wiesLaw 0 Napisano 27 Marca 2008 Fast chem 98 maximum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 30 Marca 2008 Fast chem 98 maximumwieslaw ale ile placi realnie? bo te 98 to pewnie wymiana albo cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 30 Marca 2008 Wymiana ,ale te parametry sa rzeczywiscie troche na wyrost oczywiascie osiagalne cos pow.30 glutenu i 12 bialka, ale realnie to 95 mozna uzyskac.Konkurencja tez placi dobrze np Maxplon i Polpasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 4 Kwietnia 2008 pszeniczka pnie sie w gore? moze obstawiamy ile bedzie po zniwach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 4 Kwietnia 2008 Zalezy od plonow,ale nie sądzę by przekroczyla 650 zł,w wypadku słabych zbiorów 700-720.Mam tylko obawy czy firmy skupujące jak zwykle nie będą leciały w bambuko z ceną np.550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja obstawiam u mnie tj ,podkarpackie 75 netto konsumpcyjna z małymi brakami parametrów 65-70netto paszówka, 80 netto konsumpcyjna z wszystkimi parametrami. Chyba że Węgrzy będą mieli średni plon 6t/ha to może być cieniej.No i nie wiadomo jak z Ukrainą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 4 Kwietnia 2008 Obawiam się że to pobozne zyczenia ,ale dobrze aby się sprawdziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qki 0 Napisano 6 Kwietnia 2008 Zamojski 31.03.2008 - 900zł/t pszenica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 6 Kwietnia 2008 Giełdy w F i DE mają na sierpien 2008 cene ok 750-780 zł ,nie widzę powodów by nasi przedsiębiorcy płacili więcej w wypadku zbiorów w okolicach średniej wieloletniej.A jak znam życie będą to ceny 15% niższe.Pożyjemy -zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 sprzedałem po 935 + Vat 981, do młyna wczoraj ale już tam Czesi przywożą i z Niemic idą transporty 4 na dzień 150 km od granicy magazyny północne Niemcy ale pszenica brzydka - i lekka a na matiff kontakty na maj pnie się do góry 210 Euro powoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 i żeby nie było nie jasności mój towar był 1 klasa suchy 11.2 gluten 33 81.2 i ciężka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 7 Maja 2008 Centrum polski , cena pszenicy konsumpcyjnej 87-90 zł + vat ,nawozy do góry a pszenica ... ,czy będzie lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 11 Maja 2008 Dla kupujących na pewno ,dla nas wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 11 Maja 2008 Elewator w Trawnikach: 960zł/t. Ale podobno już nie biorą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 11 Maja 2008 pszenica 880zł+Vat przez dwa tygodnie spadła z 930 a na giełdzie brak zainteresowania wystawione ponad 16tyś ton i nic http://www.makler.komrel.net/Aukcja1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 12 Maja 2008 teraz sobie skur.... odbijają na tych co muszą magazyny wyczyścić przed żniwami ,to stara zagrywka więcej sie na to nie dam nabrać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 13 Maja 2008 Ja sprzedałem dziś po 880+vat. Coś mówią o spadkach. Ale któż to może wiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 13 Maja 2008 W Fast Chem jest jeszcze po 94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 14 Maja 2008 W Fast Chem jest jeszcze po 94 ale zapytaj czy partie 100 ton wezmie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 15 Maja 2008 dam ci nr tel 084 6519216 ew kom.0 602 150 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 16 Maja 2008 dzieki... alesprzedalem w zzz po 954 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 16 Maja 2008 Sąsiad sprzedawał pszenice po 850zł/t i jęczmień po 750zł/t -Świętokrzyskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 21 Maja 2008 Czytam w prasie ze ceny spadają poniżej 200 eu na zniwa 2008.Mój pesymizm sprawdza się,przy takiej cenie euro można będzie liczyc na 620 zł na naszym rynku i to może być max za dobra pszenicę.Lokalny przedsiębiorca któremu ostatnio sprzedalem ostatnie zmiotki w rozmowie na temat nowych zbiorow,jednoznacznie przedstawił sytuację w skupie na nowy sezon.Oj kiepsko to widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 21 Maja 2008 Z analizy rynku jaką wynika że zbijanie ceny jest sztucznie robione przez odbiorców i nie ma szans żeby cena w granicach 600 zł utrzymała się zbyt długo po żniwach, po prostu na świecie nie ma zboża i nie ma praktycznie możliwości odnowienia zapasów w najbliższych latach. W bieżącym raku cała UE ma tyle zapasów zboża ile dwa lata wcześniej miała sama Polska. Tak po mojemu to jak zaczną sie żniwa to w cenach nikt nie będzie się mógł połapać bo będą skakały z szybkością światła, a sprzedawać będą ci którzy nie mają możliwości zmagazynowania zbioru co na krótki okres czasu może spowodować zwiększony popyt i chwilowe spadki cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 21 Maja 2008 Na poptyt ma wplyw podaż ,a jak ta będzie duża to niestety sytuacja z lat 2004-2005 się popwtorzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach