Michał T 0 Napisano 7 Stycznia 2009 Witam wszystkich serdecznie! Jestem studentem piątego roku kierunku Technika Rolnicza i Leśna na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym. Piszę do was z ogromną prośbą. Proszę was o pomoc w związku z badaniami do mojej pracy dyplomowej, której tematem jest "Zastosowanie internetu jako narzędzia do badania gospodarstw rolnych w dobie społeczeństwa informacyjnego". Ankieta ta jest wstępem do właściwych badań, które zostaną przeprowadzone w najbliższym czasie. Ma ona tylko dać pogląd ile odpowiedzi jestem w stanie zebrać w internecie. Jedyne co trzeba zrobić to odpowiedzieć na 7 pytań zawartych w anonimowej ankiecie, której link zamieszczam poniżej. Proszę aby ankietę wypełniali tylko forumowicze posiadający własne gospodarstwa rolne.Z góry dziękuję za udzieloną pomoc. Pozdrawiam. http://webankieta.pl/ankieta/w1hps3spidm0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 10 Stycznia 2009 Witam! Do końca ankiety pozastały tylko 3 dni! Potrzebuję jeszcze tylko 30 respondentów! więc proszę was o mobilizację i pomoc. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 11 Stycznia 2009 Już tylko 2 dni.... i jeszcze 26 respondentów.... POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 11 Stycznia 2009 Jeszcze 25.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 11 Stycznia 2009 Jeśli ktoś będzie zainteresowany w wynikach tej ankiety, to jestem w stanie udostępnić takie dane. Pozdrawiam i zachęcam do wypełniania mojej ankiety...to zajmuje maksymalnie 2 min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 11 Stycznia 2009 Jeśli ktoś nie chce wypełniać ankiety, to proszę o dodawanie komentarzy, dlaczego tak się dzieje. Bardzo ciekawe byłoby również zobaczyć co Państwo myślą o tego typu badaniach oraz o samym temacie mojej pracy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 12 Stycznia 2009 Do końca badań już tylko jeden dzień. Zachęcam do wypełania ankiety i komentowania tematu! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 12 Stycznia 2009 zamieść sobie tą ankiete na agrofoto.pl bo tutaj po prostu zaglada niewiele osób zwykle rolnicy i niebardzo im sie chce bawic w takie du.perele a tam gówniarze w imieniu swoich wujków cioć i babć co mają po 300ha i 5 nowiutkicj JD i wiecej machną ci ankiete w trymiga... pozdrawiam... ja wypełniłem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 13 Stycznia 2009 Pozostało kilka godzin do zakonczenia ankiety. Ponownie zachęcam do jej wypełniania i komentowania tematu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 13 Stycznia 2009 pod jakim nickiem piszesz na agrofoto bo cie nie spotkalem.w duzej czesci masz racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 13 Stycznia 2009 Pod nickiem MichaelT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 13 Stycznia 2009 mialem na mysli ukasza 52. 17 postow za rok to niewiele,nic dziwnego ze go nie zapamietalem.na af jest srednio 10 razy wiecej uzytkownikow wiec i szanse na odpowiedz wieksze.co do sensu i prawdziwosci to mam podobne zdanie jak ukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 13 Stycznia 2009 Dziękuję wszystkim bardzo za pomoc, posty i odpowiedzi! Ankieta została oficjalnie zamknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał T 0 Napisano 17 Stycznia 2009 Obiecałem kilku osobom napisać trochę o wynikach ankiety, więc oto i one. Statystycznie rzecz biorąc Zdecydowana większość osób biorących udział w ankiecie to mężczyźni w wieku 20-29 lat, trochę mniejszą grupę stanowili respondenci w wieku 30-49 lat. Jeżeli chodzi o wykształcenie to tu wyniki podzieliły się praktycznie po połowie na wykształcenie wyższe i licealne i policealne. Jeśli chodzi o wielkośc gospodarstw to odpowiedzi podzieliły się w pełnym zakresie, jednak najwięcej i praktycznie po równo odpowiedzi było w przedziale od 5 ha do 50 i więcej ha. W rodzaju i profilu gospodarstw dominowała produkcja zwierzęca i roślinna, które statystycznie rzecz biorąc podzieliły się waszymi głosami. Zdecydowana większość, czyli w zasadzie wszyscy, którzy odpowiedzieli, że korzystają z internetu i komputera, stwierdzili także, że sam internet jest przydatnym narzędziem w ich pracy. To wsumie tyle na temat samych wyników, pozostaje jeszcze dodać kilka słów od siebie. Wyniki ankiety nie są dla mnie zaskoczeniem. Nie ma w nich nic co mogłoby być nieprzewidywalne jeśli chodzi o ten temat. Mimo tego były potrzebne i są ewidentnym potwierdzeniem moich przypuszczeń, co pozwala na formułowanie wstępnych wniosków do mojej pracy dymplomowej. Jestem bardzo zadowolony i bardzo wdzięczny wszystkim, którzy wzięli udział w ankiecie! Dziękuje wam bardzo i mam nadzieję, że pomożecie mi raz jeszcze gdy opublikuję moją prawdziwą i właściwą ankietę, na której będzie oparta moja praca dyplomowa. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do usłyszenia wkrótce! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 17 Stycznia 2009 o prosze ale mnie wychaczył szpieg z a-f... a ze pisze mało... hmmm wiecej czytam praktycznie wszystko i wg mnie kształtuje sie to tak af ma może i 10x tyle uzytkowników jednak proporcje durnych postów do tych ciekawych są wprost odwrotne do ppr... po prostu tutaj na forum wydaje sie być wiecej fachowców niż zapalenców w stylu " przedni napęd do c 330" lub jakie filmy lubicie itp... ot tyle ...pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 17 Stycznia 2009 chyba szpieg z krainy deszczowcow [na wawel mam niedaleko]na ppr bylem wczesniej niz na af.ale ppr siada ,malo moderatorow malo przejrzysty uklad stron.za to szybciej sie laduje i jak wczesniej napisalem mniej dzieciakow i bajkopisarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 18 Stycznia 2009 więcej czytających, niż piszących... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach