maskin 0 Napisano 22 Maja 2008 zzz zamosc 954 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 24 Maja 2008 tymbardziej że zamiast rzepaku Niemcy ... USA zwiększyła zasiewy pszenicy - taki paradoks jak kiedyś z cebulą więć jak będzie po 600 pszenica to nie sprzedam poczeka 2 lata i będzie ok bo pogoda zmienną jest - i za dużo za nawozy zapłaciłem alby za free sprzedawać towar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo555 0 Napisano 24 Maja 2008 okolice legnicy pszenica jest po 85zł brutto . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 25 Maja 2008 powiem tyle nie dzielmy skóry na niedzwiedziu jeszcze nikt nie wymłócił więc nie ma co prorokować w tym roku też nikt się nie spodziewał że będzie taka cena ale niestety na świecie nie było urodzaju za to my nie narzekaliśmy na niskie plony przez to cena była wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 25 Maja 2008 Żyjemy w takich czasach, że urodzaj czy nieurodzaj w naszym kraju w niewielkim stopniu wpływa na ceny zboża. Liczą się zbiory u takich potentatów zbożowych jak Chiny, Indie, USA czy ewentualnie Australia czy Argentyna.Jeśli u nich wystąpi nieurodzaj to cena będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 26 Maja 2008 na ceny w europie duzy wpływ też mają rumunia i bułgaria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 26 Maja 2008 Pożyjemy zobaczymy. W zeszłym roku przed żniwami prognozowano wysokie zbiory i niskie ceny. Wszystko zmieniło się w ciągu kilunastu dni. Teraz wszyscy krzyczą, że będą rekordowe zbiory a wystarczy trochę suszy, kilka powodzi i ceny pogalopuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo555 0 Napisano 26 Maja 2008 Dużo zależy ile rolników zdecyduje się sprzedać zborze w czasie żniw.ale największy wpływ będą miały plony w UE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 1 Sierpnia 2008 pszeniczka pnie sie w gore? moze obstawiamy ile bedzie po zniwach? I co ,jak się sprawdziły prognozy ,bo ja widzę że trafiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 1 Sierpnia 2008 prorok czy co?a glupi ludziska wioza po 52.... to juz lepiej kredyt w providencie wziac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 cena z piatku pszenica konsumpcyjna 65 netto mazowieckie a u Was Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 550 za jakosciową w chemirolu i 600 za paszówke w paszarni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 Namawiają do bojkotu zakupu nawozów-nie muszą przy tych cenach jakie nam dają nie bedzie nas na nie stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danek 0 Napisano 5 Sierpnia 2008 U mnie paszarnie i posrednicy płaca po 550 z tendencja do spadku . Co za rok na nic niema ceny poczawszy od ziół poprzez warzywa , owoce i zboża a mówia ze zywnosc droga :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 5 Sierpnia 2008 Ciesz się że u Ciebie nie było suszy.Co maja poiedzieć cim którzy tego doświadczyli.Na kazdy post który pisalem by ostrożnie podchodzić do tematu opłacalności,co bardziej krewcy mieli inne zdanie.Pozdrawiam wszystkich którzy jadą na wczas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 6 Sierpnia 2008 Na elewatorze w Trawnikach (lubeslkie) dostałem 630zł/tonę+VAT za pszenicę miernej jakości (zanieczyszczona żytem) przy glutenie 23%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bamber ze wsi 0 Napisano 6 Sierpnia 2008 ale słuchajcie zobaczycie jaka cene będzie miało zboże zimom??dużo ludzi przeszło na bydło a kukurydze niskie łąki mizerne to będą zbożem paś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 i to bydłu nie zaszkodzi - nie jestem znawcą od bydła wiec pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 6 Października 2008 widzę że temat na czasie ale zastygł.piszcie ceny zbóż wszystkich.może ktoś jest z woj.warmińskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 19 Października 2008 okolice Poznania młyn 400zł + vat za konsumpcyjną pszenicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 19 Października 2008 to jest po prostu tragedia takie ceny,odechciewa mi sie robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 20 Października 2008 Nie jest żle.Składy pełne nawozów,ciągniki do wyboru do koloru,ba nawet kombajny jakie się żywnie podobają.Po godzinach to i wczasy,na które można dojechac świeżo kupionym autkiem z salonu.A jak ktoś nie ma ochoty to wieczorkiem na kanapkę i wzrok w plazmę.Niech żyję Unia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 20 Października 2008 a żeby oni wszyscy poszli na szczaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 20 Października 2008 Z tego co widzę pierwsi na szczawiu to wylądujemy My. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 21 Października 2008 jak myślicie?coś sie polepszy po tym wprowadzeniu tych ceł,chodzi mi o ceny zbóż wydaje mi się że mogli to zrobić w trakcie żniw,co wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach