Skocz do zawartości
BOA_OB

Rusza modernizacja gospodarstw rolnych !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Rolnicy !!! W pierwszym kwartale 2009 roku ma być uruchomione działanie modernizacja gospodartw rolnych. Do pozyskania nawet 60% dofinansowania na nowe i używane maszyny rolnicze, na budowę lub przebudowę budynków gospodarskich i na utwardzenie gruntu...warto skorzystać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ameryki to tym nie odkryłeś ale jakbyś bardziej precyzyjnie podał skoro Masz pewne źródła to byłbym bardzo rad. Jak nie zmieni się podejście do rolnictwa

Jako Całości to nawet te Fundusze nam nie pomogą tylko Nas jeszcze bardziej pogrążą w długach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a morze wiecie ile % mógłbym dostać dofinansowania na wybudowanie nowej stajni i potrzebnych obiektów do jej pordzewienia no i jakie warunki musiałbym spełnić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim konie muszą być pociągowe lub rzeźne, na stadninę wsparcie otrzymasz tylko i wyłącznie z różnicowania, a poziom wsparcia z działania "Modernizacja gospodarstw rolnych" wynosi w zależności od wieku beneficjenta oraz od położenia gospodarstwa 40, 50 lub 60% kosztów kwalifikowalnych, jeśli pragniesz zapoznać się ze szczegółami (w tym warunki) to zapraszam http://www.arimr.gov.pl/index.php?id=70&id1=0&id2=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kissmy ma absolutną rację. Jeżeli mamy minimum hektar użytków rolnych i osiągamy z gospodarstwa minimum 4 ESU możemy skorzystać z refundacji w wysokości: 40% lub 50% (jeżeli w dniu składania wniosku nie ukończyliśmy 40 lat) albo 60% (jeżeli w dniu składania wniosku nie ukończyliśmy 40 lat i część naszego gospodarstwa leży na ONW).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chciałbym postawić wiatę na bydło mięsne narzazie mam 6 ESU i ponad 10 ha do 40 jeszcze mi dosyć brakuje to chyba powinienem się załapać dzienks wam za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że się łapiesz. Ja nie pisze sobie wniosku sama. Wnioski sporządza mi dziewczyna, która pracowała w jakiejś firmie doradczej. Jest bardzo miła i dojeżdżała do mnie także wszystko załatwiamy u mnie w domu. Kiedyś robiła dla mnie młodego rolnika, modernizacje moim Rodzicom. Jeżeli chcesz to zadzwoń do niej 503 197 407

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi