wiesLaw 0 Napisano 17 Sierpnia 2007 78 konsumcyjna rejon hrubieszowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dargal 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 witam PZZ Zamość od wczoraj(17-08-2007) konsumpcyjna 700/t paszowa 650 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibisdz 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 łodzkie paszowa 650, a słyszalem ze żyto ma byc po 900 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 mi sie wydaje ze pszenica bedzie kosztowala cos ok 1000zl co wy na to . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek.k 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 mi sie wydaje ze pszenica bedzie kosztowala cos ok 1000zl co wy na to . Też tak myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 A ciekawe czy dojdzie do 1000zł Też nie wiadomo, bo mogą sprowadzić pszenice za oceanu, kiedyś właśnie tak było. Ciekawe jak to będzie To kiedy zacząć sprzedawać. I żeby nie było tak jak w ubiegłym roku, czym bliżej żniw to pszenica taniała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja słyszałem, że zza oceanu raczej nie sprowadzą, bo tam idą ogromne ilości ziarna na biopaliwa (głównie w USA). Póki co jeszcze trochę poczekam, aż cena jeszcze wzrośnie, bo do listopada i tak nie będę miał czasu, żeby pszenicę ładować na przyczepy i wozić na elewator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 Ja słyszałem, że zza oceanu raczej nie sprowadzą, bo tam idą ogromne ilości ziarna na biopaliwa (głównie w USA). Póki co jeszcze trochę poczekam, aż cena jeszcze wzrośnie, bo do listopada i tak nie będę miał czasu, żeby pszenicę ładować na przyczepy i wozić na elewator jak zacznie taniec to zaraz czs znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 28 Sierpnia 2007 jak teraz ksztaltoja sie ceny pszenicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 28 Sierpnia 2007 dochodzi do 850 zł, a w pomorskiem podobno 900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachu2005 0 Napisano 30 Sierpnia 2007 w pomorskim to 900 i wiecej są w stanie zapłacić:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek.k 0 Napisano 10 Września 2007 po ile pszenica w lubelskim??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 10 Września 2007 Ostatnio pytałem w młynie w Piaskach to powiedzieli, że po 850,- brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kowalski 0 Napisano 11 Września 2007 Dzisiaj w Agro biznesie mówili, że najprawdopodobniej UE zdecyduje się na import pszenicy z USA ( tam mają nadwżki). Jednak doliczając cenę transportu to na takiego zboża kosztowała by około 920 zł. Tymczasem dzisiaj na giełdach internetowych ceny zakupu pszenicy konsumpcyjnej (elitarnej) wynoszą nawet 1000 zł/t, ale tyczy się to dużych zamówień na 1000 t i więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 11 Września 2007 Ja też patrzyłem dzisiaj na Agrobiznes i to słyszałem! napewno już w krótce USA przyśle nam jakieś swoje stare zapasy. Ja myśle, że cena 870zł to jest bardzo dobra cena za tone pszenicy, chyba nie ma na co czekać, i powoli będę musiał sprzątać magazyny. Bo może być tak jak na wiosne że nagle cena spadnie. Ktoś powie, że nie spadnie, bo w UE mają mało, ale mnie martwi, że USA może nas zalać dużą ilością ziarna i myśle,że tona ściągniętej pszenicy może być nawet poniżej 900zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 11 Września 2007 tylko ze, nasi ministrowie i w agrobiznesie mowili jakies 1,5miesiaca temu ze zboza ma nie brakowac ,jakos jest inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 11 Września 2007 Bo nie brakuje, tylko leży w magazynach u rolników.Zawsze jeździłem na opolszczyznę po jęczmień z Małopolski. 3-4 Tiry we żniwa. W tym roku nikt nie sprzedawał, bo wszyscy zostawili na potem. Zbiory były lepsze jak w roku ubiegłym, tylko wszyscy czekają na maximum ceny. Szczerze mówiąc to mnie to cieszy. Jakby była tania po żniwach to by w całości wyjechała do Niemiec. Jak jest droga to została i czeka aż na wiosnę stanieje. Taki świat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 11 Września 2007 pow złotoryjski 860zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 18 Września 2007 cena zalezy od miejsca sprzedaży paszówke prywatni odbiorcy powiat chełmski to dają 800 a wywożą na podlasie i biorą 850-900 w tritikarze dziś sprzedałem powiat krasnystaw po 840 konsumpcyjna a mak.s to dajo 860 ale ponoć niedługo majo dawać 900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 20 Września 2007 Ja ostatnio sprzedałem 5ton "na próbę" po 840 brutto. Gluten 32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 20 Września 2007 Paszowa negocjowana 850 netto loco odbiorca, konsumcyjna 850 netto locou mnie. NIe wiem czy cena ok ale pcham bo:- potrzebuje kasy- bedzie cyrk z nawozami (jak w sierpniu były problemy z azotowymi to co dopiero na wiosnę) i środkami (ileś tam preparatów wypada lub przechodzi do wyższych klas toksyczności) - kupuję teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 29 Września 2007 powiat wągrowiecki paszowa po 819zł z Vat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Października 2007 u mnie pszenica staniala 20 zł na tonie? no i gdzie te prognozy ze ma byc po 120 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek.k 0 Napisano 20 Listopada 2007 Po ile pszenica w woj. lubelskim. Z góry dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybka2485 0 Napisano 20 Listopada 2007 Po ile pszenica w woj. lubelskim. Z góry dziekuje. w skupach od 700-750zl/tna targowisku od 650-700zzl/t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach