Skocz do zawartości
wiesLaw

Ceny pszenicy w poszczególnych regionach Polski

Rekomendowane odpowiedzi

okolice Płocka i Kutna pszenica paszowa 730+vat konsumpcja 750+vat cena wyjściowa u pośrednika, ten sam handlarz wywozi na młyn po 800+vat jak to mówią ''lepsza łyżka handlu niż łopata roboty''...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ostatnio obdzwoniłem młyny i nikt więcej jak 720+vat nie chce dać , za 800 sprzedał bym pewnie wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam z 100ton pszenicy konsumpcja tylko nie wszystka ma 250 opad ale łądna i teraz moje pytanie gdzie moge dostać za nią cene 800zł net+vat??? może zna ktoś jakiś dobry młyn lub mieszalnie???Będe bardzo wdzięczny za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja mam trochę więcej pszenicy i liczbę opadania mam 350 i najlepsza propozycja jaką dostałem to 730 netto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mało 73 net mieszkasz w bardzo dobrej okolicy zboża zazwyczaj droższe są tam niż na lubelszczyźnie to za taki towar powinieneś dostac z 75-6 net ja czekam aż ktoś zaproponuje 800 net haha żebym sie tylko nie przeliczył:_)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okolica jest dobra ale cena licha i nikt się nie wychyla z wyższą.

@pablo555 sprzedawałeś już bezpośrednio do tego młyna?

Teraz ponoć wprowadzili nowe zasady dostaw i cena naliczana od najwyższych parametrów,gdy robisz drugi kurs i parametry zboża różnią się od pierwszej dostawy (na gorsze) to cena leci do dołu,ale najgorsze że mimo awizacji na konkretną godzinę możesz czekać i czekać ,Sprawdź cenę w młynie Bieniowice to to samo co Prochowice ale zero stresu i kolejek . Kasę można już mieć za dwa dni na koncie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-Piotr właśnie zawiozłem ostatni transport niebyło problemu parametry raz wychodziły lepsze raz gorsze cena 730 netto , o dziwo bez kolejek sprzedałem 103 tony reszta na wiosne .W bieniowicach dawali max 720 netto. Do młyna w prochowicach sprzedaje od 5 lat ,oczywiście nie tylko tam zależy kto jaką cene daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PZZ Kielce - 770 netto przy dostawie minimum 150 ton(odbiór po stronie kupującego za który nie płaci się nawet grosika) i parametrach na średnim poziomie.

Wczoraj wyjechało 163 tony ,reszta czeka do wiosny w silosach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PZZ Kielce - 770 netto przy dostawie minimum 150 ton(odbiór po stronie kupującego za który nie płaci się nawet grosika) i parametrach na średnim poziomie.

Wczoraj wyjechało 163 tony ,reszta czeka do wiosny w silosach.

W tych pzz Cena 770 jest ceną brutto płacą 72net+vat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi