacz musi byc wyposażony jakos specjalnie? Czy przekladnia w rozsiewaczu musi byc specjalnie dostosowana do zaczepiania z przodu ciagnika?? Z gory dzieki za informacje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach