slawekg 0 Napisano 10 Grudnia 2009 paszowa 480 zł z vatemLubelskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 10 Grudnia 2009 Mazowsze pszenica paszowa do dużej mieszalni pasz 500 +VAT , byle bez przytulii i robaków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 10 Grudnia 2009 Provimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 11 Grudnia 2009 No to nieźle im potrzeba zboża ,u mnie provimi daje 487zł z watem ,a młynarz kapka daje między 45-50zł netto ,raczej 50 nikomu nie daje bo chce gluten >30i wyrównanie 80,w tym roku trzeba było mieć plenną odmianę na paszę.Młynarze kpią sobie z rolników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 7 Stycznia 2010 450+v paszarnia powiat choszczeński Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 10 Stycznia 2010 mazowieckie 500+ vat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 12 Stycznia 2010 mazowieckie 500+ vatA kto tak daje i jakie wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 12 Stycznia 2010 Mazowieckie pszenica paszowa 520-530+VAT cena na placu mieszalni pasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 12 Stycznia 2010 Przem, mieszalnia Provimi oferuje taką cenę czy jakaś inna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 12 Stycznia 2010 płock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Dolny Śląsk 460-500 zł/t netto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 14 Stycznia 2010 U mnie młynarz się poprawił daje 520netto przy glutenie >30,dziś zawiozłem dostałem 510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 14 Stycznia 2010 Czy mierzy coś jeszcze poza glutenem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 15 Stycznia 2010 Pewnie jeszcze L.op.U mnie za paszówke mówią 500 brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 15 Stycznia 2010 Tak wyrównanie musi być minimum 80% ,w tym roku opadnie ma każda pszenica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 16 Stycznia 2010 W mojej okolicy jest problem z gęstością, a co dopiero tutaj mówić o takim wyrównaniu. Na 500 netto wystarczy u mnie mieć gęstość 76 kg/hl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 21 Stycznia 2010 @josef03 sorki że tak puźno odpowiadam, cene którą podałem wcześniej proponował Cedrob, niestety już nie aktualna, wczoraj proponowali 500netto na placu, jest tylko małe "ale" kolejka do rozładunku u nich ma standardowo długość 40-50 ciężarówek i czas oczekiwania przed mieszalnią to 16-24 godziny, jak się ktoś wybiera to radze uzbroić sie w cierpliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 21 Stycznia 2010 U Osadkowskiego pszenica konsumpcyjna od tamtego tygodnia potaniała z 500 na 475 zł netto, a paszowa z 470 na 445 netto. Provimi na Dolnym Śląsku od grudnia 460 zł netto. Mierzyłem pszenicę i mam gęstość 76,4 kg/hl, liczba opadania nie powala-260 s. Resztę mam dość wysoko, białko 15,9 %, gluten 35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drozd 0 Napisano 22 Marca 2010 Koledzy może orientujecie się w aktualnej cenie pszenicy paszowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 16 Maja 2010 czy są na forum obecnie sprzedający pszenice konsumpcyjną? jakie macie ceny? czy ma ktos obecnie cene brutto więcej niz 500 zł? jak tak to prosze o info i dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaco20 0 Napisano 16 Maja 2010 Przenica paszowa Golpasz -450+vat . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
david.dk 0 Napisano 16 Maja 2010 jakie są obecnie ceny żyta? gdzie płacą najlepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 18 Maja 2010 zyto nie wiem w jakiej jest cenie... ale konsumpcje z glutenem 35-37 moge sprzedac po 500 brutto a jak jest u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlak12345 0 Napisano 19 Maja 2010 zyto nie wiem w jakiej jest cenie... ale konsumpcje z glutenem 35-37 moge sprzedac po 500 brutto a jak jest u was?Z twojej wypowiedzi wynika że żyto posiada gluten U nas żyto(bez glutenu ) można sprzedać za 382 zeta brutto natomiast pszenica (z glutenem od 32-37%) jest wyceniona na 505złociszy brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 20 Maja 2010 wystarczylo przeczytac moj poprzedni post... oczywiscie chodzilo mi o pszenice, dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach