StaszekBe 0 Napisano 29 Października 2008 Posiadam orzeczenie o lekkim stopniu niepełnosprawności. Na jaką pomoc mogę liczyć rozpoczynając działalność rolniczą. Posiadam grunty rolne które aktualnie wydzierżawiam. Do września pracowałem poza rolnictwem i byłem ubezpieczony w ZUS, aktualnie jestem osobą bezrobotną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 29 Października 2008 najwyzej na sanatorium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaszekBe 0 Napisano 30 Października 2008 Chodzi mi o dofinansowanie z PEFRON na pierwszą działalność gospodarczą. Prawdopodobnie zalicza się do tego również prowadzenie gospodarstwa rolnego. jakie muszę spełnić warunki aby skorzystać z tej pomocy oraz na co mogę te środki przeznaczyć? Czy prowadząc gospodarstwo muszę przejść na ubezpieczenie w KRUS? O wsparciu leczenia sanatoryjnego wiem ale mimo wszystko dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach