Stasiek_10 0 Napisano 17 Listopada 2008 Jaki według Was wpływ na polskie i europejskie rolnictwo może mieć kryzys na świecie. Powinniśmy się bać i zaciskać pasa czy jest to dla szansa nas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 17 Listopada 2008 na kryzysie kto jak kto ale rolnik nie zarobi (ceny płodów rolny juz sa zaniskie jeszcze troche i cena ziemi zacznie spadac)takze szansy niedostaniesz na zostanie milionerem chyba ze w totka trafisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 17 Listopada 2008 właśnie mi się namalował wynik finansowy PPZ Trzemeszno w PB i ku mojemu zdziwieniu (byłem przekonany, iż największą rentownością charakteryzują się nasze browary) przy 33 mln zł przychodu osiągnęły zysk na poziomie 9,2 mln zł (o ile dobrze mniemam jest to wynik z 3 kwartałów 2008) więc jeśli ten moloch podzieli się wypracowanym zyskiem z plantatorami to i oni przetrzymają kryzys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 18 Listopada 2008 a nam rolnikom płacą za ziemniaki jakby z wielkiej troski cenę minimalna okreslona przez UE +20%!jak sie kupuje ziemniaki za grosze a potem sprzedaje mączke za dobre pieniadze to zarobi.nie wierz w to ze ppz podzieli sie z rolnikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 18 Listopada 2008 podzieli się o ile załapiecie się na udziały przy prywatyzacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach