bzyczek_2 0 Napisano 5 Grudnia 2008 Nie wiem czy do końca w dobrym miejscu założyłem ten temat jeśli nie to przepraszam moderatora za bałagan Jak wielu z forumowiczów posiadających nowy sprzęt stanąłem przed dylematem wykupienia AC na ciągnik rolniczy. Ciągnik w pierwszym roku ubezpieczyłem z PZU i tam zapłaciłem 980zł na rok za pełne AC bo tylko taką mieli możliwość w 2008 też w PZU tylko mieli tzw. MiniAC( tylko od kradzieży) koszt 310/rok lecz niestety to ubezpieczenie zaraz się skończy a PZU wycofało tania ofertę i znów chcą 980zł Stąd moje pytanie: w jakich firmach ubezpieczacie swoje ciągniki i na jakich warunkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 8 Grudnia 2008 Zeby Ci odpowiedzieć na to pytanie to trzeba znać wartość ciągnika. Wtedy mozna porównywac oferty, a tak co Ci da odpowiedź, że ja zapłaciłem 540 zł jak nie wiadomo od jakiej sumy ubezpieczenia? Tak czy inaczej spróbuj spytać w CONCORDII oni maja tanie pakiety dla rolników, bo tę grupę preferują w ubezpieczeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 11 Grudnia 2008 lub porównać z ofertą TUW TUW Warszawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomash 0 Napisano 12 Lutego 2009 ja co prawda ciągnika jeszcze nie ubezpieczałem, ale przy okazji ostatniego ubezpieczania samochodu rzuciło mi się w oczy że moja firma (HDI) też ma ubezpieczenia dla rolników, na ich stronie jest trochę więcej szczegółów.W przypadku samochodu mieli bardzo sensowne ceny (porówując z innymi TU), tak więc myslę że tu będzie podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 12 Lutego 2009 Ubezpieczenie AC to zupełnie inna sprawa jak OC.Gdy jestesmy sprawcą wypadku wiarygodność i rzetelność ubezpieczyciela wazna jest dla poszkodowanego ,a nas to niewiele obchodzi co się dalej dzieje.W przypadku AC sytuacja jest zupelnie inna gdyż w/w wady dotyczą nas.Jeśli powierzymy majątek warty duze pieniądze firmie made in "krzak ,która w każdej chwili może zakończyc działalność,lub będziemy ciągac się po sadach celem wyjaśnienia wszelkich kruczków prawnych ,to wtedy zaoszczędzone pieniądze w kwocie paru stówek są mało istotnym szczegóem.Sam mam niemiłe doswiadczenia z ubezpieczycielem ktory byl "tanszy"Wydałem już na procesy 3000 zl ,a sprawa trwa 2 lata.Chodzi o ubezpieczenie upraw.Nie polecam wszelkiej maści firm ktore kuszą niską skladką.Rzetelnośc ich stoi pod dużym znakiem zapytania,są gwarancją problemów i radzę wszystkim trzymać się od nich z daleka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 12 Lutego 2009 A Concordia to też firma krzak? mam juz parę lat ubezpieczone wszystkie sprzęty i gospodarstwo i zadnych problemów mimo że 2 razy zbiłem drzwi w JD i raz w NH. Zawsze dotałem pełny zwrot nawet za montarz i klejenie w NH a składka nie wzrosła. Ubiegłej jesieni trąciłem lekko kołem od JD osobówkę i dzwoniłem do poszkodowanego jak załatwił sprawę z moim ubezpieczycielem i stwierdził że wszystko jest ok.Miałem tez lkiedyś przypadek że mój pies (bernardyn) wybiegł na ulicę i wpadła na niego corolla, gospodarstw jest ubezpieczone więc Concordia musiała zapłacić. Były pewne problemy bo facet znalazł warsztat który chciał mu wymienić pół samochodu więc firma powołała biegłego sądowego który okjreślił uszkodzenia i wyszło połowę tego co chciał. Ponadto biegły wskazał kierowcę jako współwinnego ponieważ przyznał się że jechał na terenie zabudowanym 100 km/h. Mój ubezpieczyciel twierdzi tez że odmawia ubezpieczania samochodów które mają zaraz zginąć. Nie ubezpieczają też małolatów w czarnych BMW, mojemu młodemu pracownikowi ubezpieczył BMW dopiero jak za niego poręczyłem. Może dlatego Concordia ma niższe stawki że nie daję się naciągać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 12 Lutego 2009 Na moim terenie w zeszlym roku Concordia nie uznała suszy za "suszę".Agenci tej firmy ze zdziwieniem przyjęli wiadomość że uzyskałem odszkodowanie z tego tytulu od PZU.Co do firmy "krzak" spójrz na kapitał i procent rynku jakim dysponuje dany ubezpieczyciel i wtedy może się okazać że" krzak" to zbyt wygórowane określenie wobec co niektórych ubezpieczycieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sterlicja 0 Napisano 9 Marca 2009 Na moim terenie w zeszlym roku Concordia nie uznała suszy za "suszę".Agenci tej firmy ze zdziwieniem przyjęli wiadomość że uzyskałem odszkodowanie z tego tytulu od PZU.Co do firmy "krzak" spójrz na kapitał i procent rynku jakim dysponuje dany ubezpieczyciel i wtedy może się okazać że" krzak" to zbyt wygórowane określenie wobec co niektórych ubezpieczycieli. zastanawiam się czy miałeś ubezpieczenie w CONCORDII czy w PZU bo nie bardzo rozumiem jak CONCORDIA mogła nie uznać a PZU ci uznało a poza tym z tego co wiem to CONCORDIA bardzo rzadko ubezpiecza suszę PZU w zeszłym roku ubezpieczało jak leci i popatrz jakie w tym roku są składki ubezpieczenia od suszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sterlicja 0 Napisano 9 Marca 2009 a poza tym mam rozumieć że im droższa firma tym pewniejsze później odszkodowania tak ?? No to gratuluję!! To nie wiem po co te wszystkie posty z zapytaniem o niższą składkę OC czy AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 9 Marca 2009 Sterlicja,wyraznie napisałem że gmina w której mieszkam nie byla uwzględniana przy wypłacie odszkodowania z tytułu suszy .Straty ocenia sie na polu w danym rejonie i uprawie a nie w/g oceny jakiegos tam instytutu który ma siedzibe np.300 km od uprawy.PZU zachowało zdrowy rozsądek i oceniło uprawy w/g stanu rzeczywistego.Rolnicy ubezpieczeni w innych firmach niestety nie dostali odszkodowania gdyż jakiś gryzipiórek uznał ze teren ich upraw nie był objęty suszą.Skladki placone w rożnych firmach są podobne więc twoja ostatnia aluzja jest beż sensu ,podobnie jak logika która wyklucza ubezpieczenie w dwoch firmach(wyrażnie napisałem gdzie jestem ubezpieczony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eedek 0 Napisano 7 Kwietnia 2009 Moim zdaniem najtańsze są teraz ubezpieczenia online. Nie ma pośrednika, który pobiera marżę.Dla mnie najtaniej wyszło tutaj: (link)ale każdy musi sprawdzić sam, bo to zależy od pojazdu i regionu polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 7 Kwietnia 2009 cena nie jest najistotniejszym czynnikiem przy zakupie ubezpieczenia, dlatego proponuję się nią nie sugerować; aby wybrać odpowiednią polisę należy świetnie znać ofertę wszystkich towarzystw - czyli najlepiej być agentem ubezpieczeniowym, tudzież mieć zaufanego agenta, który nie tylko liczy na prowizje ale chce nas dobrze zabezpieczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omega7 0 Napisano 15 Lipca 2009 Tak jak napisał 'eedek' - zgadzam się, że warto skorzystać z ubezpieczeń on-line. Benefia ma faktycznie fajne kalkulatory, tylko nie wiem czy mają ofertę na ciągniki... Generali też ma fajnie kalkulatory, tylko podobnie jak z benefia oferta chyba tylko samochodowa niestety:/ Chyba hdi ma najlepszą 'rolniczą' ofertę... Jak widzę mają nawet ubezpieczenie zwierząt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omega7 0 Napisano 15 Lipca 2009 Ale naturalnie zawsze trzeba mieć przede wszystkim głowe na karku i czytac ogólne warunki umowy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 18 Lutego 2013 Mam pytanie dotyczące OC za ciągniki. Napiszcie ile i w jakiej firmie płacicie. U mnie Concordia sporo podniosła, teraz chcą 85 zł za OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 18 Lutego 2013 Samo OC z wszystkimi zniżkami(ciągłość i jednorazowa)Ursus C-360=60PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 20 Lutego 2013 ja wczoraj za zetora dalem 50 zl- hdi a teraz to warta ich przejela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matish9 0 Napisano 21 Lutego 2013 ciągnik c-360 TUW 30 zł.OC plus 5 zł. składka członkowska i ciągnik 100 koni też to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rolnik75 0 Napisano 24 Lutego 2013 co myślicie o tych ubezpieczeniach,które można porównać i sprawdzić za darmo na stronach www? właśnie wysłałem wniosek online i czekam na wiadomość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zdzisławaaa 0 Napisano 14 Października 2013 Jeśli chodzi o ubezpieczenia polecam lekture specjalistycznych for ubezpieczeniowych. Forum ubezpieczeń OC: (link) i Forum ubezpieczeń AC: (link) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psiorek 0 Napisano 23 Października 2013 No dobrze, ale który ubezpieczyciel daje nam teraz najlepsze korzyści przy ubezpieczeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman80 0 Napisano 28 Października 2013 co myślicie o tych ubezpieczeniach, które można porównać i sprawdzić za darmo na stronach www? Ja sprawdzam na kalkulatorze na stronie CUK, też bezpłatny i do tego duża oferta, bo aż 20 towarzystw obejmuje.Sprawnie się na nim liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach