sławek2209 0 Napisano 8 Stycznia 2013 czyżby cisza przed burza?105 paszowa brutto.narazie niewielkie spadki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 8 Stycznia 2013 W piątek podpisałem umowę na 1070 zł netto .. a dziś wyjechało ponad 180 ton. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 8 Stycznia 2013 to dobrą cenę dostałeś ciekawe z jakiego rejonu jesteś? czyj był transport? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Kolego jestem ze Śląska i handluję tylko i wyłącznie przez giełdę ( ze względu na rzetelną i terminową płatność) Firma która odbierała jest z okolic Nysy (Opolskie) i handlowałem już z nimi wcześniej ale zawsze jak wcześniej wspomniałem poprzez giełdę (wolę dać zarobić maklerowi 5 zł od tony bo taka jest taksa przy większych partiach towaru niż ganiać po prawnikach i sądach i szukać swoich pieniędzy) Co do transportu to zawsze jest DARMOWY ponieważ ceny otrzymywane na giełdzie są cenami loco gospodarstwo sprzedającego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 9 Stycznia 2013 czyli wyszlo ci po 102 zl netto ? jak musisz 5 zl oddac maklerowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 9 Stycznia 2013 czyli wyszlo ci po 102 zl netto ? jak musisz 5 zl oddac maklerowi?ale chyba 5 zł od tony a nie od 100 kg , wyszło go po 1065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezar7 0 Napisano 9 Stycznia 2013 na giełdach po spatkach pszenica rośnie w góre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezar7 0 Napisano 9 Stycznia 2013 na giełdach po spatkach pszenica rośnie w góre http://www.ppr.pl/forum/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Koledzy!! na rękę dostałem 1070 zł netto + 5% VAT bo jestem Vatowcem a to daje1123,5 zł BRUTTO !Jeśli chodzi o prowizję brokerską to zawsze płaci ją kupujący chyba że umowa mówi że solidarnie płaci i kupujący i sprzedający towar .Jeśli macie wątpliwości wystarczy przedzwonić albo do NETBROKERSA lub na ROLPETROL . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolka25 0 Napisano 10 Stycznia 2013 w bychawce woj lubelskie tylko 104 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 10 Stycznia 2013 sako 103 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 11 Stycznia 2013 Sako już tylko 101 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolka25 0 Napisano 11 Stycznia 2013 czy wie ktos czym spowodowane sa te spadki cen chyba na wzrost to niema co liczyc jak myslicie panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 11 Stycznia 2013 obecne spadki to odzwierciedlenie spadkow na gieldach.paszarnie robia male zapasy liczac na nizsze ceny.jeszcze sporo moze sie wydarzyc do nastepnych zbiorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 11 Stycznia 2013 teraz są trochę spadki, kto się boi to sprzeda. Moim zdaniem ceny będą jeszcze wyższe, u Ruskich też brakuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 11 Stycznia 2013 A ja mysle ze ceny spadaja bo nasz rzad prubuje zbijac inflacje kosztem rolnikow. Miesiac temu zaczely taniec swinki mimo tego ze mamy ich tyle co 1960roku potem bydlo [rytualny ubuj] teraz zboze. Moje zdanie jest takie polski rolnik dla naszego rzadu to BIALY MURZYN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 11 Stycznia 2013 flamenko...dobrze kombinujesz . Jeśli by tak się temu dobrze przyjrzeć to jest w tym trochę logiki a mianowicie ... wstrzymanie przez ARiMR wypłaty dopłat bezpośrednich i zrobienie "sztucznego szumu" że paliwo i nawozy mają zdrożeć spowoduje to że rolnicy zaczną wyprzedawać zapasy aby mieć na przeżycie i prowadzenie dalszej produkcji. Natomiast liczące się podmioty skupujące widząc że wzrosło zainteresowanie sprzedażą robią tzw. zmowę cenową i z dnia na dzień obniżają ceny skupu. PS: U nas na Śląsku ani widu ani słychu jeśli chodzi o dopłaty przynajmniej w mojej okolicy nikt z moich znajomych nie otrzymał kasy... A jak tam u was ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 11 Stycznia 2013 doplat brak. z tego co wiem 1 gospodarstwo w wiosce tylko otrzymalo doplate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 11 Stycznia 2013 Nie stanieje drastycznie bo nigdzie w europie nie ma nadmiaru pszenicy a ludzię będą ją jedli chociaż to zaflegmiające gówno. Ja jem żytnie pieczywo ewentualnie orkisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 12 Stycznia 2013 doplate otrzymalem na poczatku grudnia.jak narazie mala czesc rolnikow otrzymala u mnie doplaty.staniec nie powinna duzo pszenica ale i chyba nie zdrozeje do 1200.spekulanci juz o to zadbaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Wczoraj byłem u Osadkowskich ,zapytać o materiał siewny (pszenica Tybalt) a za mną wszedł gościu pytając czy może coś kupić na rozkruszka w ziarnie pszenicy mówił o gazowaniu 400t ziarna (cena za fumigację to około 5zł za tonę ziarna) sam siebie obwiniał ze czekał na wielką cenę a już dawno mógł sprzedać za wyższą od dzisiejszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolka25 0 Napisano 12 Stycznia 2013 a co myslicie o agrobiznesie wydaje mi sie ze ten magazyn to prawdy nie mówi na temat cen bo niedawno było mówione w nim ze kto ma gdzie przetszymac zboże to sporo na nim jeszcze zarobi no niewiem czy nie straci zastanawiajace to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 13 Stycznia 2013 Wczoraj byłem u Osadkowskich ,zapytać o materiał siewny (pszenica Tybalt) a za mną wszedł gościu pytając czy może coś kupić na rozkruszka w ziarnie pszenicy mówił o gazowaniu 400t ziarna (cena za fumigację to około 5zł za tonę ziarna) sam siebie obwiniał ze czekał na wielką cenę a już dawno mógł sprzedać za wyższą od dzisiejszej.i po ile powiedzieli ci za Tybalt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 14 Stycznia 2013 nie znają ceny na Tybalta ale CN w Środzie śląskiej ma być pod koniec stycznia po 220 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 14 Stycznia 2013 http://www.centrala-nasienna.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach