sławek2209 0 Napisano 21 Września 2012 mialem na mysli poznaniaka so43 -c2 2004 r ktory posiadam.prawdopodobnie nowe poznaniaki maja ta sama przekladie.przynajmniej wizualnie wyglada tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 13 Listopada 2012 ja w swoim ten sam model minimalny wysiew w próbie kreconej miałem 2,3 kg/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 15 Listopada 2012 polecam amazone d7 wysiejesz ile chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 11 Stycznia 2013 Witam wszystkich mam amazone D8 Super z nową skrzynią z której cieknie mi olej muszę ją uszczelnić na nowo:1. Kto podpowie jak po rozbierać to i złożyć po koleji żeby nic nie popsuć ?2. jakim olejem zalać skrzynię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adas 0 Napisano 4 Marca 2013 Witam Mam taki problem ze skrzynią bezstopniową w siewniku Famarol. kólka wysiewające nie pracują płynnie. Rozebrałem skrzynie i tak na moje oko rozlecone są sprzęgiełka jednokierunkowe. Czy ktos juz robił cos talkiego czy wogóle warto bo koszt sprzęgiełek niecale 400 zł a cała skrzynia niecale 1200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 5 Marca 2013 Jak miałem famarola parę lat to wymieniałem te sprzęgiełka bo przepuszczały przy rzepaku, ale to grosze kosztowało. Kupowałem w sklepie firmowym Famarolu, na telefon i wysyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 13 Marca 2013 Koledzy nieznalazłem tematu o siewnikach nawozowych więc pisze tutaj mam brzeski siewnik i zaczoł mi kapać siłownik spotkał sie ktoś z takim problemem? Niemoge kupić uszczelniaczy do tego tłoczka nawet w producent każe mi kupić nowy siłowniczek co mi sie nieuśmiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 13 Marca 2013 Zapytaj tu, jeśli nie będą mieli to może dorobią http://www.oring.com.pl/lokalizacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 13 Marca 2013 Do ostrzeszowa mam blisko musze tam podjechać i pogadać, kurde ale swoją drogą to ich pogieło w grene za ten siłowniczek mi powiedział około 300zł na zamówienie dobrze że siłownik osobno idzie kupić a nietrzeba nowego siewnika kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 15 Marca 2013 Dostałem uszczelnienie w oringu. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 27 Marca 2013 Realizujemy zamówienia na części zamienne do maszyn rolniczych; Oryginały i zamienniki.Dostawy części zamiennych bezpośrednio z Niemiec !Szybkie terminy realizacjiPrzystępne cenyPomoc w wyszukiwaniu części zamiennych CaseNew HollandMcCormickMengeleJCBStrautmannFellaKuhnLemkenDeutz-FahrSameLamborghiniWelgerAmazoneSampoDubexTriolietKvernelandViconTaarupPottingerAccordRau KleineGallignaniKroneZadzwoń lub napisz ! EPART Jakub BudzianowskiPlac Górnika 2/2062-510 KoninNIP 5992388148Tel +48 698 145 380@-mail katalogi_maszyn@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam mam taki problem kupiłem siewnik poznaniak 2,7 po drobnym odnowieniu chciałem zrobić próbę kręconą każdym zbożem co będę siał ale wyniki mnie zdziwiły że na c3 jest większy wysiew niż na c4 jęczmień jaryC-2 156kgC-3 202kgC-4 186kgC-5 224kg OwiesC-3 168kgC-4 159kgC-5 195kgC-6 184kg kilkukrotnie robiłem i wyniki podobne także o pomyłkę trudno i nie wiem czemu wysiew nie wzrasta razem z przełożeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam.Możliwe że ktoś naprawiał skrzynie przekładniową i są zmienione zębatki.Zwróć uwagę czy ich wielkość zmienia liniowo.U mnie na chomiku http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Tabele+wysiewu jest tabela wysiewu i tam wielkość wysiewu zmienia się stopniowo w górę/dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 No też tak uważałem bo mam tabelę wysiewu i tam leci stopniowo tak jak kolego mówisz. a tu w różnych zbożach jest tak samo że nie wzrasta razem z przełożeniem dźwigni 1-6 równolegle. Zobaczę jeszcze te tryby jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 23 Kwietnia 2013 Panowie mam takioe pytanie mam poloneza z ogumieniem 6.00-16 w książce pisze że obwód koła jest 214cm ale według komputera to mi sie niezgadza wychodzi mi więcej hektarów, miarom zmierzyłem ślad jaki zrobiło koło przy jednym obrocie na ziemi i wyszło 220cm teraz pytanie czy jak komputer ma wklepane 214cm i pokazuje za dużo to jak mu wklepie 220 to będzie pokazywał mniej czy więcej bo ja już zgłupiałem. A może ma ktoś taki siewnik z takimi kołami i wie rzeczywisty obwód koła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Case 0 Napisano 22 Września 2013 Czy C-330 da rade siewnikowi 2,70 Poznaniak Talerzowy UNIA ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 22 Września 2013 ja miałem starego poznaniaka 2,7 i trzydziestką siałem, kolega famarolem 3 metrowym też trzydziestką sieje, tyle że talerze trochę ważą i nowy poznaniak jest większy, musisz spróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Case 0 Napisano 22 Września 2013 ja miałem starego poznaniaka 2,7 i trzydziestką siałem, kolega famarolem 3 metrowym też trzydziestką sieje, tyle że talerze trochę ważą i nowy poznaniak jest większy, musisz spróbować zastanawiam sie nad 2,70 bo 2,50 nie bedzie problem u tylko z 2,50 nie wiem jak bedzie ze sciezkami technologicznymi na 12m opryskiwacz. a mam zamiar wymienic skarego poznaniaka 2,70 na nowego Unii 2,5/2,7 talerzowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 24 Września 2013 a nie lepiej 3 metrowego famarola?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Case 0 Napisano 24 Września 2013 a nie lepiej 3 metrowego famarola?? wyczytałem opinie i nie ma ponoc rewelacji kts na 10 ha uzytkowal i po dwoch lata zaczal pekac no a poznaniak to juz solidnie wykonany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 25 Września 2013 Miałem trzy famarole, najpierw 2,7m potem 3m i 3m z dużą skrzynią i niech się poznaniaki schowają. Dużo lepszy wysiew, zero zapychania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Case 0 Napisano 25 Września 2013 too jaki model do c-330 z talerzowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 25 Września 2013 a czemu chcesz z talerzami?? siejesz bezorkowo?? jeśli siejesz tradycyjnie to tylko redlica stopkowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Case 0 Napisano 25 Września 2013 stopkowe ciagnie resztki pozniwnea talerzowy legancko robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 25 Września 2013 talerzowa jest lepsza pod warunkiem, ze ma kółko oporowo-dogniatające za sobą. Bez niego na piasku redlica idzie za głęboko, a jak zmniejszysz docisk to na cięższej ziemi idzie po wierzchu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach