Skocz do zawartości
Gość

opinia o traktorach JCB

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

chcialbym kupic ciagnik JCB Fastrac i poszukuje opini o tych maszynach moze ktos cos wie o tym sprzecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jeżdziłem takim ciągnikiem na jesieni podczac kampani buraczanej odwożił buraki od holmera z przyczepą łudką 12 ton buła to wersja 155/65 ciągnik okropnie szybki w miare komfortowy ma miękie zawieszenie duza kabina dwuosobowa bardzo cicha jednak jest mało zwrotny i z tego co właściciel mówił to części okropnie drogie przwdopodobnie tarcza sprzęgłowa+docisk to koszt ok 6000zł nie wiem jak sie zpisuje z pługiem bo chodzi tylko w transporcie . Ma 6 podstawowych biegów +potrujny reduktor + na kazdym biegu ala wzmaczniasz w osiendziesiątkach działająsy pod obciążeniem to samo do tyłu - najszybszy redyktor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

lepiej kupić Fenda lub JD. Wtedy wiesz co masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

tak fent i jd napewno tylko ze jaotzebuje cos do transportu bo chcialbym ciagac beczke ze 30 tys litrow z gnohjowica na pole a mam kolo 50 km a z tego co wiem jcb jest piekielnie szybki na trasie nawet 75 poleci to lepiej niz jakis star czasami ado tego do prac polowych mozna uzywac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
tak fent i jd napewno tylko ze jaotzebuje cos do transportu bo chcialbym ciagac beczke ze 30 tys litrow z gnohjowica na pole a mam kolo 50 km a z tego co wiem jcb jest piekielnie szybki na trasie nawet 75 poleci to lepiej niz jakis star czasami ado tego do prac polowych mozna uzywac

napwewno 75 poleci na polskich drogach chyba jak wpadnie w dziure i poleci 75 cm ale w góre jeszcze jest kodeks ruchu drogowego!

taniej byłoby kupić samochód cięzarowy z beką z napędem na wszystkie osie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jesli potrzebujesz do transportu to kup fenda też szybki. Ale przy transporcie mocno się opyny zdzierają więc sie nie opłaca lepiej samochodem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Do tej beczki to musisz kupić FASTRAKA 185/85

czyli moc silnika 185 koni a szybkość skrzyni 85km za taki ciągnik nie wiem czy 180000zł ci starczy oczywiściw używany a miare dobrym stanie

Jednak podczas transportu my sie śmiejemy że on pierw zobaszy wznieśienie niż traktożysta nie nadążysz zmieniać biegów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak to jest w tych jcb z przeciekami.

gadalem z jedym angolem swego czasu - mial wszystko na jcb (traktory i jcb) i pozbyl sie tego bo marudzil ze ciągle mu cos cieklo (przecieki oleju)

czy to prawda????

pzdrwm Nikita_Bennet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

powiec jakiego chcesz kupić ilo konego i jaka jest takiego cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jcb 185/65 z 97 roku za 90 tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

a wiesz jaka jest cena nowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

w polsce nie ma jeszcze przedstawiciela cos na stronie interhandel mozna znalesc przedstawiciela case na polske ale czy sprzedaja oni a nowy jest okolo 100 tys euro teraz wypuscili fajny model 8250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się jak przekonał żonkę aby tym cudem jechała. Musiał mieć dobre i przekonywujące argumenty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wcale nie śniejcie sie z fastraka bardzo fajnie mi sie nim jeżdziło naprawda ganiałem prawie 60km/ha i to po nie zbyt równej drodze i moga powiedzieć ze zcale nie trzęsło akońcu ma miękie zawieszenie a jeśli chodzi o przecieki to faktycznie troche potrafi zucać olejem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic ciekawego nie napiszę o tej maszynie ale znalazłem ciekawą fotke.

http://jcb.patrz.pl

Gdyby był biały to lepiejby pasował

Ciekawe czy gości z przyczepy nie zwiało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

unas gosciu ma kilka fastraków/ort na uslugi wszystkie mialy już/ort robione sprzęgla/ort i glowice dobre ale delikatne jak baba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Do lomp:

Możesz mi wysłać namiar do tego Twojego znajomka od Fastracków?

goodghost3@o2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłości chciał bym mieć JCB własnie głównie dla tej predkosci którą rozwija, tura do niego założyć. Używać do ciągania beczki, przyczepy samozbierającej, myślę ze do takich czynności jest super, ale obawiam sie o awaryjność....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chcialbym kupic ciagnik JCB Fastrac i poszukuje opini o tych maszynach moze ktos cos wie o tym sprzecie

Niestety nie mam JCB ale jeśli miałbym kupić ciągnik niezależnie od ceny to był by to on

Byłem troszkę w Niemczech i widziałem, co nieco i w większych firmach usługowych i u Bałerów były FASTRAKI a wiadomo, że Niemcy znają sie na sprzęcie mają Fendty a jeżdżą FASTRAKAMI.

Ktoś kiedyś powiedział są Mercedesy i samochody a ja mowie że są FASTRAKI i Ciągniki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wuja w niemczech i pytał rolników o opinie o ciągnikach fasttrac (miałem zamiar kupić) i powiedzieli że jak to tylko z lat powyżej 2003

niektórzy mówili że to jest gówno

ale to były tylko ich opinie

ja się nie zdecydowałem na jcb więc nie mam doświadczenia

ja osobiscie polecam deutza agrotrona sam użytkuje 50km\h

jest extra i się nie psuje !!!!!

polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich !!!

Od ok. 2 m-scy posiadam Fastraca model 3155 170 KM z 1998 roku. Kupiłem go u niemca za 30000 Euro z tego co mówił to wpolu mało nim robił głównie to śmigał z prasą ,beczkowozem wywoził gnojowicę itp.

Z tymi przeciekami to faktycznie lubi chlapać olejem ale już prawie wszystkie przecieki pouszczelniałem czyli nie jest to taki duży minus.

Ciągnik jest niemiłosiernie szybki przy obrotach silnika 2400 rozpędza sie do 75 km/h dla pewności sprawdzałem to jadąć za nim samochodem niewiem jak sie bedzie spisywał jak podczepie mu 2 przyczepy 10 tonowe wyładowane zbożem ale kolega ma taki sam tylko z mocnejszym silnikiem (190 KM) to z 15 tonową węglarką wyprzedzał stara z 10 tonowym ładunkiem

W polu jak narazie to wyorałem nim tylko 12 ha 6-cio skibowym pługiem zagonowym (Grudziącki) i radził sobie znim bardzo dobrze na równym zapierdzielał 10km/h i to na glebach 1 klasy (zamojskie czarnoziemy) tak że to już nie jest byleco. Na te 12 ha spalił ok 200 L paliwa czyli ok. 16L na ha (to niezły wynik) a to wszystko w czasie ok 7,5 godz. zegarowych.

Ciągniczek jest bardzo wygodny ma resorowną przednia i tylną oś hamulce tarczowe na wszystkie 4 koła. Posiada 6 podstawowych biegów potrójny reduktor( L,M,H) i 3 półbiegi (ślimak,żółw,zająć) co daje razem 54 biegi do przodu i 36 do tyłu.

Niedługo wrzucę jakieś zdjęcia tej maszyny a na wiosnę jak pójdzie w pole byćmoże jakiś filmik.

Swoją drogą może macie jakieś namiry gdzie można kupić do niego instrukcję obsługi lub instrukcję serwisową (książka napraw)

No starczy tego narazie tyle.

Pozdro...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem napewno ze te factraki nowe to szpietowski w gamie w wysokiem mazowieckiem sprzedaje bo widziałem u niego i na jego pokazie piekne maszyny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi