erdem 0 Napisano 19 Lipca 2012 Sprzedawałem jęczmień ozimy po 70 zl brutto a dzisiaj cena juz 68zl. natomiast w Agrobiznesie cena min była 81 zł a dzisiaj już 84zł i to jest wkur...... Skad oni te ceny biora .Czy to w mojej okolicy posrednicy to tacy skur... ze chcą zbic majatek na nas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 19 Lipca 2012 Osadkowski proponował wczoraj za jęczmień 760 netto w gospodarstwie. Czemu dajecie się robić w konia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 19 Lipca 2012 mieszalnia pasz w powiecie kutnowskim, jeczmień 800 netto cena wyjściowa, niestety handlarze coraz bardziej przeginaja, dlatego trzeba ich omijać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 19 Lipca 2012 Panowie nie róbcie paniki bo nie ma po co jeśli ktoś sra to niech sprzedaje a jak jest import to oznacza ze ziarna az tak dużo nie ma bo jeśli było by na naszym rynku to by się nasyciło i nie potrzeba by było ściągać z zagranicy do żniw jeszcze trochę wszystko może się wydarzyć tak, nie rób paniki nie sprzedawaj teraz po 900 sprzedaj bez paniki za miesiac po 800;)jak tam jest już te 800 za pszenice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 19 Lipca 2012 Ja akurat sprzedałem po 100 zl i jest to pewne ze jak ktoś ma możliwości to śmiało może przetrzymać Jeszce pól roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek. 0 Napisano 27 Lipca 2012 Panowie nie róbcie paniki bo nie ma po co jeśli ktoś sra to niech sprzedaje a jak jest import to oznacza ze ziarna az tak dużo nie ma bo jeśli było by na naszym rynku to by się nasyciło i nie potrzeba by było ściągać z zagranicy do żniw jeszcze trochę wszystko może się wydarzyć tak, nie rób paniki nie sprzedawaj teraz po 900 sprzedaj bez paniki za miesiac po 800;)jak tam jest już te 800 za pszenice ? zauważ kiedy pisałem i jaka była sytuacja na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 27 Lipca 2012 Jak pisałeś to już wtedy było wiadomo ze są szkody mrozowe a susza tez wtedy się zaczynała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Piszemy jak się kształtują ceny pszenicy z nowych zbiorów. Zamojskie zakłady zbożowe 900 netto konsumpcyjna i czekają na klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 950+vatwww.kapkappz.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 paszowka 830 jeczmien 700 ceny z wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek113 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Pszenica konsumpcyjna 897 zł/tona,jęczmień paszowy 740 zł/tona.Powyższe ceny netto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Sprzedałem pszenice do lubella 950+VAT gluten powyżej 30 przed magazynem pustki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek_lublin 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 To cena rewelacyjna,wychodzi ok. 245 euro za tonę a na światowych rynkach jest po ok 215 euro to chyba nie ma co trzymać tylko wywozić. Co koledzy sądzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek_lublin 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 Ups...poprawka. Ceny pszenicy na Matif kontrakt - dostawa w listopad 261 euro !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 HaGe ceny netto z nowych zbiorów prosto z gospodarstwa:pszenica konsumpcyjna 940zł/t,pszenica paszowa 840zł/t,jęczmień paszowy 780zł/t,kukurydza sucha 880zł/t, mokra 500zł/t,żyto paszowe=konsumpcyjne 730zł/t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
micp 0 Napisano 16 Września 2012 Wywiozłem ostatni transport i przyjechały TIR-y z ziarnem z niemiec ,kierowca mówił że to było kupione po żniwach a teraz przywożą,i sporo tego jest do przywiezienia.Kolega dostał proponowaną awizację na koniec przyszłego tygodnia,tyle jest zamówionych dostaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 8 Października 2012 jak płaci ZZZ? sprzedawał ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 8 Października 2012 Młyn Repki 900 netto, wywozić czy czekać? Długa kolejka dzisiaj była Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 8 Października 2012 paszowka 920 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 8 Października 2012 880 netto dobra paszowa, 900 konsumpcja ale moja ma za małe opadanie. Towar z odbiorem u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 8 Października 2012 u mnie paszówka cały czas 920zł/t netto na mieszalniach, pośrednicy dają max 900, konsumpcja ok 940zł/t u pośredników i 920 na młynach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 9 Października 2012 ZZZ płacą po 963 brutto a Animex 930 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 10 Października 2012 kapka max 950 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Października 2012 29.10.2012 Ukraina wprowadzi embargo w eksporcie pszenicy. http://www.cenyrolnicze.pl/news/2143 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 8 Listopada 2012 pszenica kons. 950 zł netto komplexmłyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach