maskin 0 Napisano 5 Stycznia 2011 1000 stało się faktem w Lubelskiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy32 0 Napisano 5 Stycznia 2011 kubuś hodowca swyń z wielkopolski sie odezwał marzyciel o zbożu po 200 zł za tone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 5 Stycznia 2011 Mylisz się jeżeli zboże będzie po 200zł to wtedy będzie ponad 20 mil świń a ich cena będzie niższa niż obecnie a to gorsze niż cena zboża pod 1000zł przynajmnie to oczyści rynek albo dobije większość ludzi którzy spasą dopłaty, oszczędności, renty i pensje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy32 0 Napisano 5 Stycznia 2011 Kolego ,a jak my producenci zboza mielismy taka sytuacje ze nie wystarczalo doplat na zycie nie mowiac o nawozach i sor ,to miedzy innymi przez to tak spadly plony ...powodzie powodziami ale i slabe nawozenie zrobilo swoje ale tego nikt nie mowi banda nie mowi tez gdzie te zapasy zboza co mialy byc i zbijac sztucznie cene a nie bylo ich. mam delikatna prosbe nie komentowac cen z innych branż ,macie swoje forum wiec.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 5 Stycznia 2011 kolego ROLNICTWO to wielka branża i fajnie by było gdyby wszystkim w jednym czacie się powodziło ale to obiecać mogą tylko politycy {byli tacy} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwapik 0 Napisano 5 Stycznia 2011 Tutaj mądrze ktoś napisał:http://www.rolnik-forum.pl/produkcja-roslinna/ceny-pszenicy-t-440.html Pszenica drożeje i cena pszenicy cały czas pójdzie w góre, poniżej 1000 nie ma co sprzedawać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 5 Stycznia 2011 tylko że moja to kris i niema opadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Stycznia 2011 jarki myślisz ze to jakaś przeszkoda dla mlyna, jak ma zapasu pszenicy na 2 miesiące? Co ja mowię? Niektóre młyny mają zapasu na 2 tyodnie... i co teraz? wyjdzie szydło z worka?Tak ze bez obawy, poczekamy zobaczymy, wezmą wszystko w dobrej cenie.A tak na marginesie 1t to ile uncji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Jedna tona to ok.35273 uncji http://www.liczby.pl/index.php?r=1&j=38&d=j&jd=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Kolego ,a jak my producenci zboza mielismy taka sytuacje ze nie wystarczalo doplat na zycie nie mowiac o nawozach i sor ,to miedzy innymi przez to tak spadly plony ...powodzie powodziami ale i slabe nawozenie zrobilo swoje ale tego nikt nie mowi banda nie mowi tez gdzie te zapasy zboza co mialy byc i zbijac sztucznie cene a nie bylo ich. mam delikatna prosbe nie komentowac cen z innych branż ,macie swoje forum wiec.... Kolego wypowiedzi masz może trochę wulgarne ale trafiają w samo sedno prawdy,nikt nie pisze że nawożenie spadło z powodu astronomicznych cen nawozów,podobnie z tymi niby 5 milionami ton zapasów,gdzie one są. Zobaczcie na forum Trzody Chlewnej jak tam traktuje się producentów zbóż. Musze zaznaczyć iż ja także jestem hodowcą trzody ale uprawiam zboże i wiem ile kosztuje jego uprawa w przeciwieństwie do innych hodowców którzy chcieli by żyć kosztem innych. Poczytajcie trochę o cenach zboża na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 7 Stycznia 2011 KAPKA w Tarnogrodzie płaci po 1000+Vatwww.kapkappz.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezar7 0 Napisano 7 Stycznia 2011 a po co narzekać na opłacalność chodowli jak się ni opłaci to zlykfidować ,ja ostatnie sztuki sprzedałem latem a teraz patrze z uśmiechem jak drożeją zboża i jedyny kłopot to sprzedać czy jeszcze poczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Żadnego kłopotu nie ma... popyt rośnie i będzie róśł bo magazyny młynarzy są puste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Osadkowski Świdnica Gluten 30... 920 nettoGluten 26...900 netto Młyny Dolnosląske w Ujezdzie Górnym 910 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 12 Stycznia 2011 Komplexmłyn Wągrowiec konsumpcyjna 963zł brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 12 Stycznia 2011 cena konkretna oby tak dalej ciekawi mnie jednak gdzie podziały sie te wielkie zapasy zbóż i ci którzy o tych zapasach mówili?! bo ta cena to chyba wynik braku podaży a nie nadmiaru zboża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 16 Stycznia 2011 na jakie ceny liczycie? mam oferte 1000 brutto i mój transport wielkopolskanadal szejk kupuje zobże na eksport i do Tunezji gdzie są zamieszki na tle żywności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 19 Stycznia 2011 W okolicach Ciechanowa na Mazowszu znajomy dostał propozycje 1050 brutto za pszenice jakościowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 19 Stycznia 2011 Komplexmłyn 985 zł brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 20 Stycznia 2011 1000+vatwww.kapkappz.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezar7 0 Napisano 20 Stycznia 2011 Smoryń 900-1000 +vat z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 20 Stycznia 2011 Smoryń 900-1000 +vat za jak z transportem u nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacenty34 0 Napisano 20 Stycznia 2011 coraz bardziej zaczynają mi sie podobac te ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 21 Stycznia 2011 Dalgety na Wałczy ponoć oferowało 950nettoDiamant Grodzisk z odbiorem z miejsca 950 na początku tygodniaza gluten 29 30 matiff 260 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Ceny skupu pszenicy konsumpcyjnej w kraju z dnia 24.01.-25.01.2011 wahają się w granicach od 780 do 980 zł/t netto, z dostawą do skupującego. www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach