men2face 0 Napisano 20 Stycznia 2009 chce wybudowac małą tuczarnie na głebokiej sciółce na 200-250szt.myślałem o pojedyńczych komorach na 40-50szt, pochylnia, budynek jednospadowy ,wentylacja mechaniczna, dach z płyty warstwowej.co myslicie o takim rozwiązaniu?jaki może byc orientacyjny koszt takiej budowy?może ktoś ma podobny budynek lub jakis dobry pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 20 Stycznia 2009 Ja mam jednospadowy, kryty płytą warstwową, wentylacja mechaniczna, ale mam na rusztach. W lato, jak świnie duże są to wentylatory mają co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 20 Stycznia 2009 nic sie nie skrapla zimą?ile wentylatorów?jakie?z czego masz budynek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 21 Stycznia 2009 Nic a nic się nie skrapla. Ten sektor mam na jakieś 150 sztuk. Budynek jest z maksa, ocieplony od zewnatrz styropianem 8. Są dwa wentylatory. W te najgorsze mrozy przy minimalnie otwartych wlotach powietrza było 17 stopni, więc nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vario Tigeer 0 Napisano 16 Marca 2009 wie ktos może ile by wyniosła budowa do stanu surowego odchowalni trzody na 150 szt prosiąt chodzi mi głównie o budowe scian i dachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 17 Marca 2009 ALatem przy +30 jak jest u was? Ja w ciepłe dni otwieram wszystkie drzwi na maxa i wnetylacja naturalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach