Skocz do zawartości
wiesLaw

Ceny pszenicy w poszczególnych regionach Polski

Rekomendowane odpowiedzi

jak widzisz na moim profilu widnieje ze głównym mym zajęciem jest bydło mięsne ...a więc nie jeden profil produkcji ;]...i dlatego cieszę sie ze pszenica jest po 1000 i nie załamuje rąk jak jest po 440 ...ja tobie zycze róznorodności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeor to jak ty masz te setki tysiecy kur i wiesz ze doplaty sa przesuniete zeby zboze biedni rolnicy szybciej i taniej sprzedawali to ty jestes ten posel platformy ,ja ci radze lepiej uciekaj z tego forum na swoje jajczarskie bo w tym roku nastepnego merca nie kupisz ....a was co go popieraja pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy32 - chłopie idz ty do lekarza prywatnie, bo ten co cie leczy na ubezpieczenie, robi cię w h...ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze 'przeor to taki cwaniaczek który do wszytskich ma pretensje tylko nie do siebie, niby zajmuje sie kurami a nawet nie wie po ile jajka sprzedaje. Pisze byle co byle tylko marudzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy32. Też jestem rolnikiem i zajmuje sie wyłacznie produkcją roślinną ale szlak mnie trafia jak czytam twoje posty.Wes ty chłopie lub raczej chłopaczku pomyśl dziesiac razy zanim cos napiszesz.Zachowujesz sie jak władca świata który ma wpływ jeśli nie na wszystko to przynakjmniej na ceny zboża. G...o masz wpływ na co kolwiek. Ty jesteś od tyrania i nic wiecej. Nawet jeśli weźmiesz za tą swoja pszeniczke 2000zł to nie ty na tym zarobisz bo czym wiecej weźmiesz tym wiecej oddasz i to nie przez rok tylko 2-3lata mimo że ceny zboza spadna do 300zł ty nadal bedziesz płacił danine za ten rok kiedy to zboze było po 1000zł. Nastepna sprawa to przestać cwaniaczyc i hełpić sie jaki to z ciebie pan bo to przynajmniej częsciowo dzieki kląskom żywiołowym a w zalanych rejonach raczej im nie do śmiechu mimo ze ceny zbóz wysokie.Powinienes raczej iść do kościoła pomodlić sie za to ze masz co wogóle sprzedawać

Nie dosć ze komuś zależy na poróznieniu miasta ze wsia i zwalenie winy za drogą żywnosć na rolników to jeszcze co niektórzy zaczynaja prowadzić wojny miedzy rolnikami prowadzącymi różna działalnosc rolnicza.

O co k..wa chodzi na tym forum

Nie zagladałem tutaj dawno a teraz widze posty typu ...wypad drobiarzu czy świniarzu itp na swoje forum i odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeor ma całkowitą rację, czy się to komuś podoba czy nie...

to temat o cenach pszenicy a nie jaj, także osa jesli jesteś ciekaw wejdź na drobiarstwo i będziesz wszystko wiedział...

a co do osobnika @nowy32 to jak to mówi mądre przysłowie -

"z debilem nie warto dyskutować, sprowadzi do swego poziomu, potem pokona doświadczeniem"

pasz. 900-940

kons. 980-1030

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po erdem poscie widac ze żółć go zalała bo ni ma towaru rolnik debetowy .Ty wez sie zesraj to ci ujdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeginasz,a propos,to 32 to nie czasem nie iloraz inteligencji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaptuny to za to ze nie potraficie sie zachowac ,tak jak pokornie znosili swoja sytuacje ci co sprzedawali zboze po 180 -320 zl i nie wchodzili wam swiniarze i jajcarze na forum i nie smiecili ...... a mieli ciezko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najepiej ja by ci co mają hodowle to by sobie sami produkowali zboże i wtedy za ile wyprodukujesz to za tyle swoje zwierzęta nakarmisz. Kazdy normalny nie bedzie sprzedawał taniej bo inny mu zazdrosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie po co te zwady ,chłop Polski silą będzie ,gdy zgoda wśród nas a na zamęcie i kłutni to żyją tylko politycy i kanciarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najepiej ja by ci co mają hodowle to by sobie sami produkowali zboże i wtedy za ile wyprodukujesz to za tyle swoje zwierzęta nakarmisz. Kazdy normalny nie bedzie sprzedawał taniej bo inny mu zazdrosci.

Forum ogólnodostępne więc można dyskutować.

To jest temat o cenach pszenicy,więc każdy ma prawo się wypowiadać

jak sprzedający,tak i kupujący.Odnośnie cen to zawsze mówię,jak

utargujesz tak pohandlujesz.Odnośnie opłacalności to i tak cena

wszystkich nie zadowoli bo na całość kosztów składa się wiele czynników:

począwszy od klasy gruntów poprzez warunki pogodowe do możliwości zbytu.

Osobiści jak do tej pory nie musiałem dokupywać zboża na paszę.Jeszcze

nadwyżkę sprzedawałem.Wiem z doświadczenia że jak produkcja żywca była

rozdrobniona to było łatwiej sprzedać zboże.Jeszcze jak ktoś ma duże ilości

to łatwiej tirami wywiezie.Mniejsze ilości to szkoda mówić.Na koniec tylko dodam

że istnieje ścisła zależność między sprzedającym i kupującym.Nie będzie hodowli to i nie

będzie kupca na zboże.Pomyślności i niech cena zadowoli wszystkich;jak sprzedającego

tak i kupującego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie kol. "tekmie" podkreślił , forum jest otwarte dla wszystkich.

koledzy (jeśli tak mogę pisać)..

- nie sztuka jest sprzedać jak wszyscy chcą kupić !!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on cie popiera a ty go wziales w cudzyslowie milionerze jajcarski ,widzisz ze to spracowany prawdziwy rolnik ,chociaz mnie ponizyl ja mu nie ublize bo sam od dziecka tony tragowalem doslownie codziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy32, czemu w tobie tyle złości, co z ciebie za choleryk, proszę poluzuj.

- dam ci radę…. przeczytaj dobrze czyjąś wypowiedź za czym coś odpiszesz.

- miłej nocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po erdem poscie widac ze żółć go zalała bo ni ma towaru rolnik debetowy .Ty wez sie zesraj to ci ujdzie

Tak zalała żółć ale czytając twoje gówniazowate posty. " I nie śmiej sie dziadku z czyjegos upadku" I nie zdziw sie ze za jakis czas drobiarze i świniaze beda ciebie traktowali tak jak ty ich teraz. Nie wymagaj od kogos szacunku jeśli ty kogos i jego pracy nie szanujesz. Masz racje sprzedałem zboze i to co do ziarnka ale jestem zadowolony z ceny jaka dostałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie a jak mnie traktowali ,jak zawiozlem zboze po 300 zl a oni jeszcze cene obnizyli na 270 i na wadze jeb.... skoncz temat ja nie zamierzam plakac za nich teraz ....nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy31, ceny zbóż paszowych w dół.

- początek odwrotu?

- żadna produkcją przy tak wysokich cenach zbóż staje się nieopłacalna, nie chcesz chyba dożyć czasów ( 300zł ) jak nas zabraknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeoś nawet agrobiznes ci nie pomoze nie mowiac tych wstrzymanych doplatach ,na szczescie jestesmy na swiatowym rynku a te straty na jajach masz ja ci wspolczuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeor czy jak tam, już drugi raz cytujesz nie tych co trzeba. Ja wiem tonący brzytwy się chwyta lecz cytować Tańskiego albo Agrobiznes to wstyd dla rolnika. O Tańskim to już nie chcę się rozpisywać bo mi się ciśnienie podnosi. A Agrobiznes ze swymi prognozami wygląda tak na przykładzie świń, w poniedziałek tanieją, w środę drożeją, a już w piątek znowu tanieją. Ja hoduje świnie, cenę mam kiepską i nie płacze że zboże jest drogie bo wiem ile kosztuje jego uprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rokita jestes w porzadku ze dostrzegles ze to ta banda doprowadzila do tego ze raz zboze jest po 180 zl a raz po 1000 .To oszusci spekulanci gangsterzy tak ich nazwac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nas producentów zbóż tak wysokie ceny ziarna to bomba z opóźnionym zapłonem. Wzrost cen środków do produkcji wyprzedza o ok. 10% wzrost cen zbóż. Po żniwach 2011 popyt na zboża głównie paszowe będzie mocno ograniczony ze względu na niskie pogłowie trzody, drobiu.

Nie pozostaje nic innego jak teraz generować zyski ze sprzedaży aby w przyszłym sezonie wyjść na zero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi